fbpx

Alvin från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 19 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Det finns olika råvaror som folk tycker är intressanta. Här på Valutahandel.se går vi igenom råvaror som man kan tradea med samt tipsar om specifika råvarumäklare för olika typer av instrument.
Troligen så känner Du redan till de flesta råvarorna som nämns, men visste Du att man kan handla med grismagar eller aluminium, på samma sätt som man handlar valuta? Lär dig mer om trading med de ledande råvarorna nedan.

Läs mer om de olika råvarorna

Klicka på en av bilderna nedan för att läsa mer på vår fördjupningssida och för att lära dig mer om den specificerade råvaran.
Guld information Silverbarer Oljefat: Läs om oljepriser på oljemarknaden Kaffekopp Majskolv Uppskuren apelsinhalva Chokladkaka trading med råvaran järn Trading med boskap


Vilka råvaror kan man tradea med på nätet?

Klicka på iconen nedan som representerar råvaran som du är intresserad av att trada så kommer du till den tradingmäklare vi rekommenderar för just den råvaran.
Uppskuren apelsinhalva Bomulls ikon guldklimp Majskolv Oljerigg Silverbarer Kossa Gris eller grismagar Vete Kaffekopp Choklad eller kakao Co2 utsläpp Sockerkuber Naturgas på spisen Järn: En metall Koppartråd
5 typer av råvaror för trading

Det finns fem olika typer av råvaror, med olika härstamning. Vi talar om:
Uppskuren apelsinhalva
Växt- eller trädbaserade: Här återfinns grönsaker, frukter som apelsiner (och apelsinjuice), en rad blommor, träd, harts och latex, en mjölksaft som utvinns ur planter som vallmo. Du kan dock endast handla med apelsinjuice och bomull på ett fåtal av alla valutamäklare och råvarumäklare, såsom börsnoterade Plus500, breda IG och AvaTrade som erbjuder försäkring mot förluster. Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.

Kossa eller boskap att handla
Djurbaserade material eller djuren själva: Några exempel inkluderar läder, kött från kossor och grisar, ben, mjölk eller silke. Det är framför allt grismagar och boskap som man kanske tänker på vid trading med djur. Handeln är idag starkt påverkad av den ökade efterfrågan från Kina, vilket har drivet upp priserna de sista åren.

En guldklimp
Gruvbaserade råvaror: Det finns ett flertal mineraler och metaller såsom aluminum, platinum, silver och guld som kan handlas som råvaror på nätet. Den populäraste är definitivt guld bland investerare, inte minst för att det anses vara en säker tillflyktsort som håller sitt värde otroligt väl över tid. Kolla in vår egen delsida om guld och guldmäklare här.

Den tillfälliga nedgången i priset för guld har gjort att folk i högre utsträckning tittar på guld-silver ration och även påbörjar trading med både guld-CFD'er eller silver-ETF'er i större utsträckning. Prova själv handla guld med Skilling, den ledande sajten i Sverige för ändamålet.

koldioxidutsläpp och ett träd
Udda råvaror: Precis som i alla industrier så finns det ett antal mer udda instrument. Inom råvaru-trading, så är det framför allt koldioxidutsläpp vi tänker på, men även grismagar får väl anses som rätt annorlunda eller underligt att handla med? Du kan själv utföra tradaing med med koldioxidutsläpp hos AvaTrade, speciellt ifall du är angelägen att få en ljusare framtid. Alternativt, upptäck de mer traditionella råvarorna genom svenska Skilling.

Havs- eller jordbaserade råvaror: Olja är en av de mest handlade råvarorna. Beroende på ifall det är skifferolja från USA (så kallad shale oil) eller brent olja från Norge eller Mellanöstern, så påverkas vår ekonomi kraftigt av oljepriserna. Det är därför alltid bra att hålla koll på priserna för olja, samt hålla utkik efter trading möjligheter med denna råvara.

Låt oss börja med några av de vanligaste…

Hårda råvaror: Metaller som guld och silver

Det finns två ädla metaller som är allmänt kända, inte minst för dess användning i smycken. Vi talar givetvis om att handla guld samt det något mer volatila silver trading.

Guld: En värdebevarare i 100-tals år

Den kanske säkraste och minst volatila av de mest kända råvarorna är guld, som relativt få dagar per år brukar röra sig med mer än 2% per dag, men ofta avsevärt mindre. I flera 100 år så har guld alltid kunnat användas, inte minst i tider med hög inflation. Men kanske guldets tid som inflationshedge är slut, menar vissa Bitcoin-entusiaster. Vi är inte lika övertygade, utan tror istället att guldet har mer uppsida än nedgångspotential just nu.

Silver: Reddit's nya favorit

Ration mellan guld och silver har ofta diskuterats och många är förvånade över att kursutvecklingen för silver inte rört sig mer den sista tiden. Många hoppfulla analytiker tror fortfarande att silverpriset kan ökas rejält, medan ett fåtal tror att en prisnedgång kan väntas. Unga och moderna traders på Redditforumet haussar silver och hoppas att priset borde gå upp 40 gånger. Nu kommer det säkerligen inte röra sig ens i närheten av dessa nivåer i år, men det är definitivt en tillgång som bevakas av många och som har mer att ge. Du kan läsa mer om silver trading här.

Olja: Tillväxtens motor

Olja brukar beskrivs som den ekonomiska tillväxtens drivande faktor. Kolla även in de senaste rapporterna om oljan från OPEC och IEA.

Mjuka råvaror: Ja, det kan handlas hemifrån

Vet du något exempel på en mjuk råvara? Veta är en, medan fryst apelsinjuice är en annan. Alla dessa mjuka råvarorna kan handlas från hemmet.

Vad påverkar råvarupriser generellt?

Precis som de flesta varor och tjänster, så är det utbud och efterfrågan som är grunden för prissättningen. Det är framför allt ett fåtal faktorer som kan öka eller sänka råvarupriserna

Väder: Vissa råvaror behöver mycket regn, medan en bra mix av gott om sol också är viktigt för flera.
Svamp & infektioner: Detta är något som kan få priserna att verkligen skjuta i höjden.
Spekulationer: Emellanåt så spekuleras det mycket över framtida utsikter, vilket kraftigt kan påverka priserna.
Säsongsmönster: Vissa råvaror kan variera i pris kraftigt beroende på säsong och tenderar att gå extra bra eller dåligt under vissa årstider eller månader.

Direkta och indirekta råvaror

Det finns två kategorier av råvaror: indirekta och direkta. Direktmaterial innebär obearbetade resurser, som t. ex råolja eller timmer. Efter att råoljan görs om till bensin eller när timmer blir till stolar, så får vi fram indirekta råvaror.

Globala trender som påverkar råvarorna

Det finns ett flertal varaktiga trender som kan skapa handelsmöjligheter inom jordbruket under de kommande två decennierna:

Befolkningstillväxt.
Jordbruksproduktivitetsteknik.
Big Data.
Efterfrågan på kött i Kina.
Global uppvärmning.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.