fbpx

Algot från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Amerikanska investmentbolaget Ark Invest Management lockar med några av de mest populära ETF'erna på marknaden just nu – men på grund av regelverk inom EU är möjligheterna att handla dem från Sverige kraftigt begränsade. Lyckligtvis erbjuder globala stormäklaren Capital en möjlig genväg. Capital tar nu in 6 Ark Invest ETF'er som valutahandel tillägg, till många svenskars lycka. Här kan du lära dig hur man kommer igång och handlar hos Capital.

I början av 2018 antog EU ett nytt och omfattande regelverk för värdepappershandel som bland annat kraftigt inskränkte möjligheterna att handla amerikanska börshandlade fonder från Europa. Europeiska investerare som vill inkludera ETF'er från den amerikanska marknaden i sina portföljer har sedan dess fått nöja sig med icke amerikanska produkter, alternativt handla de få som är dubbellistade på europeiska börser.

Rådande begränsningar blir givetvis särskilt frustrerande när riktigt spännande produkter som spås ha stor potential lanseras på andra sidan Atlanten – men blir otillgängliga här. Ark Invest Management LLC är ett sådant exempel. Det amerikanska suucébolaget, som grundades 2014 av Cathie Wood, specialiserar sig på så kallad disruptive technology, inom vilket de erbjuder ett flertal intressanta börshandlade fonder. Till kategorin disruptive technology hör bland annat artificiell intelligens, DNA-sekvensering, 3D-printing, blockchainteknik och allt inom fintech.

Bolagets börshandlade fonder är i dagsläget några av de hetaste instrumenten på ETF-marknaden med många potentiella investerare som gärna inkluderar en eller flera av dem i sina innehav. För svenska handlare har emellertid besvikelsen varit stor då de hittills varit otillgängliga. Kanske är du en av dem? I sådana fall kan du glädjas åt att en genväg just uppenbarat sig då Capital.com lanserar såväl Ark Innovation ETF och Ark Fintech Innovation ETF som ett flertal andra börsfonder från bolaget.

Så handlar du Ark Invest ETF'er hos Capital

Capital är en av de mest framstående mäklarna på såväl den europeiska tradingmarknaden som den globala. Sajten har genom åren lyckats bygga upp ett välrenommerat varumärke förknippat med kvalitet, säkerhet, generösa villkor och transparens. Capital är också synonymt med innovation och spännande tekniska lösningar – däribland den AI-teknik som kan användas för att analysera tradingbeteenden och köpmönster, så att man utifrån det kan utveckla och optimera sina strategier. Givet intresset för ny teknik är det kanske inte så förvånande att just Capital väljer att ta in ETF'er från Ark Invest och tillgängliggöra dem för sina kunder även i Europa.

Vill du handla smart, säkert och smidigt via telefonen är Capital's iOS-app fantastiskt bra – men även deras Android-app håller en hög nivå. Föredrar du handel via dator finns den egenutvecklade plattformen Capital Trader som webbaserad mjukvara.

Förutom ETF'er från Ark bjuder Capital på en mängd andra spännande instrument. I utbudet finns bland annat 100-tals kryptovalutor och kinesiska aktie-CFD'er som Alibaba – vilken i skrivande stund är ned 48% sedan högsta nivån på ett år.

Mer detaljer om Capital finns att läsa i vår recension av Capital.com. Det är enkelt att komma igång med ett riskfritt demokonto idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla Ark Invest, aktier, valutor, krypto och andra instrument med rekordbra spread och marknadens bästa villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Vad är speciellt med Ark Invest?

Ark Invest har lyckats pricka rätt marknader och rätt instrument i en tid då ny teknologi går som tåget och investerare törstar efter fler placeringsmöjligheter inom tech-sektorn. Det är ingen hemlighet att bolag verksamma inom tech är de som generellt varit börsens stora vinnare de senaste tio åren, och att många aktier ökat betydligt i värde.

Samtidigt innebär aktier ett åtagande många investerare inte är beredda att gå in i. Många väljer istället vanliga aktiefonder för att slippa förvalta på egen hand och få en bättre diversifiering – men då tillkommer en förvaltningsavgift som kan vara relativt dyr och som ackumulerat över flera år kan göra ganska stor skillnad på den slutliga avkastningen. Traditionella fonder handlas heller inte på börsen, varför transaktioner tar längre tid att gå igenom.

Med Ark Invests ETF'er bjuds investerare och traders på en unik möjlighet att handla innovativa instrument inom en innovativ sektor, med bra diversifiering men utan dyra fondavgifter. Bolagets mest kända fond – Ark Innovation – är idag världens största aktivt förvaltade ETF, tillika en av de mest framgångsrika. Fonden har drygt 17 miljarder i förvaltat kapital och gav under 2020 en avkastning på hela 170%.

Vidare är Ark Invest en pionjär inom ETF'er inriktade på kryptovalutor och blockchainteknik. I pipen ligger en lansering av en Bitcoinbaserad ETF (ticker ARKB), vilken företaget – och marknaden – hoppas ska släppas inom kort.

Vilka är de nya Ark ETF'erna?

capital ark invest etfMedan Ark Invest Bitcoin ännu väntar på att bli godkänd av amerikanska SEC, har bolaget släppt ett flertal andra spännande nyheter – vilka också finns tillgängliga hos Capital:

– Ark Genomic Revolution ETF
– Ark Autonomous Technology & Robotics
– Ark Next Generation Internet ETF
– Ark Space Exploration & Innovation ETF

Andra nyligen intagna produkter hos Capital

Utöver nyheterna från Ark Invest har Capital på senare tid även kompletterat sitt sortiment med fler intressanta instrument inom flera olika kategorier. Bland de mest intressanta just nu hittar vi bland andra:
– AirBNB: I takt med att resandet åter tar fart kan AirBNB's aktie spås en positiv utveckling och vara något att satsa på.
– Blink Charging: Spännande tech-bolag som enligt vissa spås en lysande utveckling.
– Bumble: Dejtingapp vars aktie fallit mycket på 3 år. Måhända är en vändning på gång snart?
– Kryptoindex: Ett utmärkt instrument för dig som vill handla krypto men med bättre riskspridning än i enskilda instrument.
– Nikola Corp: Motorföretag inriktat på nollutsläppsfordon. Precis som för Bumble har aktien tappat stort hittills i år, men då konceptet ligger helt rätt i tiden kanske en uppgång kan vara att vänta?

Vid sidan av flertalet intressanta nyheter lockar Capital, som redan nämnts, med sjyssta villkor, hög konsumentsäkerhet, förmånliga villkor samt mängder av bra verktyg och tjänster. Skapa ett demokonto hos Capital och börja optimera din handel redan idag.

Önskar du fler tips om bra ETF-mäklare? Se vår topplista med bästa mäklarna för ETF'er.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upptäck en ledande global valuta- och kryptomäklare. Registrera dig hos Capital du med!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.