fbpx

Ludvig från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 31 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Varje vecka så släpps nya kryptovalutor. Idag så har Valutahandel haft äran att få intervjua Daniel Abela, medgrundare till Carbon (CRBN.io), ett av många nya och riskabla kryptovalutor.

Med över 6200 kryptomynt listade, så finns det givetvis många som undrar vad skillnaden är mellan de olika alternativa kryptovalutorna. Här passar vi på att fråga ut ett av de minsta och nyaste kryptovalutorna, som skapades av två erfarna app-utvecklare från Perth i Australien.

Häng med och lär dig lite mer om en av de otaliga små och ytterst riskabla digitala valutorna som väldigt få känner till. Se hur planerna kan se ut för mindre kryptovalutor, hur de beskriver sina unika delar och läs Valutahandel's slutsatser om faran med små kryptovalutor och varför de flesta hellre satsar på mer etablerade mynt.

Större cryptovalutor

Små vs stora kryptomynt

Medan större mynt som Bitcoin och Ethereum ofta räknas som relativt osäkra och volatila, med upp till 10-15% upp eller nedgång under volatila dagar, så är mynt som Carbon en annan nivå av volatilitet. Det är inte ovanligt att de minsta mynten sticker uppåt eller nedåt med 20-50% vissa dagar, vilket är precis vad som hänt med Carbon idag. Tickern “CRBN” är upp över 30% i skrivande stund, men både igår och i förrgår så sjönk de ungefär lika mycket. Carbon har gått från över $0.15 per mynt för 10 dagar sedan, till $0.06 imorse. Nuvarande börsvärde för Carbon myntet (CRBN) är strax över 20 miljoner kronor. Nedan kommer frågorna som ställts till Daniel Abela, som är frontfigur för Carbon.

Carbon hemsida

Kan du beskriva vad som är unikt med Carbon?

Carbon kommer att erbjuda en komplett uppsättning verktyg som täcker många av en kryptoanvändares dagliga aktiviteter; från det sociala flödet, till direktmeddelande, erc20-plånbok (via MetaMask), integrerade airdrops, NFT-galleri och mycket mer. Det finns inget annat som det, och vår unika användning av MetaMask för att skapa och hantera ett konto utan några krav på personuppgifter har varit en mycket attraktiv funktion. Vår tidpunkt är bra, med många som vill gå vidare från andra sociala plattformar på grund av sekretess, dataägande och censureringsproblem. Vi strävar efter att göra Carbon “mainstream-vänligt” för att locka många användare, även utanför krypto.

Valutahandel kommenterar: Tycker själv inte det låter så otroligt unikt, det som Daniel talar om ovan. Några funktioner som de har som jag upplever som spännande är dock deras belöningspoäng, som delas ut en gång i månaden. De 300 största ägarna av CRBN mynt, får utbetalt mynt en gång i månaden. Nästa utdelning sker den 15:e februari, 2021. Slutligen; en rätt ovanlig strategi som Carbon tycks ha är att använda 25% av intäkterna för att köpa och bränna CRBN-tokens, vilket är tänkt att göra CRBN till en deflationstoken.

Hur går det med utvecklingen av Carbon appen?

Utvecklingen är på rätt spår. Vi har lagt mycket tid på att förbereda oss för massanvändning. Plattformen måste kunna skala bra och hantera miljontals användare, säger Daniel.

Valutahandel inflikar: Det har gått rykten om att appen är försenad, men enligt hemsidan och Daniel så kommer den ut i slutet av månaden.

Vad kan vi förvänta oss att se i Carbon's beta version i slutet av månaden?

Vi släpper först den sociala flödesfunktionen (“social feed feature”) för betatestning och lägger sedan kontinuerligt till fler verktyg och funktioner (som beskrivs i det vita pappret) efteråt. Användare kan skapa ett konto, välja sitt användarnamn och testa basplattformen och deras konton kommer att fortsätta till den fullständiga lanseringen. Så det är dags att snabbt göra anspråk på användarnamn.

Har Carbon några planer för de kommande 2 månaderna?

Vidare: Arbetar Ni för att hitta fler partners?

Ja, vi letar alltid efter fler partners. Vi pratar med olika andra projekt och tjänster om potentiella integrationer. Vi slutar inte sträva efter fler partnerskap. Dessa blir dock mycket lättare att bilda när vi har en liveplattform. Under de kommande två månaderna kommer vi mestadels att betatesta och ständigt ta emot feedback och eliminera eventuella buggar. Vi planerar också att engagera några framstående YouTubers för marknadsföring och har redan gjort en introduktion som fått intresse.

Kommer det finns något annonseringsmöjligheter för bolag som vill nå sin målgrupp?

På plattformen kommer användare och team att kunna marknadsföra sina egna sociala inlägg. Det är en liknande reklammodell som Twitter använder. Detta erbjudanden kommer kunna betalas i CRBN-tokens.

Hur kan Carbon myntet användas på den sociala plattformen?

Som nämnts ovan kan CRBN användas för att marknadsföra inlägg, vilket kan skapa en social följd. CRBN-innehav ingår också i poängen för vår topp 300-belöningspool varje månad. Innehav av Carbon kombinerat med appanvändning ger poäng och rankar alla användare. Att hålla CRBN kommer också att låsa upp olika uppgraderingar och funktioner på plattformen. Det är verkligen en valuta som gäller för hela plattformen.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Handla alla kryptovalutor från StormGain. Enkelt och de bästa priserna. Prova nu!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Egna slutsatser om små kryptovalutor

1. De rör sig ofta som optioner, eller värre. Väldigt riskabelt.
2. Satsa aldrig mer än du är redo att förlora, för en dag kan du vakna upp med noll från din insats.
3. Ifall du väl satsar på en liten kryptovaluta, så var försiktig med hur många gånger du köper och säljer. Gas avgifterna och plattformsavgifterna är hemska och något du definitivt vill undvika.
4. Inköp under 5000 kr är sällan lönt, för du får troligen betala 10% i gas avgifter (kommission) då, vilket gör det otroligt svårt att lyckas.
5. Likviditet är ofta ett stort problem vid köp av små valutor, när marknaden vänder. Allt fler börjar med “staking”, vilket garanterar en minsta likviditet. Men det är fortfarande på tok för små volymer och ofta så fallet de minsta mynten dubbelt eller tre gånger så mycket

Varför satsar många hellre på etablerade kryptovalutor?

+Volatiliteten är lägre för Bitcoin och Ethereum jämfört med de nya, små mynten. Det bör dock påpekas att prisrörelserna fortfarande är tokigt stora jämfört med större aktier, index eller traditionell valutahandel.
+Tidningar skriver nästan bara om Bitcoin, fram tills nyligen då även Ethereum börjat få lite mer utrymme. Utan uppmärksamhet så blir det svårare att få genomslagskraft.
+Det stora snacket i vinster är alla större institutionella investerare som går in i kryptovalutor, som en hedge mot inflation och för de kan finnas en stor uppsida. Forbes skrev igår om att Blackrock, världens största kapitalförvaltare, erbjuder Bitcoin och krypto genom två nya fonder: BlackRock Strategic Income Opportunities och BlackRock Global Allocation Fund Inc som endast är tillgängliga för amerikanska investerare, samt professionella investerare i Europa. Det bör dock påpekas att Blackrock inte nödvändigtvis köper den underliggande tillgången, då detta inte är ett krav.

Några saker att tänka på

Ifall du själv vill vara med och investera i större kryptovalutor så finns det tre saker att tänka på:
+Stoppa inte in mer än du har råd att förlora och var beredd på kraftiga upp- och nedgångar.
+Bli en HODL'er (Hold on for dear life), som sitter på dina tillgångar länge. Det är först då man kan se de stora effekterna av krypto.
+Du kan bestämma en procentsats som du vill ha i kryptovalutor av ditt totala kapital. Mike Novogratz rekommenderar 2-3%, vilket vi på Valutahandel dock tycker låter lite väl aggressivt.

Riskvarning: Detta är inte rådgivning om krypotvalutor, utan en intervju där vi försöker undersöka nya aktörer. Vi rekommenderar inte att handla med små kryptovalutor, då riskerna är väldigt höga och volatiliteten ofta kan vara enorm.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.