fbpx

Greger från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 40 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Många kortsiktiga investerare tenderar att sälja av investeringar som går plus, medan de behåller investeringar som går minus väldigt länge. Dock så finns det gott om andra exempel på misstag bland online traders och här tar vi upp de 10 största. Kanske känner du igen dig på några och har möjlighet att förbättra hur du handlar aktier, valutor, råvaror och även andra investeringar med CFD'er.

De 10 största och vanligaste misstagen bland gängse traders

1. Handlar utan någon som helst strategi. Läste Du idag om något kul och känner att det är dags att blanka Tesla eller köpa norska kronor? En bättre idé vore istället att följa instrumenten du ska handla under längre tid och passa på att gå in när något är rejält undervärderat, snarare än när alla tidningar skrivit om något.

2. Många har inte lärt sig hur man blankar (går kort) med CFD'er. Detta är troligen aktiemarknaden mest underskattade och missförstådda instrument. Du kan tjäna pengar när aktier går ner i värde. Vi är nära all time high för Amerikanska aktier. Nu finns det möjlighet att blanka aktier smidigt genom nästan alla online trading mäklare som presenteras hos oss.

3. Väldigt få förberedelser innan man handlar. Nej, det är inte OK att handla från sängen om du inte har läst på vad som hänt de senaste 12 timmarna och inte har kollat graferna. Lyckosam trading beror sällan bara på “tur” utan förberedelser och att du följer något och passar på att gå in när det är bra tajmning är en viktig del av framgången.

4. Den stora massan blir för rädda när marknaden vänder och vågar inte vänta ut trenden. Aktiemarknaden har många olika drivkrafter och ofta så vänder det åt fel håll. Då gäller det att vara uthållig och vänta in en vändning, så länge din trade inte går under en förutbestämd stop loss som tydligt visar på att din plan var helt fel.

5. Glömmer eller struntar i att skriva ner anteckningar över hur tradingen går varje dag eller vecka. Ifall du verkligen ser till att föra trading bok så kan du mycket enklare inse vad som gått rätt eller fel i din valutahandel över tid, eller aktiehandel med CFD'er om det istället är din favorit på grund av de flexibla beloppen som kan satsas och de stora möjligheterna vid blankning.

6. Specialiserar Du dig inte på något? Ofta räcker det med 2-3 valutapar som du kan vara expert på för att det ska ge bra avkastning. Eller 2-3 aktier som du ska kunna utan och innantill när det kommer till motståndsnivåer, teknisk data etc.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Enkel trading från en seriös aktör!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


7. Förväntar Du dig aldrig bakslag? Framgångsrik online trading börjar nästan alltid med att man får lära sig en läxa. Man kan inte förvänta sig att blir framgångsrik på en gång. Det är träning som gäller, liksom med allt i livet. Det är vanligt för nybörjare inom trading att ta fram miniräknaren och försöka förutspå hur mycket de kan spendera med den orealiserade vinsten. Sakta i backarna. Ta det lugnt och vänta med att spendera.

8. Dålig tajmning är ofta ett problem. Smarta traders går in för tidigt och nybörjare går ofta in för sent i en trade. Vilken är du? Genom att specialisera sig på teknisk analys så är det möjligt att få avsevärt bättre tajmning för din trading. Upptäck Fibonacci, Bollinger Bands eller RSI (Relative Strength Index) eller vanliga hederliga glidande medelvärden för att få lite hjälp på vägen med att avväga om något instrument är översålt eller överköpt.

9. För tajt stop-loss. Ett stort antal traders sätter inkorrekt för tajta stop lossar på sina ordrar, vilket skapar problem med att de blir “utstoppade” för tidigt. Många nybörjare satsar på stop loss vid en viss procent, t. ex 2% av satsat kapital. I verkligheten så kan detta vara allt för lite och man behöver ofta vara med flexibel, men mycket beror på din risktolerans och vad du är beredd att satsa. Det är givetvis alltid bättre att ha högre säkerhet på kontot, så du slipper ha för tajta stop-loss vid trading på nätet. Men istället för en procentsats att gå efter, så är det bättre att sätta en stop-loss vid support och motståndsnivåer för instrumentet. Då är det avsevärt mer naturligt och du får en tydligare strategi som följer marknadens mönster.

10. Struntar Du i att räkna ut risk-reward? För nybörjare så kan användandet av en låg risk-reward ratio hjälpa till att minimera nedsidan. Men det är viktigt att vara medveten om riskerna innan man går in i en ny position, oavsett om det gäller valutahandel eller aktieblankning. Ofta så använder duktiga traders standardavvikelse eller tekniska indikatorer såsom Fibonnaci, RSI eller glidande medelvärden som en del av ekvationen. Vissa traders siktar in sig på affärer som ger minst 2.5x reward för risken som tas. Så ifall du satsar 10 000 kr, så skulle detta innebära en uppgång till 25 000 kr, eller en förlust av hela beloppet vid misslyckande utan stop-loss. Ett akties risk vs belöningsförhållande kan vara olika för varje trader, baserat på både personliga preferenser och den specifika typen av affär som görs.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Bäst på mobil trading med CFD'er. Starta med Capital idag.

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.