fbpx

Pelle från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 22 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nätmäklaren Degiro lanserade sin handelsplattform 2013 och blev då världens första grossistnätmäklare för privata investerare. Sajten erbjuder trading med olika typer av tillgångar på hela 50 börser i över 30 olika länder. Ja, du läste rätt. Ingen konkurrent är ens i närheten av detta breda utbud. Degiro är således en vass utmanare till aktörer som Avanza och Nordnet, men även till online trading mäklare såsom Capital och Skilling. Valutahandel listar 7 anledningar till varför Degiro kan vara värd att testa.

Nederländska nätmäklaren Degiro grundades ursprungligen redan 2009, men lanserade sin numera välkända handelsplattform först 2013. Syftet och visionen var att man med en modern, innovativ och nytänkande plattform skulle kunna erbjuda privata investerare samma placeringsmöjligheter som de tillgängliga för företag, banker och andra institutionella aktörer. Med tillgång till över 50 reglerade marknadsplatser i drygt 30 länder världen över, och med courtage som i många fall kraftigt understiger de hos många konkurrerande mäklare, har Degiro snabbt vuxit en hel del i popularitet de senaste åren och erövrat allt fler marknadsandelar. Sajten finns idag på svenska.

Degiro's egna nyckelord för varumärket är Låg kostnad, möjliggöra/berättiga, förenkla och pålitlighet samt omfattande/heltäckande. Med hjälp av dessa brand keywords förtydligas företagets syfte och vision ytterligare – att som seriös och pålitlig mäklare möjliggöra enkel finansiell handel inom ett heltäckande marknadsspann.

Så, lever de upp till vad de lovar? Motsvarar de kundernas höga förväntningar? Valutahandel har testat och recenserat Degiro, och funnit minst 7 anledningar till varför bolaget faktiskt är så bra som de säger.

Redan övertygad och sugen på att komma igång? Registrera dig snabbt och smidigt hos DEGIRO redan nu.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: SEK 1
Beskrivning: Lägst courtage i branschen för aktiehandel. Flest marknader. Testa Degiro nu!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Riktigt snygg och användarvänlig hemsida – som dessutom finns helt på svenska

Det första, visuella intrycket är givetvis viktigt och avslöjar en hel del om vilken typ av sida man har hamnat på. Här glänser DEGIRO med tydlig layout, ett riktigt bra gränssnitt utan behov av ett evigt klickande och bra information om såväl utbud som tjänster och Degiros målsättningar. Ett extra stort plus måste förstås utdelas för att allt finns på svenska. Engelska är för de allra flesta traders och investerare fullt gångbart, men vi ska inte sticka under stol med att det är bra bekvämt med en svensk hemsida.

Tillgång till över 50 börser i 30 olika länder

Först och främst ska det förtydligas att Degiro är en nätmäklare hos vilken privata investerare kan handla tillgångar som aktier, fonder, ETF'er samt olika typer av derivatinstrument. CFD-trading är inte tillgängligt, men likväl finns ett mycket generöst utbud av andra instrument.

Hos Degiro ges som nämnts registrerade användare möjlighet att handla på ett femtiotal olika marknadsplatser världen över, listade i drygt 30 olika länder. Detta innebär en otrolig mängd valmöjligheter, och alla förutsättningar som behövs för att på ett optimalt sätt kunna diversifiera sin portfölj både vad gäller region och marknad, och typ av instrument.

Bland tillgängliga börser finns 22 europeiska, 4 i Asien och Stillahavs-regionen samt bland andra NYSE och Toronto Stock Exchange på den nordamerikanska kontinenten.

Börja investera globalt du också – öppna ett ISK hos Degiro.

Betydligt lägre courtage än hos de främsta konkurrenterna

Förmodligen Degiro främsta ess i rockärmen tillsammans med den breda tillgången till globala marknader. Dyrt courtage kan kosta dig många procent av din slutliga förtjänst, varför detta är ett kriterium som bör uppmärksammas extra vid val av mäklare.

Hos DEGIRO är avgifterna du betalar för dina transaktioner rejält mycket lägre än hos stora konkurrerande aktörer. Under fliken “Priser” finns en tydlig jämförelsetabell att ta del av, i vilken DEGIRO's priser spelas upp vid sidan av priser hos bland andra Avanza, Nordnet och ett par av de svenska storbankerna. På aktier kan du spara upp till hela 91% i courtage på att handla hos DEGIRO, för ETF'er och optioner gäller 71% respektive 88% och för terminer är avgifterna upp till 86% lägre. Givet dessa prisskillnader är frågan inte varför man man bör välja DEGIRO, utan snarare varför man inte bör göra det.

Degiro enheter dator mobil

Enkel och tydlig handelsplattform i dator, surfplatta och mobil

DEGIRO erbjuder trading och investeringar på en plattform i egen regi – 100% nätbaserat, utan behov av att ladda ned någon mjukvara. Allt fungerar snabbt och smidigt, man har en tydlig översikt över historik, saldo och öppna ordrar, och grafer kan givetvis anpassas efter hur man själv föredrar att läsa av dem. Ordersystemet är gediget och omfattande, djupet på orderboken kan ses i upp till 5 nivåer, tydlig realtidsdata över europeiska börser samt en snabbköpsfunktion som gör det möjligt att handla smidigt med bara ett enda klick.

Plattformen fungerar lika bra i dator och surfplatta som i appen utvecklad för iOS och Android.

Välj mellan ISK eller aktiedepå

Som användare kan du välja mellan att handla via ett ISK (fakta) (vilket ofta är mer förmånligt rent skattemässigt och dessutom betydligt enklare vid deklaration) eller en traditionell aktiedepå – alternativt öppna ett eller flera av vardera kontotyp. DEGIRO erbjuder således bra flexibilitet för att kunna samla såväl kortsiktig handel som långsiktiga sparanden – både till dig själv och till dina barn till exempel – på ett och samma ställe. Prova själv Degiro med ISK nu!

Välj mellan flera olika typer av tillgångar

Degiro är som nämndes ingen CFD-mäklare, men det finns gott om möjligheter ändå. Tusentals aktier är tillgängliga, liksom ETF'er, onoterade fonder, obligationer och derivatinstrument som terminer, warranter och optioner. Här finns alla möjligheter att investera i välkända, globala bolag – eller stilla riskaptiten med mindre, mer expansiva alternativ.

Degiro logga

Utbilda dig med Degiro investerarakademi

Tillgång till utbildningsmaterial är alltid av stor betydelse för ens möjligheter att avancera och utvecklas, varför det är en viktig kvalitetsmarkör att kika efter. Hos DEGIRO får alla användare tillgång till den egna investerarakademin, i vilken ett brett utbud av både guider, lektioner och olika tutorials finns att utforska. Alltsammans finns på svenska, och utbildning finns för både mer avancerade handlare som nybörjare. Det du inte kan om finansiell handel innan, kan du lära dig hos DEGIRO.

Summa summarum; Degiro är ett högintressant alternativ för privata handlare som vill få samma access till marknader och låga avgifter som institutionella investerare får. Givetvis finns även viss förbättringspotential – såsom att utöka supportfunktionen med en livechatt, att erbjuda support på andra språk än engelska samt det faktum att en årlig avgift tas ut vid handel på utländska börser – per börs. Avgiften är 0,25% per om året per börs, vilket förvisso inte är mycket, men likväl något som inte finns hos flera stora konkurrenter. Sist men inte minst vore förstås valutahandel också önskvärt.

Önskar du dyka ned i ytterligare detaljer om Degiro innan du bestämmer dig? Läs vår recension här på Valutahandel.se.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.