fbpx

Marie från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 5 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Du har säkert läst om att världens ekonomiska tillväxt har stagnerat, och mycket beror på handelskriget. Världens ekonomi hade klarat Brexit-oron utan några större problem, men när världens två största ekonomier är mitt i ett långvarigt beskattnings-krig rubbas hela systemet.

I del 1 om handelskriget gick vi igenom grunden till det rådande handelskriget samt hur Kina planerar att utveckla kinesiska Yuan (CNY) till en handelsvaluta för hela ASEAN regionen. Så hur har världen påverkats och vad mer kan vi förvänta oss?

Effekter på världens ekonomiska utveckling

Den 14e april förra året lämnade USA in en anmälan till WTO, och kort därefter infördes de första skatterna på kinesiska importer till USA. Vid det skedet fanns det redan symptom på att den ekonomiska cykeln nått sin topp. Men redan i maj gick OECD ut med en varning om att världens ekonomi står inför prövningar.ekonomiska rapporter från oecd

I september förra året började det flöda ut rapporter från världens alla nyhetskällor gällande nya prognoser från OECD. Kort därpå kom samma rapporter från IMF. Sedan dess har vi sett hur bricka efter bricka i den dominoeffekt som är världshandel påverkas på ett negativt sätt.

De senaste rapporterna från OECD visar att prognoserna för världens ekonomiska tillväxt under 2019 och 2020 har minskats med 0.2 samt 0.1 procent för respektive år. Precis samma gäller för USA och Europa, USAs prognos är sänkt från 2.9 procent till 2.7. Eurons prognos är sänkt från 2 till 1.9 procent. Kinas ekonomiska prognos har sänkts från 6.9 procent till 6.4. Värst är det för Japan vars prognos har sänkts från 1.7 procent ända till 1.2 procent.

Tyska Bundesbank som är en bärande pelare i EMU och en drivande faktor för priset på Euron rapporterar allt större tryck. Exporter av motorfordon har minskat dramatiskt och Brexit späder på de makroekonomiska oroligheterna.

Kina importerar mindre från Europa vilket framför allt påverkar en av pelarna för europas ekonomi. Italien har nog lovat mer än de kan leverera, vilket kommer påverka euron negativt när den verkligheten väl slår in. Storbritannien lämnar EU med eller utan ett avtal, det innebär att ett stort avbräck i form av att världens femte största ekonomi lämnar unionen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Bästa sajten för att handla valuta med SEK eller EUR? Prova ett demokonto hos Skilling nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Nya parametrar för världshandel

Kina och USA ser ut att komma allt närmare en lösning. Allt det innebär för de inblandade länderna är att fasta importskatter sätts mellan nationerna och att vissa av Kinas metoder ändras. För resten av världen innebär det något annat.

Om Trump lyckas komma överens med Kina och förhandlar fram ett förmånligt handelsavtal så räknar vi med att blickarna snart vänds mot Europa. I Europa där Storbritannien står utanför unionen. Det är mer än sannolikt att Trump fortsätter skapa nya handelsavtal över hela världen.

Kina kommer troligtvis inte att öka europeiska importer väldigt mycket även om de nya handelsavtalen är hyfsat gynnsamma. USAs importer av europeiska varor har också minskat, och inte förräns “förbättrade” tariffer har satts på plats kommer världshandeln att vara i gungning.

De närmaste året kommer sätta nya parametrar för hela världshandeln och det är något du bör ha i åtanke när du gör dina fundamentala analyser.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud för valutahandel. Skapa ett demokonto hos Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.