fbpx

Henrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 8 minuter sedan.

» Prova IG du med.
75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Nya prognoser från ECB tyder på allt sämre resultat. Det är inte bara Eurozonen som påverkar priset på guld utan även den amerikanska ekonomin. Handelskriget i Stilla Havet har kostat både Kina och USA många miljarder USD och ännu mer. Det är en situation som påverkar hela världens ekonomi, men kanske kan guldet återfå sin status som en “safe haven” investering.

Nyheter från ECB spär på osäkerheten och sänker prognosen för ekonomisk tillväxt

Den europeiska centralbanken har lanserat årets första Economic Bulletin och rapporten ser rätt så mörk ut. På grund av geopolitiska påfrestningar från handelskriget i Stilla Havet har ECB sänkt alla siffror gällande målsättningar för tillväxt för 2019 och 2020.

Torsdag den 7e februari sänkte ECB återigen prognoserna för den ekonomiska tillväxten i Europa. Mycket beror på att de större nationerna i unionen förlorar mycket på det pågående handelskriget i Stilla Havet. Samtidigt är alla medlemsländer i EU skyldiga att arbeta för att blidka marknaden och för att höja löner.

EU Kommissionen förutspår att tillväxten i Eurozonen kommer sakta ner till 1.3% under 2019 innan den växer tillbaks till 1.6% under 2020. Siffrorna är baserade på det faktum att handelskriget i Stilla Havet finner en lösning i de pågående förhandlingarna.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trött på handelskrig? Upplev rolig trading med Skilling istället!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Geopolitiska oroligheter ökar intresset av guld

Den amerikanska reservbankens tillsynes plötsliga beslut om hur de ska fortsätta styra sin ekonomiska policy verkar ha ökat attraktionen för guld (XAU). The Fed har valt att inta en vänta-och-se inställning för monetärpolitik, och FOMC (Federal Open Market Committee) verkar ansé att inflationen kommer stiga på grund av att vissa siffror har gömts undan.påverkar valutapriset på de flesta valutorna och valutaparen.

Vad är handelskriget mellan USA och Kina?

USA har länge anklagat Kina för att bedriva orättvis praxis i världshandeln samt valutamanipulering. Det hela sträcker sig tillbaks så långt som till tiden då George H. W. Bush satt i det ovala kontoret, alltså tidigt 90-tal. Tidigare amerikanska presidenter har inte lyckats göra något åt “Kina-situationen”, men president Trump har satt ner foten.handelskriget mellan USA och Kina

Den 14e april 2018 lämnade USA in en begäran om konsultation hos Världshandelsorganisationen (WTO) med avseendet att Kina bryter mot internationella handelslagar som täcker Intellektuell Egendom.

Sedan dess har USA trissat upp importskatter för kinesiska gods, och Kina har trissat upp importskatter för amerikanska gods.

Det började med att USA satte 10% skatt på kinesiska importer till ett värde av 200 miljarder dollar. Kina svarade med en liknande beskattning.

Där läget ligger idag så förhandlar bägge parterna, och enligt utsago görs det små framsteg hela tiden. Men om ingen lösning har nåtts den 1a mars så planerar USA att öka skatten från 10% till 25%. Hittills har bägge nationerna beskattat ett värde av 360 miljarder dollar enbart mellan den egna handeln mellan länderna.

Vad förväntas hända med handelskriget?

För det första vill USA att Kina ändrar sättet som de gör affärer med andra nationer. Utländska företag i Peking och Kina sägs bland annat tvingas dela med sig av alla teknologiska utvecklingar och samarbeta med Kinesiska bolag.

För det andra har USA anklagat Kina för att manipulera sin ekonomi för att få ett övertag i världshandeln. Kinesiska varor är billigare att importera om Kinas Yuan håller sig relativt låg. Denna praxis har Kina förkastat och öppet motstridigt alla dessa anklagelser.

Kina verkar inte ha några vidare målsättningar med att beskatta amerikanska importer, förutom att de vill hålla samma villkor som sätts på de själva.

Under tiden som handelskriget dras ut har Kina offentliggjort andra planer om att försöka utveckla sin ekonomi och göra den till en officiell handelsvaluta i sin region. Planen sträcker sig till 2023 och målet är att hela ASEAN-regionen, alla 10 nationer, ska acceptera CNY så som världen har accepterat USD.

Vad USA förväntar sig av situationen verkar vara skattepengar. President Trump har vid flertalet tillfällen sagt att han “älskar tariffer”, han verkar verkligen vilja sätta högre importskatter. Om Kina-situationen löser sig till Trumps fördel så förväntar vi oss att blickarna vänds mot Europa så småningom.

Nästa artikel kikar på hur världen har påverkats av handelskriget och vad vi kan förvänta oss av framtiden.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upptäck en proffsig sajt med över 3000 instrument. Skapa ett demokonto hos Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


KPI-siffror förväntas visa sig sjunka till 1.5% från 1.9% per annum för december månad. Samtidigt förväntas inflationen glida iväg och stiga från 2.1% till 2.2% under samma period.

Mellan oroligheter om Brexit, handelskriget i Stilla Havet och en stagnerande global ekonomi har priset på guld (XAU) stigit. Priset för guld har ökat med mer än 100 USD de senaste månaderna. Ni som kan era ädelmetaller vet att priset på silver ofta gör liknande prisrörelser, så håll utkik efter möjligheter till att åka med på en större prisrörelse.

För USA och deras dollar inväntar investerare på beslut från The Fed gällande kvantitativ åtdragning. Just nu minskar centralbanken 50 miljarder dollar per månad från oanvända tillgångar från det senaste stimulanspaketet. The Fed och FOMC har också nyligen börjat arbeta med ett nytt system som kan kräva att reserverna behöva hållas stora.

Men The Fed väntar och ser innan de tar något beslut. Nästa möte hålls i mars och det kan mycket väl hända att inget beslut görs förens dess. Det händer så mycket med Brexit, förhandlingar med Kina om ett handelsavtal och effekterna från nedstängningen av regeringen.

Centralbankens ordförande, Jerome Powell, ska ge ännu en presskonferens på tisdag den 12e. Marknaden förväntar inga större förändringar. Fed Fund Futures tyder på att centralbanken kommer hålla sig på samma spår. Det innebär också att guld kommer hållas starkt. Priset för guldbuljoner har trendat uppåt sedan slutet på förra året.

Vill Du veta mer? Läs del 2 av handelskriget här.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.