fbpx

Alvin från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 8 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den indiska rupien, som tidigare i veckan stärktes mot den amerikanska dollarn, när marknadens risksentiment förbättrades efter att regeringen tillkännagav planer om att öppna ekonomin efter en två månader lång lockdown. Glädjen var emellertid kortvarig. Nu pressas istället den indiska rupien av ett försämrat kreditbetyg.

I sin senaste kreditbedömningsrapport om den indiska ekonomin som släpptes på måndagen tillkännagav Moodys Investors Service en nedåtriktad revidering av landets kreditbetyg till ett hack precis ovanför skräp. Detta kommer när det globala kreditinstitutet projicerar en längre period av avmattning i Indiens ekonomiska tillväxt och ballongskuld, inför Coronaviruskrisen.

Moodys skriver att sänkningen av kreditbetyget till Baa3 från Baa2 inte direkt drivits av påverkan av coronavirus utan att pandemin hade förstärkt sårbarheter i Indiens kreditprofil som var närvarande och byggde före chocken. Moodys behåller de negativa utsikterna för Indien även efter nedgraderingen. Kreditratingföretaget skriver också att försämrade statsfinanser i spåren av Coronapandemin kommer att skada den indiska ekonomin.

Med kreditbetyget nedgraderat handlades den indiska rupien ned mot den amerikanska dollarn i tisdagens asiatiska handel, till cirka 75,50. Valutaparet USD/INR kan komma att röra sig mot den tidigare nivån kring 76 eftersom Indiens baisseartade fundamenta överskuggar optimismen som drivs av den ekonomiska återöppningen.

Rupien stärktes i förra veckan

I måndags noterade valutamarknaden att riskkänslan för valutaparet USD/INR förbättrades då regeringen tillkännagav planer om att öppna ekonomin efter ett månader långt lockdown. Då hjälpte även den svagare amerikanska dollarn till att lyfta rupien. Rupien öppnade i måndags på 75,35 per amerikanska dollar och vann sedan ytterligare mark att röra 75,29 jämfört med föregående stängning på 75,62. Uppgången stärktes av att internationella institutioner var nettoköpare av indiska värdepapper under fredagen och behövde köpa indisk valuta. De indiska bankerna tilläts också att agera på de internationella valutamarknaderna igen.

Redan i förra veckan publicerades emellertid BNP siffrorna för den indiska ekonomin i mars 2020. Dessa siffror visade att Indiens bruttonationalprodukt backade med 3,1 procent under det första kvartalet 2020, den största nedgången sedan den så kallade Finanskrisen 2008. Under 2019/2020 stärktes den indiska ekonomin, mätt i BNP, med 4,2 procent. Denna ökning var landet sämsta ökning på elva år. Sugen på trading med Indiska Rupies? Läs då recensionen av Markets som är en av de främsta sajterna för ändamålet.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla indiska rupees mot USD till låg spread. Prova Capitals nya plattform nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Kapitalkontroll

Rupien har genomgått olika kapitalkontroller och konvertibilitetsbegränsningar under åren. Till exempel är det olagligt för utländska medborgare att importera eller exportera rupier, och indiska medborgare får bara importera och exportera rupier i begränsade mängder.

Löpande konto, som består av landets besparings- och investeringsflöden, har däremot inga begränsningar i valutakonvertering (bortsett från handelshinder).

Kapitalkontot mäter utländska reserver, affärs- och institutionella flöden. Den indiska regeringen slappnar av och skärper restriktionerna för utländska investeringar som sätter tak eller tar bort dem regelbundet för att upprätthålla ett hälsosamt och balanserat kapitalkonto.

Under senare år har den indiska regeringen släppt på restriktionerna för utländska investeringar för att öka den försvagade valutakursen och uppmuntra utländska företags investeringar i landet. Utländska institutionella investerare och lokala företag kan ta in pengar och ta ut pengar ur landet men måste kontakta Indiens Reserve Bank för detta.

Rupie är inte bara namnet på den indiska valutan. Flera andra länder använder sin egen variant av rupier, till exempel Mauritius, Nepal, Indonesia, Maldiverna, Pakistan, Seychellerna och Sri Lanka. Den indiska rupien erkänns emellertid som lagligt betalningsmedel och officiell valuta i Zimbabwe vars egen valuta havererat.

Bland de faktorer som påverkar värdet på den indiska rupien finns handelsflöden, investeringar och oljepriser. Indien har ingen egen oljeindustri, utan importerar alls sin olja. Indien drog emellertid fördel av att oljepriset kraschade och fyllde sina reservoarer, ja till och med landets rörledningar blev fulla med olja under maj 2020. Läs mer om vad som påverkar valutakurser eller hur du själv kommer igång med valutahandel raskt.

Indien har den fjärde största ekonomin i världen enligt BNP. Det har också en av världens största populationer, med över en miljard medborgare. Indien har en tillväxtekonomi med öppen marknad, och regeringen försöker liberalisera sin politik och lägger mindre kontroll på utrikeshandeln, branschreglering och investeringar. Det gör att det är relativt enkelt att handla den indiska rupien hos i princip alla valutamäklare. En av våra favoriter är IG, som erbjuder valutahandel med turbo warranter. Det nästa 50 år gamla bolaget har en enastående webbplattform och en ännu bättre mobil tradingplattform för valuta och råvaror. När det kommer till spreads så ligger IG bland de bästa på marknaden för just USD/INR, samt EUR/USD. Registrera dig hos IG nu!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Handla USD/INR hos en stabil partner som funnits sedan 1974. Finns idag på svenska. Prova IG nu!

Riskvarning: 75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.