fbpx

John från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Plus 500 för 10 minuter sedan.

» Prova Plus 500 du med.
79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptomarknaden har lidit flera stora smällar under 2022 och såväl Bitcoin som alternativa mynt har uppvisat en dyster utveckling. Valutahandel noterar att den senaste tiden så har dock den nedåtgående trenden vänt och flera tillgångar har långsamt vänt uppåt. Frågan är om det är ett ihållande trendbrott – eller om ytterligare nedgång kan väntas?

Just som intresset för digital valutahandel på allvar började sprida sig utanför den snäva teknologi branschen och in i såväl hushåll som fler företag, brakade marknaden mer eller mindre samman under årets första kvartal. Bitcoin störtdök från rekordnivåer på närmare 70 000 USD i slutet av 2021, till att idag kosta under 20 000 USD. Största konkurrenten ETH har rasat markant även den – nästan 55% sedan årets början – likväl som hajpade nykomlingar som Solana och Cardano.

Skenande inflation, en otrygg stämning i världsekonomin överlag, krig i Europa, efterdyningar från pandemin och den uppmärksammade kraschen av stablecoin-valutan Terra USD har onekligen slagit hårt mot framtidens valutasystem. Lyckligtvis varar ingen olycka för evigt – ej heller denna. Efter månader av överlag blodröda siffror ses nu en positiv vändning i flera kryptovalutor. En försiktig sådan, men likväl en positiv vändning.

Bitcoin (BTC) – upp 6,24% senaste månaden

Bitcoin har stått för ett av marknadens mest monumentala fall under 2022. Från att ha stigit enormt i popularitet under 2021, och därmed bjudit på ett rejält prisrally, till att falla fort, brant och långt under 2022. Sammantaget har nästan 40% av värdet raderats från årsskiftet 2021-22 fram tills idag. På ett år är nedgången drygt 38%.

Många Bitcoinägare har fått en rejäl ekonomisk smäll. Såväl privata som institutionella investerare har sålt av stora tillgångar av rädsla för kommande utveckling, och flera gånger om har det blivit tydligt vilken riskfylld marknad kryptobörsen är.

Den som är intresserad av digital valutahandel och då särskilt BTC bör ej misströsta för mycket dock. Likväl som värdet kan svänga snabbt och kraftigt nedåt, kan det så även göra uppåt. Tittar vi på den senaste månaden har faktiskt den negativa trenden brutits, och Bitcoins värde stigit med 6,24%. Volatiliteten har varit stor till och från – under perioden har priset pendlat från drygt 22 000 USD som mest, till under 18 500 USD som lägst. I dagsläget kostar en BTC 20 270,30 USD. Tidigare motståndsnivån på 19 500 USD är alltså med råge passerad och nästa på $20 500 närmar sig. Passeras även den nivån spår många att priset kan komma att fortsätta vidare mot $21 000, och mer därtill.

Ethereum (ETH) – svag nedgång senaste månaden, men uppåt i veckan

Ethereum har liksom BTC tappat rejält totalt sett över året, men har den senaste tiden fått en skjuts uppåt i samband med att fusionen till det nya proof of stake-nätverket har närmat sig. Det senaste halvåret har värdet sjunkit med drygt 49%, och sista 30 dagarna ses en total nedgång på 2,61%. Tittar vi mer i närtid ser det dock ljusare ut. Under de senaste fem dagarna konstateras en uppgång på nätan 6%, och sedan midnatt +2,71%.

I skrivande stund är kursen 1383,46 USD. Valutan har därmed lyckats bryta igenom motståndsnivån på 1335 USD och närmar sig nästa på 1380 USD. Bryter den igenom även där kan priset, enligt analytiker, stiga mot 1410-1450 USD. Första stödnivån hittas just nu på $1345, och därefter $1300. Passerar kursen förbi stödet på 1300 USD finns risk att den fortsätter ned mot 1250 USD, eller förbi.

Smidig kryptohandel på svenska för privatpersoner och företag – testa Safello!


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Digital valutahandel på svenska för företag och privatpersoner med höga krav. Testa Safello idag!

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.


Solana (SOL) är upp över 11%

Ett av de mest hajpade mynten på marknaden, och som av många beskrivits ha potential att på sikt gå om Ethereum i popularitet, har gått från toppen till botten om man ser över de senaste 12 månaderna. På ett år har värdet på Solana rasat med dystra 71,91%. Detta från att ha stigit ganska rejält under fjolåret då många nya investerare valde att satsa på det nya och lovande myntet.

Efter sommaren har det dock sett betydligt ljusare ut även här. Jämfört med både BTC och ETH har Solana gått starkare under den senast gångna månaden. Värdeökningen ligger idag på 11,15% jämfört med för 30 dagar sedan, och +7,84% bara den senaste veckan. Nuvarande kurs är på 34,53 USD. Passerar den nästa stora motståndsnivå på 35 USD kan den uppåtgående trenden komma att stärkas än mer.

Trögare för Cardano (ADA)

Cardano blev precis som Solana en uppmärksammad nykomling på kryptomarknaden i fjol. Raset under 2022 har emellertid varit stort, nästintill lika brutalt som för SOL. På ett års tid har valutan tappat drygt 78% av sitt värde, och under 2022 är den totala nedgången 66,73%.

Även här ses emellertid en positiv förändring sedan slutet av augusti och framåt. Om än en mer försiktig sådan än för övriga ovanstående. På 30 dagar har priset för Cardano (ADA) stigit med 1,73%. Sedan igår är uppgången 2,43%. Första viktiga motståndsnivån på 0,45 har brutits igenom och kursen ligger nu på drygt 0,46 USD.

Ovanligt att kryptons utveckling skiljer sig från börsens – som nu

Under majoriteten av 2022 har kryptomarknaden och börsen (USA) rört sig mer eller mindre parallellt med varandra, vilket de oftast gör. Generellt är det ganska ovanligt att de bägge marknaderna utvecklas åt olika håll. Amerikanska centralbankens räntejusteringar har hittills i år slagit hårt mot såväl börsen (back cirka 20%) och krypto (BTC back ca 60%), men senaste tiden ses en positiv utveckling på kryptomarknande – och en fortsatt negativ på börsen.

Somliga analytiker menar att utvecklingen troligen beror på att BTC – och krypto generellt – förr eller senare kommer att bli mer och mer frånkopplad från börsen och att tonen på marknaden allt mer kommer sättas av de riktigt långsiktiga BTC-investerarna. De som tror på kryptons centrala roll i framtidens finansiella system, och som håller i den oberoende av läget på börsen och ekonomin i övrigt.

Valutahandel med krypto – läge att satsa eller avvakta?

Senaste årets ras på kryptomarknaden är, liksom alla börsras, oroväckande för den med kapital i krypto – och för den som kanske är sugen på att investera. Har man placeringar i krypto som tappat mycket värde är det viktigt att komma ihåg att en förlust realiseras först när man säljer. Generellt är det klokt att inte sälja av i panik när kursen dyker nedåt, även om det är lockande. Samtidigt går det förstås heller inte att veta att det inte blir en ytterligare nedgång, eller om en återhämtning alls kommer.

Äger du inga kryptovalutor men är intresserad av att investera kan nu vara en lämplig tid om man ser det som en möjlighet att handla på rea. Att köpa billigt och sälja dyrt är förstås varje investerares dröm. Med det sagt är det samtidigt också viktigt att vara medveten om riskerna, och att krypto må vara billigt just nu – men att osäkerheten på marknaden också är mycket stor.

På vår sida om krypto kan du läsa mer om olika valutor och få tips och råd om kryptohandel generellt. För inspiration om bra mäklare – se vår topplista över bästa kryptomäklare här!

Kom igång med kryptohandel hos en svensk, etablerad och säker mäklare. Bli kund hos Skilling du med.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.