fbpx

Henrik från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 17 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ex-presidenten och finansmannen Donald Trump misstänks ha betalat en porrstjärna med kampanjmedel för att få denne att inte prata offentligt om en affär de påstås ha haft. Idag, 6 år senare, väntas Trump bli arresterad – och såväl ordningsmakten som börsen i USA förbereder sig på turbulens under dagen. Hur kan valutahandel och online trading påverkas av Donald Trumps arrestering? Är det bäst att rida ut stormen, eller kan potentiellt lönsamma möjligheter uppstå?

Donald Trumps förehavanden under sin tid som USA:s president fortsätter att skapa surr både innanför och utanför Vita Husets väggar, likväl som i amerikansk media. Senaste uppståndelsen gäller en utomäktenskaplig relation som Trump uppges ha haft med porrstjärnan Stormy Daniels, och för vilken han misstänks ha stulit kampanjmedel för att muta Daniels till tystnad.

Affären och förskingringen ska ha ägt rum för drygt 6 år sedan, men hittills har inga rättsliga åtgärder vidtagits. Inte förrän nu, då en arrestering väntas ske idag. Donald Trump uttalade sig själv häromdagen om sitt kommande gripande idag tisdag, och uppmanade i samma veva sina anhängare till uppror och protester. Amerikansk polis och FBI förbereder för kaos på gatorna, och på de finansiella marknaderna väntas volatilitet.

Varför kommer valutahandel och online trading påverkas av Donald Trumps arrestering?

Donald Trumps långa karriär inom finans och entreprenörskap gör honom tätt sammanlänkad med de amerikanska börserna. Den omstridde republikanske politikern och ex-presidenten har under flera decennier byggt ett finansimperium inriktat på framförallt fastigheter och finansiella investeringar.

Inför tisdagens förväntade arrestering är det emellertid kanske inte främst Trumps betydande roll som finansman som rör upp turbulens – utan hans tid som politiker. Hans presidentskap må ha omsusats av skandaler och protester, men drygt 2 år efter hans utträde från Ovala rummet har han likväl fortfarande många anhängare. Anhängare som tidigare visat att de inte drar sig för att skapa kaos för att demonstrera sitt missnöje mot vad de anser vara orättvis behandling av Trump.

Förra gången var det stormningen av Kapitolum, vilken även den manades på av Trump själv och för vilket han senare ställdes inför riksrätt. Den här gången är det en arrestering för misstänkt stöld av kampanjmedel. I helgen skrev Trump själv om sin förväntade arrestering på den egna plattformen Truth Social – ett meddelande i vilket han också efterlyste protester från sina anhängare och uppmanade dem att ta tillbaka USA från sådana han kallar “kriminella och vänsterligister”.

Handla på volatilitet med VIX index till låg spread – bli kund hos Skilling nu!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tryggare trading på världens bästa tradingplattform för CFD-trading. På webben och direkt i mobilen. Upptäck Skilling du med!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Skakigt på både valutamarkanden och börsen

Huruvida Trump de facto kommer att bli arresterad idag eller inte återstår ännu att se, men blir så fallet kan – beroende på hur pass mycket kaos som bryter ut – en del turbulens eventuellt väntas i både USD och på de amerikanska börserna. Bägge marknader känsliga för politisk instabilitet.

Stormningen av Kapitolum i början av 2021 ledde inledningsvis till osäkerhet på de amerikanska finansmarknaderna, men i efterdyningarna rusade sedan aktier inom framförallt vapentillverkning. På valutamarknaden blev effekten mindre – USD höll relativt stabil kurs mot EUR, såväl som mot GBP.

Hur valutahandel och online trading kan påverkas av eventuellt Trump-kaos denna gång är svårt att förutse och spekulera i, men i turbulenta tider generellt kan VIX index vara en bra hjälp.

VIX index mäter marknadens förväntningar på volatilitet

VIX volatilitetsindex är alltid ett intressant instrument att se till i tider av turbulens och kan således vara något att hålla koll på även idag.

Indexet, vilket är skapat av Chicago Board Options Exchange (CBOE) och som ibland kallas för skräckindex, mäter volatilitet i realtid på S&P 500 – indexet över de 500 största börsnoterade bolagen i USA. Värdet på VIX redovisas i en procentsats, där ett stigande värde indikerar att S&P 500 kommer att gå ned och ett sjunkande värde hintar om att S&P 500 istället kommer tradas högre eller sidledes.

Men vad gäller för andra marknader än S&P 500? Kan VIX vara till hjälp man vill trada andra tillgångar än de listade i just det indexet? Svaret är ja. Även om VIX explicit mäter volatiliteten på S&P 500, har det kommit att bli ett jämförelseindex för hela den amerikanska börsen. Studier visar att traders tenderar att satsa på optioner i tider av turbulens, varför dessa ofta stiger i pris vid volatilitet på börsen.

Kan VIX indikera volatilitet i USD?

VIX mäter som nämnts ovan endast volatilitet i S&P 500, men eftersom det är något av.ett benchmark för hela den amerikanska börsen skulle det eventuellt kunna ge en fingervisning om volatilitet även i USD. En försvagad börs skulle kunna få en starkare USD som resultat.

Handla VIX hos Skilling

För den som vill ta tillfället i akt och handla på eventuell volatilitet om Trump arretseras idag kan VIX tradas hos bland andra EU-reglerade Skilling – en skandinaviskt grundad mäklare med några av marknadens lägsta spreads, schyssta villkor och bra säkerhet. Skilling erbjuder en lägsta möjliga spread för VIX på 0,28, och den genomsnittliga ligger på 0,4.

Läs mer om VIX hos Skilling och öppna ditt tradingkonto nu – helt gratis och med snabb och smidig registrering via BankID.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.