fbpx

Henrik från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 33 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo

Här tas ECN (Electronic Communication Network) valutamäklare upp på djupet. ECN, STP, Hybrid eller Market Maker? Förvirringen är total för många nybörjare inom valutahandel som försöker förstå innebörden. Att förstå alla skillnader är inte alltid så enkelt, men här försöker vi gå igenom det viktigaste och presenterar också en topplista för alla som vet att de söker just en ECN mäklare för online trading.

Från vad Valutahandel.se noterat, söker potentiella kunder efter den bästa ECN- eller STP-mäklaren för att de är ute efter en NDD (No Dealing Desk), utan att alltid förstå skillnaden mellan de två. Majoriteten av alla söker efter en riktig ECN-mäklare som inte är motpart vid deras affärer. Man vill med andra ord inte ha någon intressekonflikt där en market maker hoppas att du “förlorar”, vilket skulle innebära att de tjänar pengar. Så fungerar det inte med ECN-valutamäklarna. När de får en order agerar de mellanhand och hittar en annan motpart till din trade. ECN-mäklarna tjänar pengar på kommission/spread och kan erbjuda snabbare affärer än market makers, även när du kör med scalping på mindre affärer.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: EUR500
Beskrivning: Enastående ECN-mäklare med lägst spread och snabbast avslut.

Riskvarning: 61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.


Betyg: 9.43/10
Minsta insättning: 1000 kr
Beskrivning: Valutahandel utan hinder: Från 0 punkters spread.

Riskvarning: 75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.


Betyg: 8.71/10
Minsta insättning: 1000 kr
Beskrivning: Inga mellanhänder, inga intressekonflikter. Bara riktigt bra trading.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.


Betyg: 6.89/10
Minsta insättning: 1300 kr
Beskrivning: Transparent och pålitlig ECN-mäklare för tryggare, schysstare handel.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.


Betyg: 6.43/10
Minsta insättning: $100
Beskrivning: Transparent ECN-mäklare med & schweiziskt påbrå!

Riskvarning: 77.73% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna aktör.


Betyg: 6.57/10
Minsta insättning: €200
Beskrivning: STP-mäklare med trading på ett klick!

Riskvarning: Ej reglerade i EU, så de visar inte vinstprocenten.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: $200
Beskrivning: En ECN-mäklare att lita på – med hög transparens och några av marknadens snabbaste avslut.

Riskvarning: Strax över hälften av alla investerare förlorar pengar hos Global Prime


Betyg: 7.67/10
Minsta insättning: 20
Beskrivning: ECN-trading på hög nivå med Alpari och deras heta cashback.

Riskvarning:


Betyg: 7.89/10
Minsta insättning: $300
Beskrivning: ECN-trading I en klass för sig – NSFX levererar.

Riskvarning: 63% av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos denna mäklare.Betyg: 6.14/10
Minsta insättning: 500 EUR
Beskrivning: Prissättningar och orderprocesser utan störningar hos For Trade – marknadens främsta plattform för oberoende ECN-handel.

Riskvarning: 81% av alla privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD’er med denna aktör.


Trading med guld (XAU) mot USD på ECN plattform

Vad är en riktig ECN valutamäklare?

Per definition är en ECN-aktör en valutamäklare som direkt vid mottagandet av en klients order, skickar den vidare till en eller flera likviditetsleverantörer. Den enda aktören av ECN-mäklarna som faktiskt listar sina likviditetspartners är NS Broker, som således får anses vara bäst i branschen när det kommer till transparens. Övriga onlinemäklare håller än så länge den datan hemlig för sina användare. Kom igång med valutahandel hos NS Broker du också!

Till skillnad från en market maker spelar en ECN-mäklare alltså inte själv någon aktiv roll i din handel annat än att förmedla vidare din order till en utomstående motpart – därav namnet Electronic Communication Network. En ECN-mäklare samarbetar med ett antal likviditetsleverantörer som oftast utgörs av stora banker, hedgefonder och investmentbolag. Eftersom handelsvolymerna är stora och antal kunder ofta väldigt många, kan en god likviditet så gott som alltid säkerställas. Det elektroniska nätverk som binder samman mäklaren och de olika likviditetsgaranterna kan liknas vid en slags hub eller likviditetspool, som arbetar för att kunna fylla upp lagda ordrar. Trading via en ECN-mäklare gör det möjligt för dig att snabbare få access till de riktiga marknaderna, få snabbare avslut och snävare spreads.

Medan en market maker särskiljer sig genom att själv agera likviditetsleverantör, är det inte alltid lika enkelt att se skillnaden mellan en ECN-mäklare och en STP-mäklare – som ju också samarbetar med utomstående likviditetspartners och såldes också är en slags mellanhand. Och visst finns det en del likheter dem emellan, men det finns också distinkta skillnader. Som de två främsta kan nämnas att en ECN-mäklare i regel kan erbjuda lägre spreads men till priset av högre kommission, samt att en STP-mäklare har möjlighet att söka likviditet utanför sin egen likviditetspool – i de fall en tillfredställande order inte kan genomföras med de banker, hedgefonder eller andra investerare som står listade som partners. Inom spannet för STP-mäklare finns också s k hybridmäklare – som de facto är en STP-mäklare men som även kan agera market maker och stå för likviditeten själva. En mycket lyckosam kombination och det bästa av två världar, enligt somliga. En av branschens bästa och mest seriösa hybridmäklare är t ex svenskgrundade Skilling.
Köp eller sälj guld med NS Broker

Hur jobbar ECN-mäklarna och hur tjänar de pengar?

En ECN-mäklare verkar alltså genom att tillhandahålla ett elektroniskt nätverk av likviditetsgaranter som står redo att fylla upp din order. När du lägger din order hos en ECN-mäklare förmedlas den omedelbart vidare till dessa garanter, utan några fördröjningar för flaggning, filtrering eller dylikt – vilket säkerställer att du som trader får mer eller mindre direkt access till marknaden. Requotes är en icke-fråga med ECN-mäklare, precis som med STP-aktörerna, vilket absolut är en fördel eftersom du slipper erfara att priser ändras eller ordrar avbokas i de fall likviditet inte kan fyllas. Tack vare ECN-mäklarnas stora nätverk av tunga liquidity providers är tillräcklig likviditet alltid säkerställd.

Eftersom de inte själva fyller dina ordrar med likvida medel, har ECN-mäklarna ingenting att vinna på om du förlorar pengar på din handel – till skillnad från market makers, eller dealing desk-mäklare som de också kallas. Istället tjänar ECN-mäklarna som tidigare nämnts pengar på spreads (skillnaden mellan köp- och säljpris) samt kommissioner som tas ut i samband med varje trade. Du kommer också märka att alla ordrar och priser uppdateras mer frekvent. Under de mest aktiva tiderna på dagen, så kan de bästa ECN-mäklarna som NS Broker uppdatera priset för guld 7 gånger på en sekund. Det går så snabbt att du inte hinner blinka. Givetvis så kan du sätta “limit orders” för att få optimalt pris på dina affärer med ECN-valutamäklare.

Största fördelarna med ECN-mäklare

  1. En oberoende typ av mäklare som endast agerar förmedlare och mellanhand mellan dig och likviditetsgaranter. Det föreligger alltså ingen risk för någon intressekonflikt.
  2. Inga requotes – likvidfyllnad är alltid garanterad tack vare samverkan mellan många och stora banker, hedgefonder och investmentbolag.
  3. Omedelbart och effektivt utförande av ordrar – alltid direkt marknadsaccess
  4. Omedelbart och effektivt utförande av ordrar – alltid direkt marknadsaccess
  5. Inga begränsningar vad gäller scalping – oavsett om det handlar om några sekunder eller flera minuter

Vilka är nackdelarna med ECN-mäklare?

  1. Kräver handel med större kapitalvolym. Eftersom en ECN-mäklare samarbetar med stora likviditetspartners krävs i regel att du tradar med lite större belopp. Är du nybörjare och vill börja med en mindre summa rekommenderar vi istället att testa en market maker. Minst insättning för NS Broker är t. ex €500, även om det alltid rekommenderas att du handlar för mer än det för att alltid ha säkerhet på ditt konto.
  2. Än så länge finns inget skydd för övertrasserade konton och negativa kontobalanser. Detta är en risk som måste tas med i beräkningen om du vill satsa på att handla via en ECN-mäklare (samma gäller även för STP). Med ECN-mäklare tradar du med riktigt kapital, på den riktiga Forexmarknaden där oförutsedda händelser som påverkar börsen negativt både kan och med all sannolikhet kommer att inträffa lite då och då.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.