Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2020-02-17 09:23:33). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.72 - 0 %
EUR/USD 1.08 + 0.01 %
EUR/GBP 0.83 + 0.03 %
GBP/USD 1.3 - 0.01 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.72 -0 %
EUR/USD 1.08 +0.01 %
EUR/GBP 0.83 +0.03 %
GBP/USD 1.3 -0.01 %
USD/CHF 0.98 -0.01 %
USD/TRY 6.04 -0.21 %
USD/GBP 0.77 +0.01 %
USD/NOK 9.24 -0.01 %
featured image

Idag har Valutahandel.se nöjet att göra en intervju med day tradern Hampus Lindholm. Han sitter och jobbar med Skilling’s plattform och tradar för fulla muggar, måndag till fredag kväll, medan helger går åt till att läsa på och testa strategier. Dessvärre så är det begränsat med valutahandel som han sysslar med, men istället så är han en klippa på daytrading med index, aktier och aktieblankning. Här får vi en rad bekännelser från en framgångsrik day trader som har koll på risker, möjligheter och var det kan vara värt att titta. Läs vår korta men innehållsrika intervju nedan.

 1. Vad är de största utmaningarna som daytrader?

  Som daytrader ställs man för nya utmaningar varje dag då marknaden är dynamisk. Det jag tror många har problem med är sitt ego. Många slås av tankar såsom att ”nu är det för dyrt”, ”nu kan det inte gå lägre”. Det är viktigt att vara objektiv i förhållande till marknadspriset för tillgången / tillgångsslaget. Det tror jag personligen är den största utmaningen för många.

 1. Hur vet man hur mycket som ska satsas på varje trade utan att riskera för mycket?

  Skilling cTraderDet är viktigt att hålla koll på risken när man sitter och handlar. Vilka preferenser man har är ganska individuellt. Jag personligen relativt riskavert och försöker hålla koll på mitt lager för att se vilken risk jag jobbar med. Just för CFDer är det extra viktigt att hålla koll på risken då man handlar med hävstång.

  En enkel formel för att räkna ut hur mycket risk du skall ta i varje trade är följande: Jag anser att man maximalt skall riskera 1% i varje trade och det är verkligen max. Låt oss säga att du har ett konto på 10 000 EUR.
  10 000 x 0,01 = 100 EUR (max enligt mina preferenser).

  Innan man lägger på traden är det även viktigt att förstå vilken profit target / stop loss man har. Att ha en plan är extra viktigt. Låt oss då säga att du handlar DAX CFD’er som handlas för 13 000 EUR / kontrakt.
  Profit target: 13 100.
  Stop loss: 12 980.
  Risk reward ratio: 1:5

  Antalet kontrakt du då får köpa är enligt följande formel:
  100 / 20 = 5 kontrakt (Maximala risk i absoluta tal / Antalet punkter till stoppen).

  Detta innebär att om vi följer vår plan finns det potential att tjäna 500 EUR men nedsidan är enbart 100 EUR (vår maximala risk vi var villiga att ta).

 1. Har du något förslag på hur någon med tid över som gillar trading kan komma igång med day trading? Hur lyckades du bli bäst på Skilling?

Skilling's mobila tradingLäs mycket och försök skapa en bild över hur du vill handla. Försök läsa av dina styrkor / svagheter i marknaden. Vissa är duktiga på att tolka nyheter medan andra är duktiga på att förstå flöden och hur aktörer agerar i orderböckerna. Daytrading är inget enkelt yrke, vilket är en fel bild som många har. Ett misstag som många gör är att de vill bli generalister, de vill handla allt som rör sig. Jag tror att nyckeln ligger i att bli specialist på något och bli extremt duktig på att göra just det.

Om jag är bäst på Skilling det vet jag inte, finns nog många duktiga traders därute. Jag personligen har jobbat oerhört mycket med min handel. Vanligtvis jobbar jag sju dagar i veckan med min handel. Åker gärna in till kontoret om helgerna för att jobba med mina algoritmer och hur jag kan utveckla mina system. Svårt att hinna med det när handeln är i full gång mitt under veckan. Jag arbetar systematiskt och handlar semi-manuellt. Det har underlättat en hel del för mig. Efter varje handelsdag försöker jag få en överblick över hur min handel gått över dagen. I min post trade analys har jag med antalet vinster / förluster, tidshorisont i varje trade mm. Det ger mig mycket input för hur dagen har gått.

 1. Du kör inte så mycket valutahandel som jag förstår, utan mest aktier och index. Finns det några specifika index eller aktier du gärna handlar?

Nej, jag handlar inte så mycket med just valutor. Använder mest valutaparen för att hedga vissa positioner om jag handlar CFD’er i andra valutor. Man får se det som ett kassaflöde, om jag handlar ES (S&P500) för 1000 USD så skall kassaflödet vara oförändrat om priset på terminen är oförändrat, dvs jag skall få tillbaka samma mängd EUR.

Jag handlar nästan uteslutande de större CFD’erna hos Skilling. Det är det jag har specialiserat mig på.

Skilling logo


Betyg: 9.71/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Handla som ett day trading proffs på Skilling!
 1. Har du några favoriter inom blankning med CFD’er, något med låg spread och där risken är balanserad?

Svårt att ge några tips när det kommer till blankning i denna haussemarknad 😉 Så jag avstår att svara på denna fråga. Överlag gillar jag inte att ge tips då jag jobbar med så kort tidsperspektiv. Prisbilden för tillgången kan förändras på några sekunder.

 1. Vad är de största fallgroparna då man jobbar som day trader för en nybörjare?

De största fallgroparna är att man riskerar för mycket per affär. Man tror att man skall tjäna stora pengar från dag ett. Fokus bör ligga på att lära sig marknaden och hitta något man verkligen brinner för och vill specialisera sig på. Men det absolut viktigaste är att vara ödmjuk och ha en tydlig plan för varje trade så man inte bara kastar sig in i något för att det rör på sig. Våga sitt på händerna. Så länge du inte förlorar pengar kan du hålla på i all oändlighet och utvecklas inom trading.

 1. Finns det några aktier eller index som du rakt inte rekommenderar att handla, på grund av att de är svåra att förutse eller någon annan typ av faktor?

Jag skulle nog säga att majoriteten av alla index är svåra att handla. Större rörelser går väldigt fort och har man ingen tydlig plan över hur man skall agera kan det bli dyrt..

Skilling logo


Betyg: 9.71/10
Minsta insättning: 1000 kronor
Beskrivning: Bra villkor för day traders på Skilling. Prova själv!

Publicerad:
Författare: Markus Jalmerot

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på
DMCA.com Protection Status

Copyright© 2010-2020 www.valutahandel.se All Rights Reserved