fbpx

Malte från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren NS Broker för 24 minuter sedan.

» Prova NS Broker du med.
61% av NSFX Limited's retail kunder förlorat pengar när de har handlar CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ingen har väl missat att Facebook snart lanserar sin egen kryptovaluta, Libra. Men den stora nyheten denna vecka är att Libra granskas av EU, eller närmare sagt av dess konkurrensmyndigheter. Frågan är varför? Enligt Bloomberg har EU skickat förfrågningar till partners som är direkt kopplade till Libra då huvudorsaken till det är en hänvisning till eventuella konkurrensbegränsningar. Den största oron är att Libra kommer att skapa begränsningar i den finansiella marknaden genom sin användning av information och konsumentdata, vilket inte är normalt för nutidens valutahandel där sådan informationsinsamlig inte använts på samma sätt.

Facebook tänker globalt i samband med sin kryptovaluta. Tanken är att den ska vara tillgänglig för alla mobila användare. Det handlar om en digital plånbok för WhatsApp och Messenger. I dagsläget pågår det en granskning om hur Facebook går tillväga för att komma åt konkurrenskraftiga appar. Libras utredning läggs till den pågående.

Facebook själva har gått ut med ett meddelande om att valutan inte kommer att lanseras om granskningarna förlängs. Projektet planeras starta när alla utredningar har löpt ut.

Facebooks egen valuta – ett gammalt projekt

Facebooks egen kryptovaluta har det pratats om under en relativ lång tid. För många är Libra ingen överraskning utan ett resultat av ett långvarigt arbete. Det mest intressanta är projektets officiella partner som nyligen avslöjats. Det handlar om ingen mindre än Visa, Mastercard, PayPal, teleoperatörer och svenska Spotify då alla har bidragit med 10 miljoner dollar var. Enligt de ursprungliga planerna ska kryptovalutan Libra lanseras officiellt under 2020. Den ska användas för pengaöverföringar mellan privatpersoner och alla transaktioner ska vara avgiftsfria. Libra ska även fungera som betalning vid inköp av appar, produkter, spel och annonsering är tanken.

Idag har Facebook 2,5 miljarder användare. Den enorma kundbasen ligger som en stabil grund för den framtida kryptovalutan. Många analytiker anser att Libra kommer att spela en väsentlig roll i dagens finansmarknad. Ifall du vill handla med krypto som en vinnare, så prova på AvaTrade som har över 200 000 kunder som handlar med Bitcoin eller Ethereum.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


valutahandel med bitcoin och kryprovalutor

Kryptovalutan och dess påverkan på finansmarknaden

Den mest kända kryptovalutan idag är utan tvekan Bitcoin. Dess stora potential har inte undgått någon. Valutans huvudsakliga tillämpning är bland annat för blockkedjor. Många branscher använder sig av Bitcoin då den fungerar som ett grundläggande underlag vid bland annat informationsutbyte.

Visserligen har Bitcoins säkerhet och risker diskuteras av många och vid hundratals tillfällen. Även om misstron har varit ganska stor har den inte stoppat Bitcoin till att spela en stor roll vid utbyte av information i blockkedjorna. En del analytiker menar att det är just informationsutbytet som ligger i fokus för användning av kryptovalutorna. Själva branschen de används av spelar mindre roll. Den kan vara en funktionell infrastruktur för medicinsk information eller om olika betalningsfördelningar i musikbranschen.

Människor i Västeuropa och USA kan finna kryptovalutorna onödiga. Det är pga att de flesta av oss som bor i de världsdelarna har ett bankkonto att betala genom eller kort att betala med. Världen är mycket större än så och om man ser på den globalt kan man lätt inse att miljarder människor idag fortfarande betalar med kontanter. Detta händer i samma stund som de flesta faktiskt har en smartphone som kan användas för pengaöverföringar.

Därför ser kryptovalutornas och speciellt även Libras framtid ljus ut. Det finns en enorm marknad och en ständigt växande efterfråga. När dessa två komponenter kombineras kan resultatet inte vara annat än mycket bra.

I samma veva konstateras det att världens finansiella system inte har ändrats speciellt mycket under de senaste 20-30 åren. Pengar kontrolleras och styrs fortfarande av banker (i många fall pratar vi om riksbanker) även om dess information lagras digitalt, delvis även på servrar. Med andra ord har inte den konservativa finansvärlden hängt med de förändringar som sker och är på väg att ske.

Vad blir resultatet av EU’s utredning och kommer Libra att lanseras år 2020? Detta kommer vi att få reda på framöver. Ifall du vill handla eller investera i kryptovalutor så är eToro ett bra alternativ. Det är superenkelt att komma igång och du kan handla med en knapptryckning. Prova själv!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.