fbpx

Olof från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 42 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

I torsdags så meddelade den amerikanska centralbanken, FED, i ett mycket duvaktigt uttalande att den inte ser några tecken på att den kan komma att höja räntan på flera år, vilket kan påverka valutahandel med USD. Istället kommer Federal Reserve att expandera sin balansräkning och fortsätta köpa tillgångar. Samtidigt försvarade sig centralbankschefen Powell mot kritiken om att han FED har skjutit in för mycket pengar i marknaden.

Federal Reserve upprätthöll på onsdagen en hårt duvaktig ståndpunkt trots vissa tentativa tecken på att både den amerikanska och globala ekonomin är körd i botten. FED sade att banken inte förväntar sig någon höjning av referensräntan innan 2023.

Det var endast två av de 17 högsta tjänstemännen trodde att räntorna skulle kunna höjas något under 2022. “Vi tänker inte ens tanken på att höja räntorna” säger Fed-ordföranden Jerome Powell.

Fed tillkännagav också att centralbanken skulle avsluta den stadiga avsmalningen av sina tillgångsköp. Framöver skulle FED fortsätta att köpa Treasurys och hypoteksuppbackade värdepapper, “åtminstone i nuvarande takt.”

Det hade rått oro bland vissa ekonomer och finansmarknader att dessa inköp, som FED anser stöder marknadens funktion, skulle kunna sluta eftersom de har minskat de senaste veckorna. FED kommer emellertid att köpa 20 miljarder dollar i Treasurys den här veckan och upp till 22,5 miljarder dollar i bostadsobligationer för att stimulera ekonomin till kvantitativ lättnad. USD har försvagats rejält de sista veckorna efter kraftigt höjd arbetslöshet, protester mot rasism bland poliskåren, minskad tillväxt och kraftigt ökat antal konkurser. Samtidigt så verkar pundet vara mer stabilt, även med nedåtgående räntor. Men saker kan givetvis ändras snabbt ifall en dålig Brexit händer i slutet av året. Lär dig mer om hur man kommer igång med valutahandel på några minuter, genom vår guide, ifall du vill dra nytta av svängningarna.

Maximalt stöd för återhämtningen

“FOMC-mötet i juni har gett ett fast duvaktigt resultat över både QE och räntorna i det vi ser som en samlad ansträngning för att förhindra någon acceleration högre i räntor och signalerar maximalt stöd för återhämtningen” sade Krishna Guha från Evercore ISI.

Centralbankens balansräkning överstiger just nu 7 biljoner dollar. Tidigare FEDs president i New York, William Dudley, sagt att han tror att den kan stiga 10 biljoner dollar innan FED är klar.

Vissa ekonomer tyckte att arbetsmarknadsrapporten för maj 2020 som publicerades för bara några dagar sedan, som visade att 2,5 miljoner jobb skapades förra månaden efter de många uppsägningarna i april, var ett gott tecken. Powell sa att rapporten var en välkommen överraskning men att det bara omfattar en månads data.

“Jag tror att vi måste vara ärliga, det är en lång väg att vandra” sade Powell och påpekade att det finns 20 miljoner människor som har tvingats lämna arbetsmarknaden. Luke Tilley, chefekonom hos Wilmington Trust Investment Advisors, sa att han trodde att Powell satte press på kongressen för ytterligare ett stimulanspaket. Många analytiker tror nu att USD ska falla ytterligare, i en mer långsiktig trend. Samtidigt söker sig allt fler till en guld trading mäklare, då guld anses vara en “safe haven” under turbulenta tider.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: I en turbulent marknad, har du några tankar? Handla med EUR/USD hos Skilling, världens mest handlade valutapar. Super snabba avslut. Prova nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


”FEDs förmåga att stödja ekonomin är tydligt begränsad. Fed kan inte ge bort pengar. Det finns stort hopp hos Fed att kongressen kommer att fortsätta ge mer utrymme och stimulans under andra halvåret … utan att han uttryckligen säger det” sa Tilley i en intervju.

I ett uttalande sade Fed att centralbanken skulle använda sitt ”fullständiga verktygssystem” för att stödja ekonomin. Centralbanken lovade återigen att hålla räntorna nära noll tills ekonomin ”är på rätt spår” för en full återhämtning. FED lämnade sina långsiktiga prognoser för BNP, arbetslöshet och PCE-inflation oförändrade.

FED sänkte räntan redan i mars

Fed sänkte sin referensränta till ett intervall om 0-0,25 procent i mitten av mars när den amerikanska ekonomin gick in i lockdown för att bromsa effekterna av Coronaviruset. Den amerikanska ekonomin har visat några tentativa tecken på återhämtning, men FED valde att hålla en försiktig ton.

Protokoll från veckans FOMC mötet kommer att släppas den 1 juli 2020. Powell sade att FEDs-tjänstemän diskuterade att knyta en räntehöjning till specifika ekonomiska förhållanden, såsom inflationen återgår till målet. FED diskuterar också tak för räntan på vissa statspapper.

Powell slog ifrån sig på kritiken om att Fed har tillför alltför för mycket pengar i den amerikanska ekonomin och har skapat en bubbla i aktiekurserna. ”Det vi vill är att investerare ska prissätta risken. Vi ser inte till en viss nivå, sade han. “Konceptet att vi skulle hålla tillbaka eftersom vi tycker att tillgångspriserna var för höga … vad skulle hända med de människor som vi ska tjäna?” han lade till.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Trading med IG är en säker affär. Trading firman har funnits i mer än 46 år nu. Prova IG idag!

Riskvarning: 72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.