fbpx

Fredrik från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 10 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

På fredag drar årets sista G20 mötet igång, ett möte som rundar av året under Argentinas ordförandeskap. På agendan står kanske främst en form av utvärdering av året som gått. Så vi tar en närmare titt på vad Argentina ville uppnå under sitt mandat.

Det är också något som tar bort strålkastarljuset från själva agendan för mötet. Det är att USA och Kinas presidenter äntligen möts, efter lång tid, för att diskutera handelskriget. USA och Kina har under stora delar av året stått på varsin sida av handelskriget, eller beskattningskriget, som pågår i Stilla Havet. Situationen har påverkat hela världens ekonomi och även saktat ner prognosen för världens ekonomiska utveckling.

Att Trump och Xi, ledarna för världens två största ekonomier, äntligen möts för att diskutera situationen leder till att marknaden reagerar. Det går positiva vibbar ju nu, även om vi inte förväntar oss en lösning på situationen. Vi kan åtminstone förvänta oss prisrörelser för de flesta valutapar med USD.

Det mötet väntas alltså under helgen, men innan dess förbereder vi för G20 mötet, något som ofta påverkar valutakurserna i realtid.

Argentina som ordförande för G20

Den 30e november 2017 fick Argentina och president Mauricio Macri ordförandeskapet från Tyskland och Angela Merkel. Precis i början av ordförandeskapet presenterade president Marci tre punkter som skulle agera hörnstenar för det kommande året. De tre punkterna är framtidens arbeten, infrastruktur för utveckling, och en hållbar framtid för mat och livsmedel.G20 och regulering av valuta

Framtidens arbeten tar tag i människan och att frigöra den fulla potentialen. Teknologi snabbar upp produktiviteten allt fortare, något som skapar både möjligheter och utmaningar. Man vill försäkra sig om att adoptering och implementering av teknologiska utvecklingar inte leder till ekonomisk exklusion eller andra negativa effekter.

Planen är att se till så att alla nya teknologiska utvecklingar är så inklusiva som möjligt. Det kräver ansenlig investering i utbildning så att medborgarna får kunskaperna de behöver för att hantera arbete och livslevnad. Det är något som måste börja redan nu.

Infrastruktur för utveckling tar tag i den privata sektorns ansvar för framtiden. Investering i infrastruktur leder till tillväxt och ökad produktivitet. Det skapar också större fysisk och digital tillgänglighet till att dra nytta av framtida möjligheter. Med den privata sektorns hjälp ska dagens överskott fokusera på utvecklingen av transport, sanering, energi och anslutning.

Slutligen är det en hållbar framtid för mat och livsmedel. Det handlar främst om produktion, en industri som är limiterad och inte förnybar. Jordbruksmark är de naturliga tillgångarna som producerar den större delen av vår mat, och preservation är av största vikt. Här vill G20 öppna upp för ett större samarbete mellan offentliga bolag och privata ägarskap.

Dessa är alltså hörnstenarna som Argentina vill hålla högst under sitt ordförandeskap. Givetvis diskuteras en stor mängd andra punkter som kryptovalutor och finansiell utveckling. G20 är en av de stora influenserna för världsekonomin på lång sikt, det är värt att ha det i åtanke när man gör en fundamental analys.

Kanske ännu viktigare än själva G20 mötet är att Trump och Xi möts. Det kommer ha en direkt påverkan på flertalet valutapar. Sugen på att lära dig mer om hur man handlar med valuta? Kolla då in vår guide till valutahandel på endast 5 minuter.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.