fbpx

John från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Safello för 25 minuter sedan.

» Prova Safello du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

I takt med att trading med olja blir allt mer populärt så har Valutahandel satt ihop en guide över vart du får lägst spread vid handel med olja. Bara de sista dagarna så har volymen ökat rejält på CME för fysisk leverans, samt troligen ännu mer för alla skandinaviska trading firmor med olje CFD’er. Alla börjar bli intresserade av olja känns det som, när marknaden rör på sig med enorm volatilitet.

Det finns två olika typer av olje trading, som har helt olika underliggande orsaker och relation till trading. Dels så finns det aktörer som vill ha leverans av fysisk olja, för de behövs till en fabrik eller liknande. Sen så finns det alla online traders som hellre bara handlar med CFD'er för att dra nytta av eller spekulera om prisrörelserna. Ibland så är även traders förvirrade och väljer terminer med fysisk leverans, istället för CFD-trading.

Låt oss förklara hur det fungerar och varför du alltid bör handla utan fysisk leverans. Ifall du inte vill vänta, utan vill handla olja direkt, så prova på här!

lastbilar som hämtar olja

Terminer: Du måste ta emot leveransen

Igår rapporterade nämligen många olika tidningar, både svenska och internationella, om hur oljepriset för amerikansk WTI olja med leverans idag fick ett negativt värde. Många förstår inte vad de köper med terminer (futures på engelska) och tänker inte på att de måste ta leverans av olja. Står du redo med ett gäng lastbilar? Om inte, så lägg ner trading med oljeterminer nära slutdatum. Hemma trading med olja görs bäst med CFD'er.

Folk betalade alltså för att ge bort amerikanskt WTI futures med leverans i maj, 2020. Problemet? Du måste stå redo och ta emot oljan i USA och det är rätt rejäla mängder som kommer när vi talar om fat. Dagens handel med WTI olja utan leverans innebär en nedgång på drygt 39% till 13 dollar per kontrakt. Brent olja har dock bara gått ner 24% idag.

När suger det att ta emot leverans? När priset blir negativ och Du måste betala köparen. Räkna med att gå back rejält.

oljetrading på mobilen

Mobil trading med olja, utan leverans

Det vanligaste bland privatpersoner som vill handla olja är onekligen CFD'er. Ordet CFD står för contract for difference och det är ett instrument med hävstång, vilket fungerar som ett derivat. Den minsta positionen som kan tas vid handel med olja på nätet är 10 kontrakt, vilket kostar drygt 2000 kr med dagens kurs. Det går numera att göra oljehandel direkt från mobilen med CFD'er, men även dator går givetvis lika bra. Se bara till att ha ett hyfsad internet uppkoppling när du gör affärer med olja, så det är möjligt att båda öppna nya positioner och stänga tidigare lagda positioner du vill gå ur. Ibland kan det vara sämre uppkoppling på landet, eller utanför centrum, när du är ute på stan och inte har WiFi tillgängligt.

För bara några år sedan så var det inte alls lika populärt att handla med olja genom CFD'er, men idag så har det blivit accepterat och allt vanligare bland privatpersoner, dvs vanliga människor som du och jag som handlar olja från hemmet. Professionella olje traders handlar oftast med terminer på börsen i Chicago, men det krävs väldigt stora positioner och du får som sagt fysisk leverans i slutet ifall du sitter kvar med positionen. Vår rekommendation är därför att endast handla olja online och alltid med CFD'er istället för terminer. Prova Brent olja genom Skilling här!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla olja med CFD hos Skilling. Enkelt och smidigt. Prova nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Negativt oljepris – är det på riktigt?

Många rubriker i tidningarna försöker hetsa upp folk och får det att låta som man får betalt för att köpa eller “ta emot” olja. Men i verkligheten så är det inte riktigt så illa. Det är dock ett faktum att igår så gick terminerna (futures) för WTI olja med leverans idag på negativ nivå. Totalt så rasade priserna för WTI olje-terminer med drygt 173% på en dag. Nasdaq fick jobba för att fixa så priserna kunde bli negativa, för att det skulle vara möjligt. Men vi måste poängtera: Det är för kontrakt med “snabb leverans”, där köparen måste stå redo med lastbilar för att ta emot oljan. Men all annan olja är inte gratis, den som handlas på termin med leverans i juni, juli eller augusti är definitivt inte gratis. CNBC förklarar det lite mer ingående här. Men generellt så kan man väl säga att tidningar som alltid försöker skrämma upp människor och verkligheten är sällan lika dyster. Idag så rörde sig normal WTI olja utan leverans neråt drygt 40%, medan Brent olja rörde sig 23% neråt under samma dag. Denna typ av volatilitet är givetvis inte normal och det är numera väldigt många privatpersoner som registrera sig för att handla med olja. Antingen för att de tror att oljepriset ska ner ytterligare, eller för att de tror att detta är ett givet köpläge på sikt.

Olja WTI

Så här köper eller säljer du WTI olja

Genom skandinaviska online trading mäklaren Skilling så får du fördelaktiga villkor, från en riktig ärlig och proffsig sajt. Det är den mest användarvänliga och bolaget ger även snabbast avslut. Du klickar på registrera och skriver in ditt namn och telefonnummer. På några sekunder är du igång och kan handla med olja genom CFD'er. Klicka på KÖP eller på SÄLJ. Du kan själv välja mellan den något mer stabila brent oljan eller den något mer volatila WTI oljan. CFD'er härmar hur olja utan fysisk leverans handlas, dvs dagliga priserna som du ofta ser beskrivna som BRENT eller WTI (crude olja). Med en sajt som Skilling så får du nämligen bara handla olja online, det blir aldrig någon fysisk leverans som tur är! För fysisk leverans så finns NS Broker som har terminer som kan handlas.

Hur skiljer sig priserna mellan olika aktörer?
Notera att priserna du ser när du kommer till en landningssida för en råvarumäklare inte alltid stämmer med de faktiska priserna som du får som inloggad kund. Ofta är det en fördröjning av priserna innan du stoppat in riktiga pengar, så jämför inte två mäklare utan att ha ett stoppat in riktigt pengar där du har möjlighet att handla olja på riktigt, samma sekund. För övrigt så är det oftast väldigt lika priser mellan olika råvarumäklare där olja kan handlas på nätet.

Riskvarning: Det bör dock noteras att priset för olja rör sig ovanligt snabbt och det är möjligt att det blir antingen stora vinster eller stora förluster. Så var försiktig och satsa inte mer än du har råd att förlora.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.