fbpx

Olof från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Easy Markets för 29 minuter sedan.

» Prova Easy Markets du med.
73% av alla privata kunder förlorar pengar när de handlar CFDer med denna leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Året har nyss börjat, men analytikern Erik här på Valutahandel har redan satt ihop en lista bestående av några heta instrument för 2021. Vi talar om aktier, fonder och valuta CFD'er som kan vara intressanta att titta närmare på.

Varje år har sina teman och här är några tänkbara sektorer som kan blomstra ut under 2021. Men som vi alla vet, så kan oväntade händelser påverka vilka regioner som går bra i år. Efter att Storbritannien gått ur EU och lyckades få till ett Brexit-avtal, så har landet snabbt sett en vändning för sina värdeaktier såsom BP och FTSE-index, men även pundet har stärkts och tycks fortsätta vara på väg att stärkas. Ifall du vill handla med brittiska aktier i pund med CFD'er, så kan det göras genom Capital. Nedan går vi igenom

1. Robotics ETF'er

Det finns ett flertal.. och vilken eller vilka man väljer beror på risknivå, valuta du föredrar, och volatilitet – för att nämna några faktorer.

Många av de olika robot ETFer som finns är inte rena investeringar. Förvaltarna har ofta valt att kombinera Robotics med något annat. De vanligaste är automatisering och artificiell intelligens. Det sistnämnda området känns som det är styrande över de andra, men det är inget som säger att något av dessa delområden är bättre än de andra.
Robot arm
Artificiell intelligens (AI) börshandlade fonder (ETF) försöker ge exponering för ett snabbt växande segment av teknikindustrin. AI syftar till att simulera mänsklig intelligens, utnyttja kraftfulla algoritmer för att få maskiner att tänka och agera som människor. Medan automatiseringen av upprepade uppgifter och ersättning av mänskligt arbete med maskiner inte är något nytt, påskyndar AI denna trend, vilket resulterar i stora produktivitetssteg. Du kan prova handla ETF'er hos AvaTrade genom ett demokonto.

Bland några av de mest omtalade ETF'er inom robotar och AI så finns till exempel:
Direxion Daily Robotics, Artificial Intelligence & Automation Index Bull 2X Shares. Observera att denna ETF kommer med hävstång på två.
ROBO Global Robotics & Automation ETF (ROBO)
Global X Robotics & Artificial Intelligence Thematic ETF (BOTZ)
ARK Autonomous Technology & Robotics ETF (ARKQ)
iShares Robotics and Artificial Intelligence ETF (IRBO)

Dessa ETFer går att hos de flesta CFD mäklare men en av våra favoriter för ändamålet är AvaTrade's ETF'er.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla ETF'er med AvaTrade. En av de mest ansedda sajterna. Allt på svenska, med bra support. Prova nu!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


2. Grön energi ETF'er

Detta är något som kommer allt mer. Under 2020 var mer än var tredje dollar i USA placerar i en ESG-fond. Denna procentsats lär inte minska i framtiden. Vi ser även hur världens största fondförvaltare Blackrock med mer än 8 000 miljarder under förvaltning valt att ställa hårdare krav. I december 2020 gick bolaget ut och krävde mer än 1 000 storbolag på högre krav på klimatmålen. Förvaltarens senaste steg innebär att det tar ett grepp mot 90 procent av de växthusgasutsläpp som finns i portföljen.

Bolagen i portföljen uppmanas att lägga fram planer för att nå nettoneutrala utsläpp senast 2050.

I december 2020 lanserade specialistföretaget iClima Earth en ny tematisk ETF med fokus på decarbonisering. IClima Global Decarbonisation Enablers Ucits ETF, känd som CLMA ETF. Denna ETF finns att handla hos IG Markets, på börserna i London och Milano samt på tyska Xetra. Prova själv med turbowarranter IG idag!

3. Fortsätter pundet stärkas?

Den breda vaccinationsfördelningen har börjat. Medan USA och Storbritannien hade något försprång i vaccinationsloppet har EU nu startat en vaccinationsdistributionsprocess av vacciner. Även om det här är bra, har beredskapen bland de olika EU-länderna visat en svindlande spridning. Vi finner att medan alla har diskuterat när leveransen av vacciner har en mindre diskussionspunkt varit hur man ska administrera vaccinerna i en ”bred” skala när leveransen tillhandahålls. Belgien tillbringade tydligen de första fyra dagarna med att inrätta sjukhusen och låta dem behärska förfarandet och Frankrike rapporterade endast 516 vaccinationer under den första veckan. Inte precis en beredskap för en i stort sett aldrig tidigare skådad pandemi som är applåder värdig. Under tiden hade Tyskland administrerat mer än 300 000 doser den första veckan, och Danmark hade mer eller mindre fullt utnyttjat leveransen. Passa på att handla med pundet, som fortfarande anses vara undervärderat av ett flertal analytiker. Upptäck själv den bästa sajten för pund trading, Skilling.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla pund med CFD hos en valutamäklare du kan lita på. Skandinaviska tech-proffs har skapat en enastående plattform. Testa själv nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Nya vaccingodkännanden. Storbritannien godkände användning av AstraZeneca-Oxford-vaccinet den 30 december, med en förväntan att leverera 2 miljoner doser per vecka i mitten av januari. EU godkände igår användning av Modernas vaccin.
Den brittiska varianten sprider sig snabbt. Storbritannien har sett en kraftig ökning av fallen, och detta kan till stor del tillskrivas den nya stammen av Coronavirus som utlöste en hel del internationell oro före jul. Spridningen av den nya varianten har satt England under en ny strikt låsning till mitten av februari tillsammans med oro för att denna mer överförbara variant kommer att leda till fler fall också i andra länder.

Testa CFD-handel med valutor och aktier hos grymma Capital.com idag!

Storbritannien lyckades som bekant med att överraska valutamarknaden med ett avtal för Brexit på julafton, något som fick pundet att rusa. Glädjen kom emellertid att bli kortvarig. Med en omfattande lock down i England som mer eller mindre tvingar befolkningen att stanna hemma, gör att det brittiska näringslivet kommer att gå på sparlåga. En så pass omfattande nedstängning kommer att påverka den brittiska ekonomin. Det är sannolikt att anta att detta kommer medföra en betydligt lägre rapporterad BNP-siffra för det första kvartalet 2021. Detta är något som alla som sysslar med valutahandel förstår så det kommer göra att det är få spekulativa köpare av pundet i marknaden.

Huruvida denna lock down kommer att förlängas eller inte återstår att se. En eventuell förlängning kommer att ha den största betydelsen för hur det brittiska pundet fortsätter att utvecklas på kort sikt.

Kina ETF'er: Stark tillväxt är tillbaka

I dag är Kina på mångas läppar. Vi på Valutahandel har sett många amerikanska finanshus som har valt att avnotera sina ETPer och certifikat på kinesiska produkter av politiska skäl.

Samtidigt ser vi tecken på att den kinesiska ekonomin ligger långt före många andra och att landet faktiskt har ökat tempot, pre-covid. Kina är just nu en stor köpare av hårda och de mjukare råvarorna, till exempel sojabönor, järnmalm och koppar.

Ett sätt att investera i Kina är att göra det brett genom en fond som till exempel Lyxor FTSE China A50 UCITS ETF. Under de senaste tolv månaderna har denna börshandlade fond stigit med hela 30 procent vilket kan vara avskräckande, men för den som tror att Kina fortsätter att leverera så kan det utgöra en möjlighet. Det är emellertid värt att notera att denna ETF har en tung övervikt mot finanssektorn, mer än 40 procent. Den har också mer än 20 procent allokerat mot konsumentdefensiva produkter.
Xiamen, Kina
Observera att denna ETF inte har mer än 26 MUSD under förvaltning, vilket kan innebära en risk. Här hittar du de bästa mäklarna för att handla ETFer.

Tesla eller Nio?

I dag värderas Tesla högre än alla andra fordonstillverkare tillsammans. Om dagens värdering är korrekt eller inte låter vi vara osagt, det är upp till var och en att skapa sig en uppfattning om. Tesla kommer alltid ha fullt av folk som antingen vill köpa eller blanka TSLA. Men de flesta analytikerna, som dock ofta är för fega att värdera upp snabbväxande techbolag, har minskat sina riktkurser för Tesla. Median riktkursen bland 37 analytiker ligger på $487 och den mest positiva ligger på $900. Dagens kurs är $850. Ifall du vill köpa eller blanka Tesla med CFD'er, så kan det göras hos två sidor som finns på svenska: Capital eller Skilling.
NIO aktier (bilmärket)
Värt att notera: CFD-handel med Tesla (TSLA) aktien har 5 gånger hävstång, som går i båda riktningarna, dvs kan antingen göra att du tjänar rejält eller förlorar rejält. Så var försiktigt och sätt ut stopp-loss och vinsthämtning vid Tesla hävstångshandel. Ett tips är att endast behålla positionen över dagen, så slipper du några räntekostnader (även om de är små) och gå in när det är antingen nära dagshögst (om du vill blanka) eller nära dagslägsta om du vill köpa. Prova handel med Tesla CFD'er här. Ifall du hellre vill ha handla Nio så kan du registrera dig här.

Förutom CFD'er så finns det en del andra intressanta produkter för den som är intresserad av dessa två bolag. Under förra året har det dykt upp något som heter Single Stock ETPs. Det är en typ av börshandlade fonder som bara ger exponering mot ett enda värdepapper. I detta fall är det alltså Tesla.

Om Tesla stiger med en procent under en dag, kommer denna ETP att minska med en procent, exklusive avgifter. Men när Tesla faller med en procent över en dag kommer denna ETP att öka med en procent exklusive avgifter. Det är således en inverterad produkt. Det finns även ETPer på Tesla som ger upp till tre gånger den dagliga utvecklingen om aktien stiger.

På Londonbörsen finns det alltså möjligheten att handla med dessa Single Stock ETPs, utgivna av Leverage Shares och GraniteShares. Nu vet de flesta av oss att det är svårt att handla med brittiska aktier. Därför är det tur att det finns möjligheter. Här erbjuder bland annat IG Markets sina kunder att ta position i dessa värdepapper även om det inte är några CFDer. Hos IG finns också möjlighet att ta position i aktier som Rio, BP, Shell med fler bolag som fått positiva rekommendationer från många analytiker på slutet.

Fler analytiker är positiva till att NIO aktien kan sticka mer än 500% enligt data från CNN. JP Morgan förväntar sig att elektriska bilar kommer stå för 20% av den kinesiska marknaden år 2025, vilket kan fortsätta öka intäkterna från NIO och Tesla. Registrera dig här för att prova något av bolagen.

Notera: Vänligen tala med en investeringsrådgivare innan du köper eller blankar några aktier, ETF'er, valutor eller fonder. Detta är några av författarens egna instrument som han följer just nu och ingen investeringsrådgivning.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.