fbpx

Petter från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Finmax Fx för 11 minuter sedan.

» Prova Finmax Fx du med.
Strax över hälften av alla investerare förlorar pengar hos Finmax Fx.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ökande järnmalmspriser och Australiens framgång med att undertrycka det nya Coronaviruset kan stödja den konjunkturberoende valutan gentemot dess stora motsvarigheter. Den australiensiska dollarn (AUD) brukar i bland kallas för en råvaruvaluta, vilket betyder att denna sektor har en stor påverkan på valutans utveckling.

Ett stort antal lyckosamma traders (fram) tittar nu på AUD mot USD, speciellt i ljuset av stärkt järnmalmspris. Men du behöver inte vara en stor trader för att komma igång med spännande, rolig och lärorik trading på nätet.

Trots lite att satsa på valutahandel, så kan man smidigt komma igång med hjälp av den hävstång som erbjuds genom valutamäklare, så du behöver stoppa in mindre av dina egna pengar. Men var försiktig och använd väl beprövade strategier och sätt alltid ut stopp loss vid valutahandel, medan du låter vinsterna rulla.

Bra hantering av Corona hjälper AUD

Valutaparet AUD / USD ser ett tryck på fleråriga toppar när RSI kryper mot överköpt territorium. En stabil stapling av glidande medelvärde föreslår att AUD / JPY kan förlänga sitt senaste tryck på toppen.

Den cykliskt känsliga australiska dollarn verkar vara redo att överträffa övriga majors 2021, eftersom önationen håller det nya Coronaviruset i schack och fortsätter att dra nytta av den starka efterfrågan på sin mest värdefulla export, järnmalm.

Australien har stängt sina interstatliga gränser

Även om ett nytt utbrott av Covid-19 i New South Wales och Victoria har tvingat interstatliga gränser att stängas, är antalet fall inte nära de nivåer som tvingade Victorias premiärminister Dan Andrews att genomdriva en av världens hårdaste lock down i september förra året.

Genomförandet av robusta kontaktspårningssystem i de två mest folkrika staterna i nationerna har gjort det möjligt för sportarenor att vara öppna, med obligatorisk maskanvändning och minskad kapacitet i inomhusmiljöer. De enda anmärkningsvärda justeringarna i sociala distansåtgärder. Detta kommer sannolikt att göra det möjligt för Australien att fortsätta sin ekonomiska återhämtning relativt oförminskat. Vi på Valutahandel.se har noterat att Iron Ore vs AUD/USD priset ofta tycks följas åt ganska rejält. För närvarande så är det lite eftersläpning på priset mellan järnmalmen och AUD/USD växelkursen. Du kan själv registrera dig för att handla AUD/USD genom Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading med AUD/USD på ett enkelt vis. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Järnmalmen ger stöd till AUD

Dessutom kan stigande järnmalmspriser understödja den handelskänsliga valutan på medellång sikt, eftersom den kinesiska efterfrågan är fortsatt hög och metallstenen fortsätter att sväva över det psykologiskt imponerande $1000-värdet. Förutom järnmalm så kan det som alltid vara bra att hålla koll på oljepriset i realtid, vilket de senaste dagarna avancerat rejält efter att Saudi Arabien gått med på att sänka oljeproduktionen rapporterar CNN, till förmån för Ryssland och shale olja i USA. Läs mer om strategier för emerging markets ifall du vill lära dig mer om trading i Ryssland och på andra exotiska valutamarknader, eller kolla in faktorer för valutahandel med råvaruvalutor. Sugen på trading med ett galet stort utbud? Prova då ett gratis demokonto hos Capital idag!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: En proffsig sajt för seriösa traders. Testa globala Capital som finns på svenska nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


AUD/USD – motstånd på 0,7800

De tekniska utsikterna för AUD/USD-räntor fortsätter att gynna uppåtriktningen, eftersom prisspåren ligger fast över alla 6 glidande medelvärden och förblir konstruktivt uppe över psykologiskt stöd vid 0,7600.

RSI ser ett tryck tillbaka över 70 och MACD-indikatorn färdas på sina högsta nivåer sedan juli, verkar vägen för minsta motstånd högre.

AUD/USD: Litet diagram
Klicka för att se ett större diagram.

Med detta i åtanke ser en omprövning av 2020-toppen (0,7742) troligt ut om stödet vid 17 december-toppen (0,7640) håller fast med en daglig stängning ovanför denna nivå för att få Fibonacci-expansionen på 127,2% (0,7801) i fokus.

Alternativt kan valutaparet glida tillbaka under det 8-dagars exponentiella glidande genomsnittet utlösa en återgång till sammanflytande stöd vid Pitchfork-medianlinjen och 78,6% Fibonacci (0,7573).

Notis: AUD/USD dagsdiagram skapat med Tradingview

IG Client Sentiment Report

IG Client Sentiment Report visar att 37,70% av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 1,65 till 1. Antalet handlare nettolånga är 25,39 procent högre än igår och 3,75 procent lägre än förra veckan, medan antalet handlare som var nettokorta är 7,27 procent lägre än igår och 2,50 procent högre jämfört med förra veckan. Världen är din, när du har mer data, precis som IG's rebranding indikerar.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på folkmassans känsla, och det faktum att handlare är nettokort antyder att AUD/USD-priserna kan fortsätta att stiga.

Positionering är mindre nettokort än igår men mer nettokort från förra veckan. Kombinationen av aktuellt sentiment och de senaste förändringarna ger oss en ytterligare blandad AUD/USD-handelsförskjutning. Läs mer om ett 50-tal faktorer som kan påverka valutakurserna, för att bli bättre på att förstå trading.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Upplev en av världens största sajter inom trading på nätet. Enorma möjligheter. Du måste se det själv. Prova IG nu!

Riskvarning: 72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


AUD/JPY tar sikte på toppen från 2019 i sikte

AUD/JPY-priser ser också ut att vara förberedda för att förlänga sitt senaste tryck på toppsidan, eftersom priset pressar sig genom det psykologiskt imponerande 79,00-märket.

AUD/JPY - Diagram för valutahandel
Klicka för större bild.

Med MACD-indikatorn och RSI-spårningen ordentligt över deras respektive neutrala mittpunkter verkar vägen för minst motstånd gynna uppåtsidan.

En daglig avslutning över 38,2% Fibonacci (79,17) skulle troligen utlösa ett test av 31 december-höjden (79,79), med ett avbrott ovan för att rensa en väg för köpare att testa toppen 2019 (80,72).

Omvänt kan en nedgång under 79.00 neutralisera kortvarig köptryck och generera en kortsiktig tillbakadragning mot sammanflödande stöd vid augustihöjdpunkten (78.46) och 21-dagars EMA. Erik på Valutahandel har tidigare skrivit om att Asiatisk valutahandel kan stärka yenen, vilket kan vara lägligt att läsa om du vill fördjupa dig. För övrigt så kan man ifrågasätta hur länge japanska Yen kan förväntas vara en safe heaven valuta.

Notis: AUD / JPY dagligt diagram skapat med Tradingview.

IG visar att fler går lång i AUD

Detaljhandelsdata visar att 34,89 procent av handlarna är nettolånga med förhållandet mellan handlare korta och långa till 1,87 till 1. Antalet handlare nettolånga är 22,41 procent högre än igår och 23,48 procent högre från förra veckan, medan antalet handeln nettokort är 7,67 procent lägre än igår och 22,97 procent lägre än förra veckan.

Vi ser vanligtvis en motsatt syn på allmänhetens känslor, och det faktum att handlare är nettokort antyder att AUD/JPY-priser kan fortsätta att stiga.

Ändå är handlare mindre nettokorta än igår och jämfört med förra veckan. Senaste förändringar i sentiment varnar för att den aktuella prisutvecklingen för AUD/JPY snart kan vända lägre trots att handlare förblir nettokorta. Redo för trading? Prova då på Skilling som är vår favoritmäklare för svenskar, med BankID integrerat. Kom igång med ett riskfritt demokonto hos Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: En schysstare och bättre valutamäklare, som gör livet enkelt. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.