fbpx

Tess från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 28 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

EU-förordningen eIDAS ställer krav på att alla offentliga tjänster som erbjuder inloggning med någon form av nationell e-legitimation, även måste tillhandahålla inloggning med utländska (europeiska) e-legitimationer. För europeiska traders är en viktig fråga i sammanhanget hur detta kan komma att påverka valutahandeln i regionen. Bland annat företaget Electronic IDentification har utvecklat en lösning som ska förenkla valutahandel rejält.

eIDAS är en europeisk förordning som röstades igenom och antogs redan för fyra år sedan – år 2018. I korthet innebär förordningen precis det som beskrivs inledningsvis – att e-tjänster som erbjuder inloggning med, i vårt fall, svensk e-legitimation även är skyldiga att kunna hantera inloggning med utländska e-legitimationer. Till utländska e-legitimationer räknas här andra europeiska legitimationer, eftersom förordningen gäller just inom EU.
Förordningen ställer samma krav på tjänster inom alla EU-länder, men innebär däremot inte att vilka inloggningssätt som helst måste tillåtas.

För att en utländsk utfärdare av elektronisk legitimation ska få access till en svensk (eller något annat europeiskt lands) e-tjänst måste denna vara ansluten till det egna landets så kallade eIDAS-nod. eIDAS-noden kan liknas vid en typ av databas eller gemensam plattform och kallas även för landsnod. Finns ingen sådan anslutning är den aktuella tjänsten inte skyldig att tillhandahålla stöd för inloggning med den typen av elektroniskt ID.

Ovan är endast en kortfattad förklaring av vad eIDAS är och hur det fungerar. För den som är intresserad finns förstås en hel del ytterligare information att gräva ned sig i. För Valutahandels läsare är det emellertid mest intressant hur detta regelverk påverkar – och kan komma att påverka – trading med forex (och andra typer av finansiella instrument) på europeiska plattformar. Vad innebär detta för svenskar som vill handla valuta på utländska europeiska plattformar? Och hur fungerar det för (utskrivna) utlandssvenskar med europeiskt eID som önskar trada hos en mäklare som erbjuder inloggning med svenskt BankID – exempelvis Skilling?

Intressant är också den lösning som företaget Electronic IDentification erbjuder. Bolaget anses vara en pionjär inom system för elektronisk signering och identifiering med sin innovativa och potentiellt revolutionerande lösning.

Det här är Electronic IDentification – eID

Electronic IDentification – förkortat eID – är en mjukvarututvecklare inom elektronisk identifiering. Bolaget grundades 2013 med ambitionen att leda utvecklingen inom just elektronisk identifikation, vilket får sägas att de också lycktas med. eID's tjänst VideoID är den första och enda tekniken i sitt slag. Den kombinerar artificiell intelligens med videostreaming i syfte att identifiera människor digitalt via en mängd olika kanaler.

eID jobbar i korthet med att utveckla teknik som kan identifiera människor på distans – det vill säga över nätet – med lika hög säkerhet som vore det en riktig fysisk ansikte-mot-ansikte-identifiering. I produktportföljen finns förutom VideoID också teknik för elektroniska signeringar och ansiktsigenkänning. Sedan 2020 rankas Electronic IDentification som ett av topp 100 mest innovativa RegTech-bolag i hela världen. Företaget är också flerfaldigt prisbelönat för sina innovativa produktutvecklingar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Investera i valutor och kryptovalutor hos en europeisk toppmäklare! Registrera dig för ett demokonto hos Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


eID tillhandahåller modern teknik för KYC

Här börjar det bli riktigt intressant för alla som handlar med valutor, aktier, råvaror, kryptovalutor eller andra finansiella produkter. Electronic IDentification erbjuder utmärkt teknik för företag som genomför KYC-processer – exempelvis banker, försäkringsbolag och givetvis onlinemäklare och andra plattformar för finansiella investeringar.

Med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning gör eKYC det möjligt för företag att genomföra sömlösa KYC-processer inom vilken sektor och bransch som helst. Tjänsten har kortat ned en process som tidigare kunde ta flera veckor eller i bästa fall dagar, till att vara klar på endast några sekunder. Lösningen är extremt tidseffektivt – och därmed även kostnadseffektiv. Den är också en universal produkt utvecklad för hela den europeiska marknaden, vilket förstås underlättar för det krav som ställs enligt eIADS, om att tillhandahålla stöd för såväl ett lands egna elektroniska identifiering som andra europeiska länders. Använder alla samma teknik blir detta ett icke-problem.

Avancerad elektronisk signering för finansiella tjänster

Enligt regelverket för eIDAS krävs olika typer av elektroniska signeringar för olika typer av tjänster. E-tjänster som rör bankärenden och finansiell handel kräver en mer avancerad signering än exempelvis köp av försäkringar.

Handel med valutor tillhör förstås kategorin finansiell handel, varför avancerad elektronisk signering med eID är standard. Till skillnad från den enklare varianten av signering – vilken är lämplig för ärenden förenade med lägre risk om uppgifter skulle komma i orätta händer – jobbar avancerad eID bland annat med tvåstegsauktorisering och ansiktsigenkänning. Tekniken är snabb och fungerar på olika typer av enheter, såväl mobila som stationära.

Vad innebär eID för valutahandel inom Europa?

Trots digitaliseringens snabba framfart är det ännu förvånansvärt många mäklare som inte erbjuder vare sig elektronisk signering för inloggning eller KYC. Aktörer som svenskgrundade Skilling ligger emellertid i framkant och visar vägen – här kan kunder signa upp sig snabbt och säkert med hjälp av BankID.

Förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan fler valutamäklare följer i Skillings spår och tar hjälp av teknikens under för att tillhandahålla säkrare inloggningar och signeringar generellt. Med hjälp av eID kan europeiska traders dels få betydligt bättre säkerhet på sina konton, dels slippa vänta på KYC-processer som idag tar flera dagar att bli klara och godkända.

Vidare gör eID det möjligt för företag att följa kraven i eIDAS, eftersom tjänsten är gränsöverskridande. Med hjälp av eID ska svenska medborgare enkelt kunna logga in och signera transaktioner med svenskt BankID på andra europeiska sajter och vice versa. Det här öppnar förstås upp för mer flexibilitet och ger handlare fler valmöjligheter i fråga om mäklare.

Testa en säker, topprankad valutamäklare du med – bli kund hos Skilling idag!

Givetvis är valutahandel inte den enda kategorin av finansiell trading som berörs, utan all typ av handel med finansiella instrument – såväl aktier och råvaror, som fonder, index, ETF'er och kryptovalutor. Särskilt för krypto förutspås eID komma att spela en betydande roll för dess utveckling till något mainstream. eID tillhandahåller den teknik som behövs för att kunna erbjuda säkrare, men likväl sömlösa och omedelbara, transaktioner i virtuella valutor över gränser. Tjänsten ger också väsentligt bättre förutsättningar att kunna förhindra finansiering av terrorism samt pengatvätt genom virtuella, decentraliserade valutor.

Summa summarum: Är eID bra för valutahandeln?

Electronic IDentification bringar många fördelar till finansiell handel överlag – inte minst när det gäller KYC och förbättrad säkerhet kring kryptovalutor. Med innovativ teknik som stöds av många olika slags digitala enheter, kan inläggningar och signeringar vid online trading göras betydligt snabbare och betydligt säkrare.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Investera i nutidens och framtidens hetaste satsning Metaverse hos en av världens största! Kom igång med ett demokonto hos etoro idag!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.