fbpx

Marie från Norrköping

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 38 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Aktieindex runt om i världen är viktiga för dig som day trader, investerare och kanske lite omväxling för dig som valutahandlare?

Varje morgon sitter analytiker runt om i världen och försöker spekulera åt vilket håll de viktiga indexen kommer peka mot, även om detta är kortsiktiga analyser är det otroligt viktigt för dig som day trader ifall du vill tjäna pengar på små rörelser som kan i sin tur bygga större förmögenheter. Dessa små rörelser i viktiga aktieindex kan ha betydande effekter på enskilda aktier om man förstår hur aktier förhåller sig till marknaden. Idag ska Valutahandel gå igenom några viktiga och vettiga aktieindex som man kan hålla koll på. Egentligen är dock de flesta större aktieindexen som syns i tidningar vettiga, då riskspridningen blir avsevärt bättre än i enskilda aktier. Som du ser i kurvan på S&P 500, så har den gått relativt stabilt uppåt under en längre tid. Det är lite av grejen med aktieindex; skön riskspridning för en viss marknad (normalt).

S&P 500

S&P 500, förkortat för Standard & Poors 500, är ett index som följer de femhundra största bolagen i Usa. Detta index presenterar för ungefär 80% av värdet för bolagen i de Förenade staterna och är även ett index som är väldigt populärt. Många kända investerare såsom Warren Buffet, Jack Bogle och Burton Malkiel har sagt offentligt att det indexet är den bästa när det kommer till lång tidshorisont.

Skilling (recension) – Det som är viktigt när du som day trader börjar med att handla index är att du har ett verktyg som följer rätt priser då index oftast har hög handelsvolym ändras priserna mycket snabbt. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

NASDAQ 100

Det här indexet följer väldigt specifika bolag som följer vissa kriterier, exempelvis att det skall vara ett global bolag med hög handelsvolym. Aktier som noteras hamnar inte här direkt utan de hamnar här flera år efter att bolagen noteras. Innehavet på bolagen är blandat men högst andel är i den växande IT sektorn vilket är bra för dig som day trader.

CMC Markets (recension) – Har fått en bra recension av oss på valutahandel.se. Med tanke på att företaget funnits länge har de mycket erfarenheter för att maximera nyttan för dig som trader. De har även ett stort utbud som du kan utnyttja för att handla andra instrument än index. Besök CMC Markets hemsida här!


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Fler än 40 aktieindex att handla med CFD. Testa Capital nu!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.


Dow Jones 30

Detta index är lite speciellt då Dow Jones faktiskt inte har några kriterier för att vara med i indexet, utan bolag som kommer med detta index anses vara de trettio mest inflytelserika bolagen i Amerikas ekonomi. Bolag som bland annat återfinns här är Microsoft, Salesforce, General Electric och många fler giganter.

Skilling (recension) – Är en bra mäklare för Dow Jones 30 indexet, som tidigare nämnts är det viktigt att ha en pålitlig plattform som följer priset då det också har hög handelsvolym. Klicka här för att registrerar dig hos Skilling!

Japan/Nikkei 225

Nikkei 225 är det största indexet i Japan och kan jämföras med det Amerikanska “Dow Jones”. Detta indexet kan vara den viktigaste att kunna för dig som trader då indexet är väldigt volatilt jämfört med andra och har höga dag till dag pris fluktuationer. Bolagen som återfinns är ledande i deras respektive sektor.

CMC Markets (recension) – En känd mäklare som verkat länge, plattformen har funnits länge och företaget bakom handelsplattformen har funnits länge. De har ett stort utbud av produkter vilket gör att du även kan handla andra saker än index. Besök CMC Markets hemsida här!

OMX index

Sveriges mest omtalade aktieindex är definitivt vettigt och viktigt att hålla koll på. Flera av våra bästa valutamäklare har också ett bra utbud för aktieindex som CFD, med OMX inkluderat, däribland Skilling, Capital och CMC Markets. Ibland så kallas dock detta index OMX30, eller

US Russell 2000

Russell 2000 är ett något mindre populärt index, däremot så gör den mest skillnad i den amerikanska ekonomin. Detta index följer 2000 börsnoterade företag som anses vara små i förhållande till resten av ekonomin, varför man valt att skapa detta index är eftersom små företag i Usa brukar bidra mer till ekonomin än större företag då tillväxt potentialen är större hos dessa. Men detta gör även att de blir mer sårbara för marknadsnedgångar, vilket skapar mer volatilitet som man kan utnyttja för avkastning.

Capital (recension) – Väldigt stort utbud av diverse instrument du kan använda. Du kan även ladda ner deras app till mobilen för iOS eller för Android och handla via en av de bästa apparna! Otroligt smidigt och bekvämt. Klicka här för att börja med Capital idag!

Vad är ett vettigt aktieindex?

Aktieindex kan vara bra på många sätt, men framför allt så ger de avsevärt mer spridning än enskilda aktier. Eftersom många av de vettigaste aktieindexen representerar stora bolag i ett visst land, så är det ofta en viss landsrisk man tar vid aktieindex. Större länder som USA, flera EU-länder och Japan är ofta något säkrare kort för att handla de största aktieindexen. Men hur mäter man om ett aktieindex är vettigt? Det behövs volym, det behövs att folk skriver om det och stabilitet är också viktigt. Sedan beror det givetvis på din egen portfölj också, vad du har för andra instrument. Vad som är vettigt för en person, behöver inte vara optimalt för en annan investerare. Du får göra din egen bedömning, men ovanstående är några av marknadens största och mest omskriva aktieindex.

Lägre risk med aktieindex är aktier?

Day trading i allmänhet innebär oftast en hög risk då man spekulerar åt vilket håll marknaden går, oftast är det väldigt svårt att lista ut. Därför är aktieindex ett väldigt bra verktyg för dig som vill sprida risken, då aktieindex normalt hör ihop med större företag från flera olika industrier. Exempelvis, om OMX30 pekar på nedgång då kommer aktien Investor med störst sannolikhet att också gå nedåt då bolaget är en stor del av ekonomin och indexet innehåller stora bolag. Samma sak gäller S&P 500, om indexet pekar på nedgång kommer bolag som t.ex JP Morgan eller Apple med störst sannolikhet också peka nedåt. Att förstå hur enskilda bolag förhåller sig till indexen är ett väldigt bra sätt att minska risken för dig som day trader, speciellt om du är nybörjare eller om du handlar med större belopp.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Störst utbud av aktieindex, till lägst spread. Prova Capital som finns på svenska idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.