fbpx

Malte från Malmö

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 32 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Hur viktigt det är att ha Bitcoin och silver i din investeringsportfölj beror på dina finansiella mål, risktolerans och investeringsstrategi.

Man kan dock dra slutsatsen att det är möjligt att gå miste om betydande prisökningar för Bitcoin om du inte har det i din investeringsportfölj. Här är några punkter att tänka på för dig som funderar på att lägga till Bitcoin samt silver:

Bitcoin i portföljen

Det finns några nyckelord när det kommer till Bitcoin investeringar, såsom diversifiering, inflationssäkring, teknologisk innovation och potential för hög avkastning (men också nersida).

Diversifiering
Genom att inkludera kryptovalutor och framför allt Bitcoin så kan du diversifiera din portfölj, eftersom deras kursrörelser ofta inte är korrelerade med traditionella tillgångsklasser som aktier och obligationer. Genom att ha en diversifierad portfölj kan du ofta få en bättre riskjusterade avkastning. Även traditionell valutahandel som diversifiering kan vara ett alternativ för många investerare, men just nu så kanske det är bättre att inte lägga för mycket i utländska valutor då den svenska kronan är historiskt låg.

Inflationssäkring
Många investerare ser kryptovalutor som ett skydd mot inflation, i likhet med guld, på grund av deras begränsade utbud. I tider då inflationen varit högre än på länge så är det kanske ännu viktigare att ha Bitcoin i portföljen, just för att den är så annorlunda vanliga valutor.

Potential för hög avkastning
Kryptovalutor, som Bitcoin och Ethereum, har visat betydande avkastning under det senaste decenniet. De är dock stundtals mycket volatila och kan uppleva betydande prissvängningar under korta perioder, för att sedan ligga relativt stilla under konsolideringsfaser. Det är ofta bra att köpa på sig med jämna mellanrum och inte handla allt på en gång. Du kan med fördel handla kryptovalutor på Skilling, både under uppgång och nedgång.

Teknologisk innovation
Att investera i kryptovalutor kan också ses som en satsning på den underliggande blockkedjetekniken, som har potential att revolutionera många olika branscher. På vissa sätt så är dock Bitcoin den mest uråldriga blockkedjan som verken är vidare billig eller snabb för överföringar. Det leder oss fram till följande – alternativen.

Alternativa kryptovalutor?
Ifall du vill ha ännu mer framstående tekniska lösningar, så kan Ether (ETH), Solana (SOL) och BNB vara några att titta närmare på. Alla dessa finns att handla på Skilling, som är den största i Sverige för denna typ av CFD affärer.

Silver i portföljen

När det kommer till råvaror så har de inte vidare hög korrelation till vare sig krypto eller traditionella aktieindex såsom OMX, S&P 500 eller Nasdaq.

Värdebevarare
Precis som guld har silver ansetts vara en värdebevarare i århundraden. Det kan fungera som en säkring mot inflation och valutadevalvering.

Industriell efterfrågan
Silver har omfattande industriella tillämpningar, bland annat inom elektronik, elbilar, solpaneler och medicinsk utrustning. Denna industriella efterfrågan kan stödja dess pris och kanske även öka priset på sikt? Men givetvis så kan en långkonjunktur eller ytterligare ekonomisk nedgång i USA driver ner priset på silver.

Diversifiering av portföljen
Silver kan ge diversifiering till din portfölj. Dess prisrörelser skiljer sig ofta från de för aktier och obligationer. Det kan också hjälpa till att balansera din portfölj då någon annan tillgång går upp eller ner.

Lägre inträdeskostnad
Jämfört med guld har silver ett lägre pris per ounce, vilket gör det mer tillgängligt för små investerare. Du kan med fördel handla silver på Skilling

Det är en balansakt

Som alltid så handlar det om balans, riskvillighet och investeringshorisont när det kommer till dina investeringar.

Vad är din risktoleransen?
Kryptovalutor är mycket mer volatila jämfört med silver, även om Bitcoin på senare tid varit förvånansvärt stabil. På sikt så kan nog Bitcoin bli mer volatil igen, medan silver troligen kommer att uppvisa lägre månatliga svängningar. Om du har en hög risktolerans och kan hantera risken för betydande förluster så kan Bitcoin vara tilltalande. Du bör dock även fundera på att inkludera några alt coins så du inte lägger alla äggen i samma korg för kryptovalutor.

Vad är din investeringshorisont?
Om du har en långsiktig investeringshorisont kan volatiliteten i kryptovalutor vara mindre oroande. Men det handlar givetvis också hur långt nuvarande cykel pågår. Är det ytterligare 6 månader, 1 år eller 2 år som Bitcoin fortsätter gå upp och när säljer du? Detta kan ju påverka din portfölj kraftigt då Bitcoin normalt rör sig mer än aktier och obligationer från sin sämsta till bästa period på 3-4 års tidshorisont.

Hur är allokeringen?
Fundera över hur stor andel av din portfölj som du allokerar till dessa tillgångar. Generellt rekommenderar finansiella rådgivare att inte lägga mer än en liten andel (t.ex. 5-10%) av din portfölj i högrisktillgångar som kryptovalutor. Men vissa som är våghalsiga och redo att ta större risk satsar givetvis mer än detta. Men då får man vara beredd på att handla snabbt och ständigt hålla koll på silver- och kryptomarknaden. Silver följer normalt också mer långsiktiga trender och används i allt fler elektriska bilar, tillsammans med industrier generellt. Både silver och Bitcoin kan med fördel handlas hos Skilling, som är det mest seriösa alternativet på den svenska marknaden med bäst spread och fördelaktigast allmänna villkor.

Slutsatser

Både kryptovalutor och silver kan spela en roll i en diversifierad investeringsportfölj. Det viktiga är att förstå deras egenskaper, fördelar och risker och att anpassa dem till dina investeringsmål och din risktolerans. Att rådfråga en finansiell rådgivare kan också ge personlig vägledning som är skräddarsydd för din specifika situation.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.