fbpx

Sten från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 43 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Idag så har Valutahandel nöjet att intervjua Christian eller Ekonomigurun som han ofta kallas. Han har inte hållit på med aktier hela tiden, utan är utbildad med en MA i Folkhälsa från Uppsala Universitet. Ekonomigurun menar att hälsa och ekonomi går ofta hand i hand. Gröna investeringar är en av hans favoriter och han förklarar varför vissa val gjorts lite längre ner i intervjun.

På dagtid så innebär Ekonomiguruns jobb i stort att bekämpa, behandla och förebygga livsstilssjukdomar som diabetes, hjärtkärlsjukdom, fetma och övervikt. Han hanterar allt från fysisk, till mental och andlig/existentiell hälsa.

När Valutahandel tittade närmare på hans profil så noterades att han rest väldigt mycket, något man själv saknar nu såhär i Covid tider. Vi började därför första intervjufrågan med:

Har du något resmål som står högt på listan när det är möjligt igen?

Vidare: Vad gillar du göra på fritiden?

Jag är för närvarande fast i Sydamerika. Har rest mer nästan sen jag började spara – bara mer ekonomiskt och jag vill åka till Island när som helst 🙂 Så vackert! Jag drev innan ett större travel/adventure konto i flera år och då fick jag alltid bäst bilder i Island. Jag älskar fotografering, akvaristik (en av mina inkomstkällor), fitness och brädspel (har även skapat mitt eget som vi sålde 10ex av på min instagram förra året).

Valutahandel säger: Wow, låter ju lite annorlunda, men spännande. Finns nog värre ställen att vara strandad, även om du inte avslöjar var i Sydamerika du är för närvarande. Argentina, Uruguay, Brasilien och Colombia är åtminstone fyra av mina favoriter i Sydamerika, säger Markus på Valutahandel.

Kan du berätta vad som fick in dig på aktiespåret och investeringar?

Jag började investera för en kompis tipsade mig om en ”raketaktie” jag skulle bli rik på. Brände mig snabbt och förlorade mycket pengar men lärde mig hur man INTE ska göra och började läsa böcker.

Det som drev mig var att jag en dag skulle kunna leva på passiva inkomster från börsen och att det skulle täcka min behov medans jag reste fulltid.

Idag ser bilder lite annorlunda ut men är fortfarande lika taggat på FIRE rörelsen och att äga min fritid/jobba när jag vill bara.

Valutahandel varnar: Ja, dagens raketer kan ibland både fortsätta upp rejält, eller gå helt åt andra hållet. Som tur är så kan man numera även CFD blanka de värsta raketerna som man inte tror på, eller helt enkelt gå in i mer stabila bolag som inte har “raketutväxling” varje dag.

Vi på Valutahandel.se har noterat att du rekommenderar att undvika hypen och flockbeteende. Vi och våra läsare vill dock ändå gärna veta följande:

Vad tror du kommer bli nästa “fluga”, i spåret av Reddit?

Reddit rörelsen är spännande men läskig också. En ny typ av investerare som inte bryr sig om fundamenta eller analys av något slag utan bara FOMO hypar random MEME aktie 🙂 Jag tror det har skrivit om landskapet lite och hoppas vi får färre blankare.

Jag är super bullish på den växtbaserade trenden och elbilsrevolutionen, Tesla utgör 20% av portföljen (ingen super diversifiering men vill skynda på min ekonomiska frihet med lite högre risk.

Valutahandel kommenterar: Jo, det är verkligen ett nytt “fenomen” som kan ändra börsen och investeringar. Tur att det är köpare och inte blankare på Reddit i alla fall, även om man som CFD-aktie trader kan tjäna pengar på båda 😉


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Hitta nya trender. Tydligt, enkelt, spännande. Prova Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Som ekonomiguru: Har du själv investerat i många olika instrument?

Vidare: Det är ju nu för tiden ganska enkelt att investera i allt från valuta CFDer och ETFer till råvaror och kryptovalutor. Vilka instrument har du provat?

Bara krypto, tycker alla borde ha ett par % i Bitcoin och Ethereum. Annars vill jag inte krångla med massa komplicerade produkter och instrument. Finns inget bättre än ”the real deal”.

Valutahandel säger: Mitt tips, prova Skilling som är det real deal, en svensk sajt med både BankID, samt CFD'er och ETF'er för valutor, aktier, krypto och index. Registrera dig för ett gratis demokonto och känn efter.

Vad föredrar du för investering för 200 000 kr?

Vidare: Ponera att du måste investera (på 1 års sikt) och måste välja antingen; valutor, råvaror eller kryptovalutor?
Wow. På 1 år skulle jag sätta dessa på en valuta eller råvara kanske då krypto är sjukt volatilt. På 3-5 års sikt krypto, på 10 års sikt krypto osv!

Hur ser en balanserad portfölj ut enligt EkonomiGurun?

Valutahandel frågar vidare: Är det någon sektor eller typ av instrument man absolut bör ha, eller något man ska vara extra försiktig med?
Tycker alla borde ha några investmentbolag och lite fastigheter som en bra bas. Känns säkert ändå med god diversifiering, seriösa aktörer och reella tillgångar… Sen tycker jag alla borde ha lite elbil och växtbaserad mat aktier – Tesla, Nio, Xpeng har jag allihop samt t. ex Beyond Meat och Tattooed Chef.

Gillar också lite krypto. Jag är väldigt långsiktig så gillar megatrender, mina senaste investeringar har varit i genomics och rymden. Tycker genomics caset är svårorienterat dock och hade gärna helst köpt ARK genomics men det är svårt i Sverige.

Valutahandel diskuterar lite med Ekonomigurun: Vissa varnar för höga värderingar på vissa aktier, t. ex VDn för Norges Wealth Fund.

Finns det någon sektor du tror kommer få en rejält nedgång under 2021?

Valutahandel forsätter: Samt ser du någon industri som du tror kommer gå extra bra? Alltid svårt att förutspå såklart, men vad tror du?

Oj, Mycket känns dyrt just nu. Jag hoppas personligen Tesla och elbilarna får en sättning så jag hinner bygga färdigt min position där. Men svårt att spekulera i detta. Gamestop och AMC, Blackberry (BB) kommer absolut få en sättning nångång 2021.

Grön energi lär gå bra, men är också lite överhypat just nu. Och när alla djur springer i en riktning måste man undra om de inte springer mot en ravin – även om den är tillfällig.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tror du också på en nedgång för något bolag? Prova blanka med Capital!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Ser att du handlat en del kryptovalutor. Kör du mest Bitcoin, eller är det en mix?

Jag kör Bitcoin (se fakta från eToro och Ethereum. Movementmakers och mycket god PR kring. Känns som det finns mycket ”shitcoins” där ute 🙂

Hur mycket tid lägger du en normal dag på aktiehandel och fonder?

Vad är det du tittar efter?

Ekonomigurun säger: Lägger för mycket. Var tanken att jag skulle vara en passiv investerare men detta tar många timmar om dagen och kollar nog portföljen allt för ofta. Jobbar på saken! Jag gillar att följa nyhetsflödet via yahoo finance på de olika aktierna, Speciellt om man tar en lite högre risk position som jag gjort i t.ex. Virgin Galactic (rymdaktie), Grande West Transportation (Elbussar) och Tesla så måste man hålla regelbunden koll och läsa rapporter. Sen tycker jag det finns duktiga youtubers som MeetKevin, StockMoe och Solvingthemoneyproblem som håller oss uppdaterade.

Jag tittar gärna efter aktier som är disruptiva, inte helt förstådda än och som ligger i en megatrend.

Valutahandel fortsätter intervjun: Dina investeringar i växtsektorn tycks ha gått bra i inledningen av 2021.

Är det några fler bolag du funderar på att investera i inom “gröna aktier”?

Vidare: Är det någon typ av aktier du helt undviker (t. ex spel, vapen) eller hur ser du på dina investeringar: Maximera vinst eller satsar du helst på aktien som är bra för framtiden?

Jag tror att den växtbaserade rörelsen kommer ta över helt inom 20-30 år och vill inte sitta utanför när Beyond Meat kostar 1000 dollar styck. Sen får vi se om andra aktörer växer snabbare inom den sektorn.

Jag tror den ”gröna vågen” är mer en överlevnad än ”trend” och att det inte går att undvika om du ska vara med på banan om 30 år. Därför undviker jag också betting, olja och tobak. Saker som går emot allt jag jobbar för dagligen och tror på.

Varför ska man börja följa Ekonomigurun?

Är det något speciellt du vill hälsa till dem som läser den här intervjun, om varför man ska bör följa dig och vad man kan förvänta sig som följare av ditt konto?

Jag har idag 10 inkomstkällor (minst), 5 fastigheter och är börsmiljonär. Allt detta uppnådde jag på 3 år och mycket för att jag jobbade järnet av mig och sparade 80-90% av lönen varje månad. Jag visar också vem jag är och svarar på alla meddelanden i dms med personliga och specifika svar – det är få 30k+ konton som klarar av det! Jag tror också mina reels är ganska roliga 🙂 Gå in och kika på @ekonomigurun.

Valutahandel säger: Du verkar vara rätt driven (en sann entreprenör) – och har bland annat webbplatsen gostocks.se.

Hur kom du på idéen med klädsajten?

Kommer det bli fler språk med tiden? Hur ser tillväxen ut för sajten?

Han svarar: GoStocks.se är ju ett fenomen av hypen kring aktier. Däremot är det inte särskilt stora pengar vi drar in genom den då vi låter Printful och Shopify göra allt och de tar sin fina avgift… Det var en följare och jag som gick ihop och fixade 🙂 Vi får se vad framtiden innehåller!

Slutligen: Har något tips på nästa person vi ska intervju på Instagram?

Gillar kapitalmamman och finansgrabbarna, speciellt grabbarna är trevliga och transparenta.

Kul, en av de kommande intervjuerna blir med kapitalmamman. Håll ut!

Slutligen: Valutahandel vill passa på att tacka @Ekonomigurun för hans medverkan! En riktigt spännande intervju där du bjuder på dig själv och ger bra insikt i hur en modern investerare tänker.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Trading med kryptovalutor sker med fördel hos Stormgain!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.