fbpx

Andre från Haninge

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 32 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel får ofta frågor om hur snabbt det går starta med trading på nätet, från det att man öppnat ett konto och gjort en första insättning. Det enkla svaret? Det beror på vilken insättningsmetod du väljer. Med VISA-kort eller Swish så tar det normalt bara några sekunder, förutsatt att du gjort kontoverifiering med BankID..

Många valutamäklare framhåller hur snabbt det går att öppna ett konto och komma igång med trading hos dem – men hur kvickt är egentligen “snabbt”? Rör det sig om sekunder, en minut, några timmar eller kanske rentav ett par dagar? Det hela hänger till mångt och mycket på vilken betalningsmetod du väljer att göra en insättning med, samt ifall du har blivit godkänd att handla, vilket innebär BankID verifiering vilket finns hos nytänkande valutamäklare som Skilling.

Med somliga insättningsalternativ sker transaktionen omedelbart, medan andra innebär att du kan få vänta ett par dagar. Vill du vara säker på att kunna börja handla så snabbt som möjligt är det alltså viktigt att välja rätt typ av insättningsmetod. Låt oss kika på vilka de vanligaste alternativen är.

Registrering på Skilling

Registrering går blixtsnabbt: 10-15 sekunder

Hos sajter som hyllade Skilling, så tar det inte mer än 10 till 15 sekunder att börja och skapa ett konto. Allt du behöver fylla i är ditt namn, din e-post och mobilnummer.

Då kan du handla för skojs skulle, som demokonto. Vill du slutföra så tillkommer bankID, som vilket du nog vet är rätt snabbt. Men det du behöver göra först av allt är att registrera, som tar 10-15 sekunder.

Insättningsmetoderna på valutahandel.se

VISA eller Mastercard

Majoriteten av alla valutamäklare erbjuder kortbetalning som ett valbart alternativ för depositioner. VISA och Mastercard är de korttyper som oftast stöds, medan American Express och Diners Club sällan går att använda.

Fördelarna med att använda ett bank- eller kreditkort är att transaktionerna sker omedelbart – vilket således betyder att du kan komma igång med din trading på en gång – men också att kortbetalningar är enkla. De allra flesta är välbekanta med bank- och/eller kreditkort, har flera olika i sin plånbok och har gjort betalningar på nätet med kort tidigare. Tröskeln in är låg, varför metoden blir mycket snabb och smidig.

Ett litet aber kan vara den eventuella avgift som kortföretaget tar ut i samband med en betalning. De flesta mäklare erbjuder helt kostnadsfria insättningar, men huruvida kortföretaget tar någon avgift kan de inte råda över. Således är det viktigt att kolla upp eventuella påslag från VISA eller Mastercards sida, även om tjänsten hos mäklaren är gratis. Lyckligtvis rör det sig sällan om några större summor utan endast någon procent på insatt belopp.

Swish – den snabbaste metoden att komma igång?

Swish har fått ett enormt genomslag de senaste åren tack vare enkelheten i att kunna betala direkt med sin smartphone. Betaltjänsten växer fortfarande så det knakar och är nu inte bara accepterad på loppmarknader och hos mindre näringsidkare, utan även i stora butikskedjor, på nätet samt hos vissa valutamäklare. Eftersom tjänsten är svensk finns den främst som betalningsalternativ hos skandinaviska mäklare. Populära Skilling är exempelvis en av de sajter som stödjer tjänsten. Testa själv snabb insättning med Swish från 1000 kr idag!

Sämre tillgänglighet hos internationella mäklare ligger Swish litegrann i fatet, men snabbheten är å andra sidan oslagbar. Gör du en insättning med Swish syns pengarna på ditt tradingkonto omedelbart. Tjänsten räknas dessutom som ett av de säkraste sätten att göra betalningar och överföringar på nätet.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ledande, skandinavisk valuta- och kryptomäklare med rekordsnabba insättningar och uttag, t. ex Swish. Testa Skilling, du med!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Traditionell banköverföring

Likt kortbetalning finns också banköverföring som alternativ hos så gott som alla mäklare. Metoden är måhända den minst moderna vid det här laget, men likväl en som fortfarande används i stor utsträckning. Säkerheten är hög, men är man ivrig att komma igång är det bra att kolla upp transaktionstiderna för den bank man använder innan man gör en överföring. Det kan gå snabbt, till och på bara någon minut, men det är inte ovanligt att det också tar ett par-tre bankdagar innan pengarna kommer in. Beroende på vilken bank man använder kan en avgift också tillkomma vid betalningar till utlandet.

Registrera dig hos Skilling, gör en första deposition och kom igång med valutahandel på nolltid.

Skilling: Börja handla på 3 min, få ut pengar inom 24h

Ytterligare en vanlig fråga är hur lång tid man måste vänta på att få ut sina pengar i samband med en vinst. Går du plus på en trade syns vinsten först på ditt tradingkonto, varpå du måste begära ett uttag för att få dem överförda till ditt bankkonto.

Hur lång tid det tar att få ut pengar kan variera mellan olika mäklare, men du bör inte behöva vänta mer än max ett par dagar. Även här ligger skandinaviska Skilling i framkant – vid ett uttag har du dina pengar inom bara 24h, vilket är bland de snabbare transaktionstiderna på marknaden. Här kan du öppna ett konto hos Skilling och testa valutahandel på ett bättre, smidigare och billigare sätt.

Till skillnad från insättningar är uttag inte alltid gratis från mäklarens sida. Villkoren kan se mycket olika ut för olika plattformar, varför det är viktigt att läsa det finstilta innan du öppnar konto hos någon. En del mäklare erbjuder ett visst antal fria uttag – till exempel de första fem eller ett visst antal per år. Andra sätter avgifter utifrån beloppsgränser och så finns det de som erbjuder 100% fria uttag hela tiden. Det sistnämnda är givetvis det mest fördelaktiga, och även något som blir mer och mer vanligt hos allt fler mäklare. Avgiftsfria insättningar och uttag är nästintill lika viktigt för traders som snäva spreads och låg (eller helst ingen) kommission. Efterfrågan på generösa villkor är hög och konkurrensen mellan mäklare stor, varför utbudet av plattformar med gratis uttag också blir större.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Hos Skilling kan du göra insättningar med Swish, kreditkort, digitala plånböcker eller banköverföring. Snabbt, smidigt och säkert. Prova Skilling du med!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


Slutsats – Kan man handla valuta på samma dag som insättningen?

Det är fullt möjligt – men det hänger på vilken betalningsmetod du väljer. Gör du en överföring på 2000, 5000 eller 10 000 kr (eller annat valfritt belopp) med en metod som Swish eller kreditkort blir pengarna tillgängliga inom bara några sekunder och det är således fritt fram att börja handla. Detta gäller dock under förutsättning att alla andra steg i din kontoverifiering är slutförda och godkända. Har du till en början testat dig fram med ett demokonto måste du alltså först och främst övergå till ett riktigt livekonto med ett riktigt saldo för att kunna trada.

Modernare plattformar, bättre säkerhet och framförallt betaltjänster baserade på mer avancerad teknologi har gjort att online trading på senare år tagit ett stort kliv framåt vad gäller snabbhet och smidighet, inte minst vad gäller överföringar av kapital. Möjligheterna är idag större än någonsin tidigare – så även för den mest otålige tradern.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.