fbpx

Marie från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 26 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Har du också stött på begreppet Bitcoin-maximalist undrar vad det är? Kanske är det till och med något du själv skulle kunna definiera dig som? Här kan du lära dig mer om vad Bitcoin-maximalism betyder och varför det kallas just så.

Pionjärvalutan inom kryptovärlden är trots tusentals olika altcoins fortfarande ohotad etta som världens största och mest omsatta kryptovaluta. Bitcoin är populär bland såväl totala nybörjare på krypto – sannolikt för att den är överlägset mest känd och en valuta de flesta hört talas om – som hos erfarna investerare och traders. Vissa håller till och med Bitcoin så högt att de är övertygade om att valutan har alla egenskaper som investerare kan tänkas behöva och önska i en digital valuta både nu och i framtiden, och att alternativa kryptovalutor därmed är överflödiga. De kallar sig Bitcoin-maximalister.

Vad innebär det att vara en Bitcoin-maximalist?

Bitcoin-maximalism kan enklast beskrivas som en fast övertygelse om att Bitcoin är en komplett kryptovaluta som allena erbjuder alla de tekniska och digitala egenskaper marknaden kan behöva och önska av en virtuell valuta. Alla andra kryptonätverk och valutor, inte minst största konkurrenten Ethereum, anses av Bitcoin-maximalister vara underlägsna Bitcoin och i praktiken därmed överflödiga på marknaden.

Som i så mycket annat finns det också olika grader inom Bitcoin-maximalism. Begreppet associeras med en tro på att Bitcoin med sin överlägsenhet i framtiden kommer att konkurrera ut övriga kryptovalutor eftersom det är det enda myntet som egentligen behövs och kan leverera på alla nivåer. Somliga renodlade maximalister har den övertygelsen, medan andra som kallar sig det kanske också har en stark tilltro till Bitcoin och väljer att identifiera sig med maximalismen – utan att för den sakens skull tro att alla andra coins så småningom kommer att konkurreras bort.

Hur många Bitcoin-maximalister finns det?

Någon exakt siffra på hur stor communityn av Bitcoin-maximalister är finns inte, men statistik visar att de är ganska många och att de blivit fler på senare år. En intressant utveckling då den skett jämte en lanseringsexplosion av väldigt många olika nya kryptomynt, av vilka flera kommit att bli stora utmanare till Bitcoin – däribland Solana. Valutan som blivit enormt populär på bara ett par år och som har omnämnts som både en av de mest lovande kryptovalutorna på marknaden, och ett nätverk med potential att bli det nya Ethereum.

Måhända är det just därför antalet Bitcoin-maximalister har blivit fler – för att den teknik som Bitcoin erbjuder och den av Satoshi Nakamotos visioner som Bitcoin representerar inte ska försvinna som en i mängden av tusentals andra virtuella coins?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla Bitcoin och andra kryptovalutor med CFD:er hos Skilling – en av marknadens bästa och mest använda mäklare 2022. Kom igång med trading redan idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Överlägset nätverk, stor inverkan på altcoins och ett väletablerat mynt

Att Bitcoin-maximalisterna är många till antalet kan vi alltså konstatera, men vilka argument har de för att hävda Bitcoins överlägsenhet gentemot alla andra kryptovalutor?

Framförallt handlat det om Bitcoins mycket starka nätverk, dess långvariga dominans på marknaden och dess inverkan på andra kryptotillgångar. När Bitcoin stiger i värde tenderar andra mynt att följa efter. Samma trend ses när Bitcoin sjunker. Många maximalister menar därmed att alternativa mynt bara blir bleka kopior i jämförelse med BTC och att det inte är lönt att skifta mellan olika typer av altcoins och smarta kontrakt. De största förtjänsterna fås istället genom att gå direkt på Bitcoin, och att stå fast vid sin investering.

Hur mycket kan Bitcoin stiga i bästa fall? Finns det fog för maximalisternas hyllningar?

Bitcoin är en ökänt volatil tillgång, liksom alla kryptotillgångar generellt. Brist på reglering, säkerhet och ett mycket skiftande förtroende från marknadens sida gör att värdet stiger och sjunker en hel del med jämna mellanrum.

Tidigare i år nådde kursen för BTC en all time high då den för första gången någonsin låg över 62 000 USD. Under våren har dock en kraftig nedgång följt och valutan kostar idag knappt hälften så mycket.

Hur mycket Bitcoin kan stiga i bästa fall kan vi endast spekulera om – och knappt ens det. Men har den varit uppe på rekordhöga nivåer över 60 000 USD en gång, finns förstås möjlighet att den når dit igen.

Höga toppar och djupa dalar – priset på BTC kan också sjunka mycket

Stora pengar finns att tjäna på BTC om man lyckas tajma en investering eller en trade väldigt väl och får skjuts upp av en rejäl kursökning. Den kraftiga volatiliteten betyder emellertid inte bara att värdet kan öka snabbt – det kan också rasa precis lika mycket och fort, vilket vi sett mycket tydligt den här våren.

Handlar man med BTC är det således viktigt att göra det med en oerhörd riskmedvetenhet samt en förståelse för hur tillgången fungerar och varför den är så volatil.

Sist men inte minst: Bitcoin vs meme coins – vad är skillnaden?

Bitcoin-maximalister anser alltså BTC vara överlägsen alla andra existerande kryptovalutor, och då kanske särskilt de så kallade meme coins.

Till skillnad från BTC, som skapats med specifik teknologi, är en ändlig tillgång och syftar till att möjliggöra och boosta transaktioner på kryptomarknaden, är många meme coins oändliga. De bränns aldrig, vilket gör att antal cirkulerande mynt hela tiden växer, de har inget substantiellt värde likt BTC och fyller främst ett mycket kortsiktigt syfte.

Anser du dig vara en Bitcoin-maximalist – eller tror du mer på altcoins med smarta kontrakt? Läs mer om Bitcoin här – eller spana in vår topplista över bästa kryptomäklare om du vill komma igång och handla BTC.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova kryptotrading med copytrading, låga spreads och grymt utbud. Testa eToro!

Riskvarning: 68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.