fbpx

Jonas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 45 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

I våras släppte Dubais poliskår som första rättsväsendet någonsin en helt unik NFT-kollektion som lockade över 23 miljoner intressenter från hela världen. Nyligen avslöjade kåren att man snart lanserar en andra utgåva, och att 150 tokens kommer att lottas ut på den stora GITEX-mässan i oktober.

I mars 2022 blev poliskåren i Förenade Arabemiratens största stad Dubai den första inom rättsväsendet att släppa en egen kollektion av NFT:s. Kollektionen sades symbolisera kårens värderingar avseende framförallt säkerhet, kommunikation och innovation – och intresset för lanseringen nådde långt utanför UAE:s gränser. Runt 23 miljoner människor från hela världen slogs om att få ett av de begränsande antal mynt som släpptes, från USA och Indien till Nigeria, Saudiarabien och övriga närliggande grannemirat. Succén var ett faktum, och så pass stor att en ny lansering redan är på gång.

I oktober kan de som gick bet i vårens myntsläpp få en ny chans då en andra utgåva av Dubai Police' NFT-kollektion släpps på marknaden.

150 tokens gratis tokens ska lottas ut

Lanseringen av Dubai Police NFT version två kommer att ske i samband med GITEX 2022 (Gulf Information Technology Expo) – en av regionens största mässor inom elektronik och datakommunikation som årligen hålls i Dubai. Precis som vid första släppet kommer ett lotteri att hållas, till vilket alla som är intresserade får möjlighet att anmäla sig. De som uppfyller kraven på bland annat digital plånbok är sedan med i en dragning där sammanlagt 150 personer vinner ett varsitt av de nya NFT-mynten, helt gratis.

GITEX går i år av stapeln den 14 oktober och pågår sedan i fyra dagar fram till och med den 18 oktober. Mässan räknas som en av världens mest inflytelserika tillställningar inom data- och elektronikbranschen och lockar varje år tiotusentals besökare samt experter, investerare och utvecklare från hela världen. Mässan har också tidigare varit arena för stora lanseringar likt den kommande för Dubai Police NFT. År 2009 släppte till exempel Microsoft sitt Windows 7 under mässdagarna – ett event som lockade över 150 000 besökare till GITEX.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto och valutor tryggt och säkert hos en skandinavisk toppmäklare. Testa Skilling!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Vem kan delta i utlottningen – och hur gör man för att vara med?

Lotteriet är tillgängligt för alla att anmäla sitt intresse till. Detta uppmanas man göra via exempelvis dm-funktionen på kårens officiella Instagram och andra sociala kanaler. Precis som vid första omgången är det dock inte alla som sedan är med i själva dragningen. För att bli en av de utvalda måste man som ovan nämndes bland annat ha en godkänd digital plånbok och uppfylla vissa andra kriterier. Vad som gäller får man information om när man kontaktar Dubai Police med sitt intresse.

Vidare är det inget krav på att man måste vara närvarande under GITEX 2022 för att kunna vinna, men har man möjlighet är det garanterat en spännande upplevelse. Förutom lotteriet av dessa unika NFT:s är mässan ett utmärkt tillfälle att nätverka med likasinnade samt att få förhandsinformation om kommande nyheter i techbranschen, lyssna på panelsamtal, höra presentationer från ledande utvecklare och mycket mycket mer.

Dubai Police unik med sin NFT-kollektion

NFT:er – det vill säga Non Fungible Tokens – växer så det knakar och har blivit rejält stort under framförallt det senaste året. Allt fler företag och organisationer ger sig in på marknaden och släpper egna NFT:s, men hittills är Dubai Police den enda poliskår i världen som gjort det. Kåren är också den enda myndigheten i Förenade arabemiraten som har en egen NFT-kollektion. Huruvida fler kommer att följa i dess fotspår återstår att se, men givet det raskt växande intresset för den här typen av kryptovaluta känns det inte alltför otroligt att så blir fallet.

Att över 20 miljoner människor var intresserade av valutan vid det första släppet visar tydligt på ett enormt sug efter NFT:s, och kanske just dessa NFT:s i synnerhet. Måhända är det det faktum att det är den enda polis-NFT:n i världen som lockar, samt att den är utvecklad i just Dubai. Ett av världens mest innovativa nav för framstående tekniska utvecklingar.

Går det även att köpa NFT:n?

Med ännu ett par, tre månader kvar till GITEX 2022 är övrig information om valutan sparsam. Att en lotteridragning komma att ske står klart, men huruvida man även kommer att kunna köpa tokens och i sådana fall till vilket pris är fortfarande oklart. Mer detaljer väntas släppas av WAM, myndigheten bakom Dubai Police, ju närmare lanseringen kommer.

Fler nyheter om såväl NFT:s som vanliga kryptovalutor, stablecoins och fiatvalutor hittar du här på Valutahandel.se. Du har väl inte missat att du också kan läsa recensioner och omdömen om mängder av oninemäklare för handel med både valutor och andra tillgångar? Se gärna vår topplista över bästa valutamäklare, med utförliga recensioner av varje aktör.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Kryptohandel med schyssta villkor och blixtsnabba exekveringar. Prova Capital du med!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.