fbpx

Albin från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 35 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptovalutor fortsätter att skapa rubriker. I dagarna har priset för BitCoin stigit över 6000 dollar, en ökning med 1000 dollar sedan augusti då hardforken som skapade BitCoin Cash implementerades. Om du ännu inte har tagit initiativet att investera i BitCoin så är det ännu inte för sent, det finns både mängder av BTC som kommer skapas via mining och det kommer ännu fler hardforks med nya egenskaper. Kort sagt är BitCoin ännu inte fullt utvecklad, vem vet hur långt det kan gå?

Det vi vet redan nu är svenska statliga avdelningar har börjat acceptera BTC som betalningsalternativ, Ryssland har tagit nästa steg mot en nationell kryptovaluta, och BitCoin har inte bara en nyhet inplanerad, utan det är två nya hardforks som står runt hörnet.

BitCoin fortsätter att bryta banor och vi kan med största sannolikhet påstå att BTC kommer fortsätta att stiga i värde ett bra tag framöver. Kungen av kryptovalutor sätter standarden för hela industrin, så ännu är det inte för sent att börja köpa och investera i BTC och/ eller BCC (BitCoin Cash).handla BTC online

Ny hardfork för BitCoin

Det är inte många som känner till att BitCoin har planerat en hardfork för den 25e oktober. Det är allmän kännedom och de som är insatta i kryptovalutor och BitCoin har nog full koll på detta, men om du hade haft full koll så hade du nog inte varit här.

Den 25e oktober är det planerat att BitCoin Gold, en ny token, ska lanseras. Sedan, i mitten av november är det planerat att forken Segwit2x implementeras. För gemene man är detta ganska meningslösa detaljer – allt du behöver veta är att priset tenderar att stiga efter en implementerad hardfork. Så har det varit med BTC, så gick det med Ethereum de två gångerna kryptovalutan har implementerat en ny hardfork, och så kommer det nog fortsätta.

Vi känner oss ganska säkra på att dessa två planerade implementationer inte kommer vara något undantag. För den som är lite mer kunnig följer här lite mer detaljer gällande detta.

BitCoin Gold – BTG

Yes, du läste rätt. BitCoin Gold kommer dock inte ha något med Guld att göra. När vi först hörde om planerna i Juli tänkte vi att det var en direkt respons till den nya kryptovalutan GoldMint (som sätter en Guldstandard på den digitala valutan), men icke. Den korta versionen är att BTG handlar om nya algoritmer och nya processer för BitCoin Mining som hoppas motverka den alltmer centraliserade roll som Mining har fått på senare år. Mining har allt mer blivit utfört av stora bolag som har specialiserat sig på processen. Med hjälp av de nya algoritmerna är tanken att gå från ASIC Proof-of-Work till en GPU-baserad standard kallad “Equihash”.

Enligt den ledande utvecklaren av BTG har ASIC hållit tillbaks utvecklingen av BitCoin i ett par år redan, och nu är det med andra ord slut på detta. Mining kommer återgå till befolkningen och de stora Mining-bolagen kommer få en mindre bit av kakan i fortsättningen.

BitCoin Segwit2x hardfork

blockchain hardforkDen 1a augusti var den senaste hardforken för BitCoin. Det var SegWit som implementerades och gjorde det möjligt att öka storleken för blocken i blockkedjan från 1mb till 8mb. Kort sagt kommer SegWit2x att öka basstorleken för ett block. Sedan lanseringen av BitCoin har originalstorleken för ett block varit 1mb, med denna nya hardfork kommer det stiga till 2mb. Alla medlemmar av “Core” (den fundamentala blockchain som BitCoin är baserat på) kommer behöva uppgradera sina system om de vill fortsätta med BTC Mining.

Det har varit diskussioner om BIP102 (BitCoin Improvement Proposal), även känt som SegWit2x, kommer implementeras i BitCoin Core eller inte, men med en konsensus på drygt 87% av all mining-kraften som är för denna implementering av harforken så verkar det inte spela någon roll.

BitCoin i Sverige och övriga världen

Det ska bli otroligt spännande att se vad som händer med BitCoin efter att dessa två nya hardforks har blivit implementerade. Under tiden bryter den digitala valutan nya banor både hemma i Sverige och utomlands.

Den första Kronofogs-skulden som har betalats med BTC har gått igenom, så nu verkar det som att den svenska regeringen har accepterat användandet av BTC. Kronofogden accepterade ett inkassokrav på dryga 23 000 kronor, eller 0.6 BTC. Kronokalle kommer dock inte behålla den digitala valutan, utan auktionerade ut detta till högstbjudande den 12e oktober.

Samtidigt har Ryssland och Vladimir Putin insett värdet av kryptovalutor. Putin har rekommenderat för den ryska centralbanken att inte ta lätt på fördelarna som en “Kypto-Rubel” kan ge landet.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.