fbpx

Albert från Kungsholmen

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 9 minuter sedan.

» Prova IG du med.
72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Trodde du att den ekonomiska tillväxten under 2021 skulle bli värre på grund av Covid-19, i kombination med ökade tullar vid internationell handel? Tänk igen! 2021-22 kan bli det bästa åren för internationell tillväxt på riktigt länge, tack vara Asiens fokus på frihandel (RECP) och två vaccin som troligen går ut med nya resultat redan inom någon vecka. Kanske valutahandel med flera asiatiska valutor såsom JPY, CNY, KRW, SGD, THB och kommer bli allt viktigare under 2021 med bakgrund av RECP.

15 stycken länder i Asien och Stillahavsområdet signerar inom kort världens största frihandelsavtal som kallas RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership). Det gigantiska frihandelsavtalet kommer att omfatta 30% av världens BNP och 30% av folkmängden. Verken USA eller EU är med så detta kommer framför allt gynna tillväxten i syd-östra Asien, plus Kina, Japan, Sydkorea och Australien. Mest troligen så kommer Indien inte gå med. Vilka är det då som går med i det asiatiska frihandelsavtalet RECP?

Kina, Japan, Sydkorea & Australien går med

Asiens första gigantiska frihandelsavtal handlar om hela 15 länder. De ursprungliga länderna i Sydöstra Asien (ASEA) utökar sitt samarbete, för att slippa vara allt för beroende av USA. Tillsammans så går de sydostasiatiska länderna Indonesien, Malaysia, Brunei, Singapore, Thailand, Vietnam, Kambodja, Laos, Myanmar (Burma) och Filippinerna ihop med flera nya. Samarbetet utvidgas söderut mot Australien och Nya Zeeland, vilket kraftigt kommer gynna både Asien och Australien. Men den stora överraskningen är kanske är att Kina, Japan och Sydkorea också är med på frihandelsavtalet. Stört fördel sägs Sydkorea, Japan och Kina få utav det nya handelsavtalet.

ASEAN meddelar i en sammanfattning utav frihandelsavtalet om vad man siktar på.
Kinas flagga

Målet med RCEP-avtalet är att upprätta ett modernt, omfattande, högkvalitativt och ömsesidigt fördelaktigt ekonomiskt partnerskap som kommer att underlätta utbyggnaden av regional handel och investeringar och bidra till global ekonomisk tillväxt och utveckling.

RCEP's frihandel kommer skapa många nya jobb och möjligheter för företag i Asien och bli det största handelsblocket i världen, före EU's tidigare ledning i världshandeln. Så snart som RCEP (Regional Comprehensive Economic Partnership) kommer träda i kraft, så kommer det starkt bidra till den ekonomiska återhämtningen efter COVID-pandemin.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla exotiska valutor efter RECP avtalet. Starta med Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Indien, Ryssland och Mellanöstern står utanför

Dessvärre så kommer ett antal större makter i regionen inte ingå i det initiala avtalet. Allt tyder på att Ryssland, länderna i Mellanöstern och Indien inte kommer vara med. Vi på Valutahandel tror att Indien gör ett rejält misstag som tackar nej till RCEP.

Cherry blossom i Japan

Hur påverkas Asiatiska valutor?

Ökad internationell handel i Asien leder till att valutorna där kommer bli allt viktigare. Tiden då USD var standard som valuta i internationella affärer är snart över. Istället kommer ett stort tryck på köp av singapore dollar (SGD), thai Bath (THB), kinesiska Yuan (CNY), koreanska won (KRW), japanska yen (JPY) och Indonesisk rupiah för att nämna några. Ett minskat tryck på köp av USD kommer troligen leda till lägre växelkurser för dollarn över tid.

Fördelar med frihandel

Det är tydligt att frihandel påverkar tillväxten väldigt positivt. Det lärde jag mig redan i slutet av 90-talet på en universitetskurs om tillväxten i Stillahavsområdet. Än idag finns det flera kurser om Kina och Stillahavsasiens ekonomierLunds Universitet. Det är här, i Öst- och Sydostasien, som den ekonomiska omvandlingen verkligen kommer märkas under 2020-talet.

Dessvärre har Trump's politik framför allt försökt gå i motsatt riktning, med ökade importtullar. Trots detta så har handelsbalansen gått i helt fel riktning. Med ökad frihandel istället så kan vi förvänta oss att det:

+Ökar på innovationen rejält.
+Driver ökad konkurrens över landsgränserna.
+Stödjer rättvis handel.
+Ger högre livskvalité.
+Förvänta dig lägre priser på varor i områdena med frihandel.
+Ger konsumenterna i regionen varor av högre kvalitet till lägre priser.

Nackdelar med RECP

Så finns det någon rejäl nackdel med frihandel? Kanske Europa, USA och Indien får svårt att hänga med? Det är de enda rejäla nackdelarna som vi på Valutahandel kan se. Förutom det, så är det nedförsbacke för de 15 länderna i Asien som accepterar frihandel och inser värdet av den. Tillväxten kommer troligen öka radikalt mer än de tidiga prognoserna och flera av valutorna i regionen kommer troligen också bli starkare och mer attraktiva.

Vilka länder ingår i RECP?

Australien
Brunei
Filippinerna
Indonesien
Japan
Kambodja
Kina
Laos
Malaysia
Myanmar (Burma)
Nya Zeeland
Singapore
Sydkorea
Thailand
Vietnam.

Vilka vaccin kandidater för Covid-19 lanseras först?

För stora delar av EU: Astra Zeneca och Oxford University ger indikationer på att ett covid-19 vaccin kommer lanseras innan slutet av året. Men det är ännu inte säkert när ett corona vaccin kommer till Sverige. I bästa fall så kanske det godkänns strax efter nyår, men i värsta fall så tar det kanske till våren eller sommaren 2021 innan vaccinet är ute.

För USA: Det amerikanska läkemedelsföretaget Pfizer & Biontech är inne på fas 3 studier mot Covid-19. Troligen så blir detta det första tillgängliga vaccinet i USA, även om många frågor om vaccinets varaktighet återstår.

För Ryssland och Ungern: Med 92% framgångsgrad bland de första 16 000 personer som hade behandlats, så ligger ryska Sputnik-V bra till för att hantera coronavirus. Ungern är det första landet som kommer testa och utvärdera Sputnik-V. vaccinet. Läs mer om Ungern som första testkanin för Sputnik-V på Financial Times.


Betyg: 9.22/10
Minsta insättning: 2200 kr
Beskrivning: Rejält utbud av valutorna från Asien. Börja med NAGA nu!

Riskvarning: 75,43% av alla användare förlorar pengar när de handlar CFD'er med denna mäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.