fbpx

Magnus från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 11 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Eftersom en majoritet av våra besökare även intresserar sig för aktiefonder, så ska Valutahandel.se idag ta tillfället i akt att berätta om en framstående aktör som snabbt plockar marknadsandelar i Sverige.

Men hur kan Savr ha lyckats så bra, så snabbt? Anledningen är enkel. Savr har helt enkelt lägre avgifter, på precis samma fonder. Du får med andra ord mer för pengarna. Prova Savr idag, eller läs vidare för att lära dig mer om vilka som står bakom det innovativa fondbolaget med lägre kostnader, var Savr's kunder kommer ifrån. Vad som gör det lite extra spännande för oss på valutahandel är att medgrundaren Markus Jalmerot's första bolag var just om fonder och ett försök att få lägre avgifter. Fondhuset skapades dock för över 20 års sedan och var nog för tidigt för den svenska marknaden just då, samt baserat på för mycket säljande med en för dålig plattform. Låt oss istället gå över på Savr och se hur de har gjort och hur detta kan passa just dig..

Vilka är Savr?

SAVR, som ibland kallar sig för “fondrebellen”, är en plattform vars affärsidé är billigare att spara i fonder. SAVR ger sina kunder rabatt på fondavgiften för mer än 1400 olika fonder. Detta gör att dina pengar växer snabbare än de skulle göra om du investerade dina pengar hos en annan aktör.

I dag när detta skrivs är bolaget drygt ett år gammalt. På ett enda år har SAVR lyckats nå en miljard i förvaltat kapital sedan de lanserade sin fondplattform. På ett år har tiotusentals investerare flyttat över en miljard i fondkapital till SAVR och tillsammans sparat miljoner i avgifter.

Jochnick logo

Vem står bakom Savr?

Halverade fondavgifter är lockropet när ett 20-tal svenska riskkapitalister startar ett fondtorg. Bland ägarna finns Daniel Aarenstrup, en ung entreprenör och grundare av Savr som studerade företagsekonomi i Halmstad. Han är också VD för bolaget. Bakom satsningen märks finansproffs och affärsänglar som Krister Sundling och Sebastian af Jochnick.

Vad är bättre med Savr?

Det som måste framhållas är att Savr har ett stort utbud. 11 av 12 av de fonder som fick pris som årets fonder i januari 2020 finns på plattformen. Totalt finns cirka 1 400 fonder att välja mellan.

Det tar mindre än 3 minuter att öppna ett konto med bank ID. Du kan börja handla med fonder på SAVRs fondtorg så snart du har satt in pengar på ditt konto.

Den absolut största fördelen med SAVR torde emellertid vara de låga avgifterna. I realiteten är det samma kostnader som på andra ställen, men SAVR betalar tillbaka dessa till sina sparare. Det betyder att kunderna kan spara upp till 0,55 procent per år. Det låter som en väldigt liten summa, och det är det, men med ränta på ränta blir det betydande pengar. Det kan således avgöra om du som sparare får extra guldkant på din pension eller inte.

Vilka är Savrs kunder?

Snittkunden sparar 156 546 kronor medan det genomsnittliga månadssparandet är 1 084 kronor.

Den mest populära fonden TIN Ny Teknik A som ägs av 13 procent av alla kundportföljerna. Övriga mest populära fonder är Robur Ny Teknik (9 procent), Spiltan Högräntefond (6 procent), Länsförsäkringar Fastighetsfond A (5 procent) och Sverigefond Småbolag C/R 4 procent.

SAVR säger att bolaget en ny kund var tionde minut, och en ISK, Investeringssparkonto, varje timme. Den senare typen av konto kommer oftast från Avanza.

Depåer som flyttas till SAVR kommer från:
Avanza (66 procent)
Swedbank (8 procent)
Nordnet (8 procent)
LF Bank (4 procent)
SEB (3 procent)

Varje månad görs det 64 000 fondköp genom SAVR, och det kommer varje dag in åtta miljoner kronor i fonder genom SAVR.

Vanguard Logo

Vad är positivt med Savr?

Avgifterna är oslagbara. Du kommer inte hitta lika låga avgifter för samma fonder, någon annanstans. Dessutom så har Savr ett riktigt brett utbud, med över 1 400 fonder. I fondbutiken finns aktie- och räntefonder som inte finns på andra håll, till exempel flera av Vanguards fonder. Vanguard gruppen har några av de hetaste fonderna och räknas som de största i världen, med över 6.2 trillion i förvaltat kapital. Prova själv köpa Vanguard fonder hos SAVR. Eller kör du hellre något som ger dig mer valmöjligheter själv? Läs då recensionen av online trading sajten Skilling som har 1000-tals instrument. Eller prova själv Skilling med demo konto nu!

Finns det något negativt?

Det största irritationsmomentet vid testande av sidan är att det inte finns en sökfunktionen på startsidan. Sökmöjligheter av Savrs fonder kommer först när man är inne i “fondbutiken”. Du kan sedan välja utifrån kategori, eller fondlista – eller söka. Med hjälp av filtersökning så hittar du dock snabbt din typ av fond. För övrigt så hade det varit uppskattat att kunna byta mellan svart och vit bakgrund, då det kan vara tröttsamt för ögonen med svart bakgrund.

Nätmäklare som Avanza och Nordnet har tidigare sett till att skapa problem för andra företag när de velat etablera sig i Sverige. E*trade försökte etablera sig, men till slut vann eftersom de svenska alternativen uppfattades mer användaranvänliga.

Det senaste exemplet är holländska Degiro, som lanserade sin handelsplattform för några år sedan i Sverige. Inte heller det bolaget har lyckats slå sig igenom ännu på den svenska marknaden, men med hjälp av en recension från Valutahandel så ska bolaget åtminstone få lite mer uppmärksamhet snart. DeGiro erbjuder nämligen i flera fall bättre courtagevillkor jämfört med de svenska nätmäklarna. Dessutom har DeGiro en plattform som är betydligt enklare än vad nätmäklarna erbjuder.

Savr kommer att ha samma problem när bolaget tar upp kampen med nätmäklarna som dessa hade med bankerna. När nätmäklarna etablerades var det många kunder som inte var helt komfortabla med att lämna sin bank. De föredrog att ha alla sina affärer på samma ställe, transaktionskonton, sparande, fonder etc. Detta är ett mönster som till stor del ändrats, men det finns fortfarande många som anser att det är enkelt att ha sina placeringar samlade. De vill ha en one-stop-shop.

SAVRs nästa steg är att erbjuda rådgivning, tjänstepension och kapitalförsäkringar. Det gör att det kommer att bli enklare för investerarna, och att utbudet blir bredare. I relation till många andra plattformar så saknar SAVR en del värdepapper och allt som har med valutahandel att göra. Aktier och obligationer är några få spartyper som folk eftersöker. Med en frånvaro av dessa alternativ kan många potentiella kunder skrämmas bort.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Få med valutahandel, råvaror och aktie-CFD'er i portföljen. Testa skandinaviska Skilling som också har BankID – nu på en gång!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.