fbpx

Kennet från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 42 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
82% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Förra veckans prisras på kryptomarknaden följs nu av en rejäl återhämtning, kan Valutahandel rapportera. I både Ukraina och Ryssland ses ett ökat intresse för investeringar i virtuella coins – inte minst Bitcoin, vilken stigit nästan $10 000 i pris sedan förra veckans bottennoteringar.

Priset för Bitcoin steg rejält under tisdagsförmiddagen och ligger nu på över 44 700 USD – nästan 428 000 i svenska kronor. Jämfört med förra veckan, då valutan sjönk kraftigt i samband med att Rysslands invasion av Ukraina blev verklighet och valutan tillfälligt handlades för under $35 000, är detta förstås ett välkommet trendbrott.

Samtidigt som utsikterna ljusnar för Bitcoin, och kryptomarknaden generellt, ser det emellertid desto mörkare ut för ryska rubeln. Valutan har rasat i värde mot såväl dollarn som euron senaste veckan till följd av händelseutvecklingen i Ukraina. I takt med att investerare flyr, sanktioner staplas på varandra och Ryssland är på god väg att betraktas som en paria av resten av världen – växer också intresset för decentraliserade tillgångar bland ryska invånare, likväl som i Ukraina.

Privata tillgångar i Ryssland kan konfiskeras

Rubelns dramatiska fall tänder flera varningslampor och varslar om att en ekonomisk kollaps mycket väl kan vara förestående, såvida inte något händer som drastiskt bromsar utvecklingen. Skulle landets ekonomi helt krascha, har myndigheterna varnat för att man kan komma att konfiskera privata tillgångar i rubel för att försöka stävja ytterligare skada.

Uttalandena har lett till att många hushåll tömt sina konton i statliga banker och istället skyndsamt letar andra tillgångar att placera sitt kapital i. Främst är det klassiska safe haven-tillgångar som amerikanska statsobligationer, USD dollars, guld samt schweizisk franc som lockar, men även på kryptomarknaden ses ett ökat intresse och köptrasaktionerna där just rysk rubel är involverad har blivit fler.

Handla BTC och andra kryptovalutor hos en säker skandinavisk mäklare – registrera dig hos Skilling här!

Transaktionsnivåerna högsta på nio månader

I torsdags förra veckan, samma dag som Putin inledde invasionen av Ukraina, uppgick transaktionsvolymen mellan RUB och Bitcoin till 1,5 miljoner rubel. Det är den högsta nivån på drygt nio månader – inte sedan i maj 2021 har Bitcoin handlats för lika mycket rubel.

Även ukrainarna visar större intresse för krypto i allmänhet och Bitcoin i synnerhet sedan säkerhetsläget i landet försämrats avsevärt förra veckan. Dels syns även här en ökad transaktionsvolym mellan landets egna nationella valuta hryvnia (UAH) och Bitcoin, dels har det ukrainska försvaret också tagit emot donationer i kryptovalutor från andra länder.

Att investeringarna i krypto stiger i de bägge länderna kan direkt kopplas till oro för ekonomisk kollaps i kanske framförallt Ryssland, men även Ukraina. De hårda sanktioner som införts mot Ryssland kommer att drabba såväl företag som hushåll hårt och landet står sannolikt inför en djup lågkonjunktur framgent. Rubeln sjunker som en sten och varningar om att man dessutom kan bli fråntagen sina besparingar, får naturligt människor att söka andra alternativ.
Ekonomiska sanktioner som utesluter Ryssland från flera internationella finansiella tjänster och funktioner, gör en decentraliserad marknad som krypto till ett alternativ som finns tillgängligt när många andra dörrar stängs.

Hur reagerar kryptomarknaden på konflikten?

Oron har varit påtaglig på kryptomarknaden sedan slutet av förra veckan, liksom på världens aktiebörser och de flesta andra marknader. Just nu är trenden positiv – den värsta förlusten från förra veckan är återhämtad och många coins har ökat markant i värde på bara några dagar.

Samtidigt bör man vara beredd på fler toppar och dalar vart eftersom kriget fortskrider, samt att olika nyheter mottages olika väl av investerarkollektivet. Nyheten om att president Putin i söndags beordrade höjd beredskap för landets kärnvapenförband ledde till exempel till oro på marknaden, medan rapporter om att kryptoköpen i Ukraina ökar samt att landets försvarsmakt erhållit stora donationer i krypto däremot fick en positiv effekt.

För den som äger tillgångar i krypto rekommenderas det, precis som alltid, att hålla sig ajour med läget på marknaden framgent. Här på Valutahandel hittar du alltid de senaste nyheterna om såväl krypto som forex, likväl som valutakurser i realtid och en hel del annat läsvärt. Är du intresserad av att lära dig mer om kryptovalutor har vi samlat massor av bra, grundläggande information här – och här hittar du vår topplista över marknadens bästa kryptomäklare.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla kryptovalutor med till låg spread & schyssta avgifter eller följ marknadens bästa Bitcoin traders. Gör din krypto trading enkel. Prova eToro nu!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.