fbpx

Albin från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 23 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
74.4% av alla handlare förlorar pengar hos Pepperstone.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Unga muslimer frågar sig ofta om valutahandel är halal eller haram. Här går vi igenom ifall cryptovalutor som Bitcoin och Ethereum är tillåtna att handla med, samt vad som krävs för att klassificeras som tillåten valutahandel för muslimer. Även vanlig valutahandel och reglerna vid handel med t. ex EUR/USD diskuteras.

Häng med och lär dig mer om vad som händer i den muslimska delen av krypto- och handel med valutor. Längst ner på sidan finns även en topplista över accepterade valutahandelssidor för muslimer som kan vara värt att titta närmare på.

Emirates ai Blockchain Summit

Dubai, den nya hubben för trading och konferenser?

Dubai börjar bli en allt större hub i Mellanöstern för både råvaror, cryptovalutor och traditionell valutahandel. Nyligen så flyttade Eman Pulis dit, efter att kungafamiljen föreslagit det. Nu är han på gång att starta upp AI och Blockchain Summit i Dubai 2020, vars program ännu inte är klart. Tidigare har de kört ett liknande event på Malta. Ett annat stort cryptoevent i Dubai heter “Future Blockchain Summit” och är även det väldigt populärt bland folk från hela världen.

En annan nyhet från Dubai är OneGram, som utfärdat en guld-stödd cryptovaluta, som en del i sitt försök att övertyga muslimer att investering i krypto uppfyller deras tro. Vi anser dock att förutom grundtanken så är sajten och bolaget inte seriöst och bör därför undvikas.

“Den globala ökningen av intresse för bitcoin, ethereum och andra cryptovalutor ökar även bland muslimer. Men då de kan ses som produkter av finansiell teknik för spekulation så är krypto ofta förkastat av troende muslimer”, skriver Al Jezeera. Vi går igenom några av sakerna du ska tänka på i nästa stycke.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Halal eller haram - en skylt med vägvisning

Tillåtet eller inte?

Enligt islamiska lagprinciper så är räntebetalningar förbjudna. Islam förespråkar reell ekonomisk aktivitet baserad på fysiska tillgångar och motsätter sig ren spekulation. Men så länge som du har ett långsiktigt perspektiv och inte köper och säljer var annan minut och har ett islamiskt valutakonto utan räntekostnader, så är det halal.

Men varför talar vi om ränta överhuvudtaget? Jo, det är nämligen så att valutapositioner som hålls öppna under natten skapar normalt en speciell kostnad eller avgift, den så kallade swap räntan.

Exempel: Praxis bland valutamäklare världen över är att ta ut mellanskillnaden i officiell ränta mellan två länder. Ifall du t. ex går lång i euro (EUR) mot amerikanska dollar (USD) så skulle det normalt kosta dig en rejäl slant varje dag. Vid köp av USD mot EUR istället, där den amerikanska räntan (3.75%) är avsevärt lägre än den europeiska räntan (-0.4%), så blir det istället en avsevärt summa som man vinner med icke-islamska valutkonton.

Dessa räntekostnader skapar problem för för muslimska traders, då Sharilagen förbjuder finansiella transaktioner som innebär räntor. Givetvis så har alla vettiga valutamäklare givetvis löst detta. Hur? Jo, de tar ut en avgift varje dag istället för ränta. De förenklade och räntefria islamiska kontona har alltså ingen ränta alls och är således halal.

Utan ränta så blir valutahandel enklare för alla att följa. Spreaden kan bli lite högre, dvs skillnaden mellan köp- och säljkurs, vilket läggs på då man gör en affär. Det är dock så små skillnader att du som valutahandlare inte märker av eller tänker på det överhuvudtaget. För att lära dig mer, läs vår skola om islamiska konton och se aktuella topplistor!

Topplista över tillåtna valutamäklare för muslimer

Nedan hittar du de bästa valutamäklarna för muslimska traders, oavsett om du vill handla valuta, råvaror eller krypto. Alla nedan klassificerads som halal.


AvaTrade – Betyg: 9.44/10
100% bytesfri handel, utan någon ränta. AvaTrade's islamiska konton fungerar både för guld, olja, valutor och index.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.

Slutligen, till alla muslimska vänner så önskar Valutahandel.se en glad Eid al-Fitr.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.