fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 31 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Rapporter säger att USA och Kina närmar sig slutet på förhandlingsprocessen, men vissa uppmanar till vaksamhet i handelskriget. Alla vet att det är Trump som har det sista ordet i ett avtal. Trump har varit optimistisk över förhandlingarna och har även förlängt tiden innan nya tariffer träder i kraft. Men, Trump är en förhandlare och affärsman som inte tvekar att lämna förhandlingsbordet om något inte stämmer.

Det är Bloomberg som rapporterar att USA och Kina närmar sig slutet av förhandlingarna. Om det stämmer så kan Presidenterna Trump och Xi snart skriva under ett avtal. Optimismen i Bloombergs rapport har förvånat många då USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer sent förra veckan lät mindre än positiv. Lighthizer beskrivs som som är allra mest för att sätta hårt emot Kinas försök att behålla rådande lagar som gäller för utländska bolag i Kina.

När kan de nya avtalet träda i kraft?

Enligt källor vill USA hålla ett möte mellan de två ledarna runt mitten av mars månad. Det skulle bli väldigt svårt för President Xi som förväntas leda det 10 dagar långa årliga mötet som kinesiska kongressen just nu är mitt uppe i. Xi har även andra resor till utlandet inplanerade, så tajmingen med mötet är dåligt.handelskriget mellan USA och Kina

Xi kan behöva planera om sitt schema då alla vet hur Trump förhandlar. Så sent som förra veckan gjorde Trump ett abrupt slut på förhandlingarna mellan USA och Nordkorea. Det mötet handlade om kärnvapen, och Trump har också sagt att han inte är rädd för att backa iväg från ett avtal med Kina om det inte uppfyller hans krav.

“På tal om Kina så är vi på god väg att göra något speciellt. Men vi får se.” har Trump sagt under en presskonferens i Hanoi Vietnam. “Jag är alltid redo att lämna. Jag är aldrig rädd för att gå ifrån ett avtal och jag skulle göra det med Kina också om det inte löser sig.” Det är hård retorik och det finns inga garantier på att Trump accepterar ett avtal.

Fler rapporter med liknande information

Amerikanska Wall Street Journal följer rapporten från Bloomberg. De rapporterade på söndagen att länderna befinner sig i slutstadiet av att avsluta handelsavtalet. Peking ska ha erbjudit lägre tariffer på amerikanska varor i flertalet olika kategorier från kemikalier till fordon. Tidskriften säger också att USA överväger att eliminera de flesta, om inte alla, av de tariffer som sattes på kinesiska varor förra året.

Det återstår dock vissa problem med specifika detaljer. Trots de goda nyheterna att en överenskommelse är nära till hands så uppmanar vissa källor att inte dra några slutsatser innan detaljerna för avtalet blir offentlig kunskap. Det förväntade lyftandet av tariffer är välkomna nyheter men det som USA och världen väntar på är vad som kan göras åt Kinas strategi att skydda sina egna teknologiska framsteg.

Samtidigt som Kina skyddar sin egna I.E. så kräver de att utländska bolag delar med sig av sin Intellektuella Egendom för att få vara i Kina. Det är just den delen som är den största anledningen till att ett avtal i handelskriget ännu inte har uppnåtts.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.