fbpx

Niklas från Lund

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 37 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
68% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Världens ögon är idag på USA's president Joe Biden, som kommer att träffa Vladimir Putin klockan 14.00. Men hur ser det ut för valutahandel med dollarn mot rubeln?

Efter att US dollarn blivit allt starkare mot ryska rubeln sedan 2018, så tycks en ändring kunna skymtas. Dels så talar en supercykel för råvaror till Putins fördel, med även snabbare räntehöjningar för att tackla inflation än många länder i västvärlden.

Ryssland är en nation som har stark exponering mot oljemarknaden givetvis, men även mot metaller som palladium, platinum, nickel, guld och aluminium då landet producerar stora mängder, skriver KPMG.

USD/RUB har gått från 74 till 72 efter att Ryssland höjde räntan med 50 punkter för några dagar sedan, för att få bukt med inflationen. Men var kan rubeln vara på väg härnäst? Vi ska titta på vad analytiker anser lite längre ner i artikeln.
Ryska flaggan som karta

Hur är räntenivån i Ryssland?

Något som carry traders tittar på är givetvis räntenivån. Räntan i Ryssland ligger nu på 5.5% och ytterligare en höjning under juli är väldigt trolig, menar guvernör Elvira Nabiullina. Inflationen nådde 6.15% i juni, för första gången på 4 år. Centralbanken i Ryssland har förklarat höjningen med att “både Rysslands och den globala ekonomin återhämtar sig snabbare än väntat. Inflationen har utvecklats över förväntan”. På kort sikt så ökar inflationen på grund av pristillväxten på råvarumarknaderna.

Analytiker som följer USD/RUB förväntar sig tycks vara att ytterligare en räntehöjning kan komma redan nästa månad. Dels så har indikationer från centralbanken indikerat detta, men även att en höjning mot 100 punkter var på väg, istället för 50 punkter, men man beslutade sig för att ta det lite försiktigt med höjningen. På samma gång så är återhämtningen för den ryska ekonomin avsevärt snabbare än många väntat sig. Det innebär att Ryssland kommer att återgå till nivåerna innan pandemin, redan under andra kvartalet, 2021, skriver centralbanken.

Federal Reserve träffas klockan 14.00 EST idag

Klockan 19.00 svensk tid så har FOMC möte idag och 2 timmar och 15 minuter senare så kommer eventuella räntehöjningar och prognoser för framtiden presenteras. Ingen förväntar sig att räntan höjs exakt nu, men man tittar efter indikationer på hur snabbt räntan kan komma att höjas.

Biden träffar Putin i Genevé

Ett fem timmar långt möte pågår för närvarande på Villa Grange i Genevé. Enligt CNBC så är förväntningarna låga på att något genombrott ska komma i relationerna som varit rätt tråkiga sedan Biden tog över från Rysslands-vännen Trump. Uppdatering: En god nyhet har i alla fall kommit, som innebär att båda Ryssland och USA flyttar tillbaka sina ambassadörer till Washington respektive Moskva.

Alla ytterligare positiva nyheter om förbättrade relationer med Ryssland kan troligen vara bra för USD, medan rubeln nog inte påverkas i lika hög grad av dagens sammankomst.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tvång valutapar mot rubeln. Handlar du också med Skilling? Prova helt riskfritt med ett demokonto idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Vilken centralbank höjer härnäst?

Det spekuleras redan om vilka fler centralbanker som kan tänkas höja räntan. En som diskuterades idag på Bloomberg är Brasilien, som behöver höja räntan för att få bukt med inflationen. Samtidigt så är det oroande med 5% inflation i USA utan några tecken på räntehöjning än. Många tror att räntehöjningar kommer ske först i höst, eller nästa år. Vi får se vad de säger på FED idag. Vårt grannland, Norge, kommer troligen påskynda en höjd räntenivå, skriver e24.

Varför bry sig om räntan vid valutahandel?

Räntan har stor betydelse för valutahandel då man kan tjäna pengar varje dag på att gå lång i länder med högre ränta. Läs vårt inlägg om carry trading för att lära dig mer.

Hur ser analytiker på valutahandel med USD/RUB?

Under många år så har analytiker varit positiva till dollarn och negativa till rubeln, men det är något av en trendvändning sedan början av juni.

Indikationer för ytterligare räntehöjningar “stöder vår syn på en starkare rubel under de närmaste månaderna”, säger Sergei Strigo, en Londonbaserad penningchef på Amundi (U.K.) Ltd.

TradingCentral tror också på en starkare rubel mot USD, både på intradags och på kort sikt.

För intradagshandeln så sätter TC stop-lossen på 72.15 och vinsthämtningen på 71.805 följt av 71.652. På 1 månads sikt så är stop-lossen på 73.175, med målkurs på 70.590 följt av 69.698.

För närvarande så handlas rubeln på 71.783 och den har stärkts 0.6% för dagen. Du kan med fördel handla ryska rubeln mot dollarn till lägst spread och snabbast avslut hos Capital (recension). Prova själv trading med ett riskfritt demokonto idag!


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Marknadens bästa sajt för trading med rubel. Prova en storslagen plattform för trading med demokonto!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.