fbpx

Algot från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 28 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Goldman Sachs höjer utsikterna för råvaror och ser 15 procents avkastning de närmaste tolv månaderna. Står råvarorna redo för en supercykel?

Valutahandel noterar att den ekonomiska återhämtningen och reflexionsvinden skapat kaos på tillväxtaktier och andra risktillgångar förra veckan. Som förutspåddes i ”Fixed Income's Year Ahead 2021: Short-Term Corporate Bonds & Legacy Non-Agency RMBS” ser vi en avkastning i den lägre änden av avkastningskurvan men den ökar.

De tioåriga amerikanska statsobligationerna nådde 1,61 procent i förra veckan och har fortsatt upp efter detta. Detta är den högsta nivån på nästan ett år. Investerare fortsätter att prissätta Federal Reserve (Fed) räntehöjningsförväntningar då vaccinmobilisering och utsikterna till ytterligare stimulans målar upp en optimistisk ekonomisk syn. Den senaste tidens ökade realavkastning och hastigheten på dessa uppskattningar har emellertid tyngt på aktierna.

Emellertid leder beteendeförändringar till normalisering och vaccinundersökningsstudier som visar långsiktigt förväntade samhällsframgångar till ekonomisk återupptagning och potentiell outperformance från cykliska sektorer. Dessutom, med stora teknikföretag som handlas till p/e-tal på nästan 60, är de fortfarande starkt exponerade för ränteförändringar eftersom de är prissatta för fortsatta prisökningar i framtida kassaflöde och resultat.

Därför kan cykliska aktier med fundamentalt starka balansräkningar, attraktiv beta och en konkurrensposition kopplad till ekonomisk aktivitet leda vägen genom de “stora rotationerna”. Fritid, resor, underhållning och andra företag som drabbas hårdast av pandemin kan vara bättre än tillväxtföretagen. För övrigt så kan råvaror vara ett bra komplement till valutahandel.

”Supercykel”?

Men ett område på marknaden som vi måste nämna efter att ha upplevt rekordvinster bland en ekonomisk återhämtning är råvaror. Samhällstrender med befolkningstillväxt, elektrifiering, förnybar energi, förbättrad infrastruktur och oro kring klimatförändringar har ökat råvaruefterfrågan på medellång till lång sikt. Bullish känslor för tillgångsklassen fortsätter att öka (störst på ett decennium) på grund av optimistisk efterfrågan från statlig stimulans, nästan noll räntor och en försvagning av amerikanska dollarn under en ekonomisk återhämtning. Bloomberg Commodity Spot Index, som spårar prisrörelser för 23 råvaror, har redan ökat med cirka 47% sedan det nådde sin lägsta nivå på fyra år i mars 2020. Passa på att utföra trading med guld när priserna fortfarande ligger en bra bit under toppen förra året. Prova trading genom Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla guld eller olja till fördelaktiga priser, med snabba avslut. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Ökad inflation, ökade råvarupriser?

Inflationsförväntningarna över hela världen har lett till stigande råvarupriserna. Inom traditionella portföljer ser investerare råvaror som en hedge mot inflationstrycket. Inflationsrädslan som driver råvaruefterfrågan och lös penning- och finanspolitik sätter råvaror i stånd att fortsätta se post-pandemiska vinster. Till exempel kommer koppar, som upplevde sin elfte månadsökning i februari till cirka 9 000 dollar per ton, troligen eft ener ökad efterfrågan från elbilsegmentet, en av de största växande undersektorerna 2020.

Även om utbudsförhållandena skärps och efterfrågan i Kina återupptas bland krympande vinst marginaler för bearbetning av råmalm till en raffinerad metall kan också vara bra för koppar. ”Dr. Koppar ”med en doktorsexamen inom ekonomi ser ut att fortsätta sin ”prediktorförmåga i ekonomisk aktivitet.

Flera råvaror går som en raket

Koppar är inte den enda varan som upplever en parabolisk start på året. Nickel toppade 20 000 dollar per ton, råsocker närmade sig en tionde raka månadsökning (längsta sträckan på sex decennier), oljan klättrade till den högsta nivån på nästan ett år (amerikansk råolja ökade med 22% i februari) och silver närmade sig toppar som inte sett sedan 2013.

Sammantaget av de 23 råvarorna som spårades av Bloomberg Commodity Spot Index hade 12 av dem YTD-avkastning över 10% och 9 av dem hade YTD-avkastning över 2%. Även om guld har sett en tillbakagång på grund av stigande räntor och “vinsttagande” bland den icke-räntebärande bullionen, är det fortfarande en tvingande investering på medellång och lång sikt som utsikter för ytterligare stimulans, och Fed-räntorna kvarstår .

En försvagad USD ger dyrare råvaror i dollartermer

På lång sikt kan dollaren dessutom fortsätta att falla, och guld kommer sannolikt att förbli en bättre kassareserv, särskilt med skillnaden mellan det inflationsjusterade värdet av guld tredubblar det av det inflationsjusterade värdet på USD. Det är fortfarande viktigt att klargöra att guld förblir en långsiktig tjur med kortfristiga fördelar för kassareserven bland stigande inflation och en häck för kryptovalutans volatilitet.

Råvarornas V-formade vaccinåterhämtning skulle kunna fortsätta mitt i parallella strukturella grundläggande faktorer som drev råvarupriserna upp under början av 2000-talet, såsom industrialisering och urbanisering i regioner med hög efterfrågan som Kina.

Supercykeln: En 10 års lång trend

Denna potentiella “supercykel” av råvaror är en “decennielång, trend som rör sig i ett brett spektrum av basmaterialpriser” som härrör från en strukturell förändring i efterfrågan. Grön industrialisering som stöds av Bidenadministrationen och socialt ”behov eller skuld” kan skapa en Capex-cykel som liknar 2000-talet. Dessutom är ökad minimilön, ökad hushållsinkomst och fulla sysselsättningsmål positiva på efterfrågan på råvaror. Det fundamentalt starka bostadsegmentet, särskilt när det gäller byggande och bostäder, är troligtvis “klibbiga” beteendetrender efter COVID som stöds av historiskt låga hypoteksräntor (men stigande). I grund och botten utgör kombinationen av investeringar på 2000-nivå och de sociala återuppbyggnadslikheterna på 1970-talet mekanismerna för den post-pandemiska 2020-talet.

Som nämns ovan kan vissa hävda att det fortfarande verkar för tidigt att säga om vi är i en “supercykel”, men det är fortfarande svårt att ignorera de kognitiva skiljedomarna (beteendeförskjutningar hos konsumenten som skapar investeringsmöjligheter på grund av dess “inverkan på tillgångs- och efterfrågekonomi) och sociala agendor som driver status quos för en ekonomi efter COVID. Dessutom kan cykler som dessa vanligtvis förstås i efterhand, och de flesta uppskattningarna saknas. Oavsett, en positiv Capex-matris, stödjande social infrastrukturagendor och en blomstrande bostadsmarknad kan alla lova bra för de kvalitativa faktorer som driver efterfrågan på råvaror på kort och medellång sikt.

Sugen på att handla råvaror som silver, som fortfarande tycks ha en mycket att ge. Prova genom Capital, en internationell sajt som finns på svenska med marknadens bredaste utbud av hårda och mjuka råvaror.


Betyg: 6.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Upptäck det bredaste utbudet av råvaror. Prova Capital idag!

Riskvarning: 84% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna provider.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.