fbpx

Marie från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 15 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den australiska dollarn bröt ut på fredagen vilket kulminerade i en explosiv candlestick på veckobasis. AUD/USD är nu långt över 200 veckors EMA, en stor teknisk seger för alla inom valutahandel som går lång i AUD.

Vecka 36 har nio viktiga händelser, inklusive räntebesked från Reserve Bank of Australia och BNP-siffror. Aussie rapporterade starka vinster trots mjuka fundamenta. Construction Work Done (Byggnadsarbeten) minskade med 0,7%, vilket är åttonde tillfället i rad som denna siffra kom in lägre, eftersom byggsektorn fortsätter att kämpa. Capex utgifter minskade med 5,9%, vilket pekar på svaghet i näringslivet. Indikatorn har inte uppnått en vinst sedan fjärde kvartalet 2018.

I USA sjönk Conference Board Consumer Confidence till 84,8, en nedgång från 91,7. Durable Goods Orders var blandade – rubrikläsningen accelererade 11,2%, från 7,3% i föregående version. Core release saktade dock ner till 2,4%, från estimatet 3,3%. USA: s andra uppskattning av BNP reviderades uppåt till 31,7%, jämfört med 32,9% i den första utgåvan.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck trading med Aussie dollarn genom en proffsig sajt. Prova med Skilling nu!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.


Uttalanden efter Jackson Hole fick marknaden att röra sig

Det som fick valutamarknaden att röra sig var ett tal från Federal Reserve-ordförande Jerome Powell vid Jackson Hole-mötet. Powell sa att Fed skulle tillåta att inflationen överskred sitt inflationsmål på 2,0%. Denna dramatiska förändring av politiken innebär att räntorna sannolikt kommer att förbli mycket låga under överskådlig framtid. Detta resulterade i stora förluster för den amerikanska dollarn förra veckan.

Den australiska dollarn har ökat ganska markant under veckans gång, särskilt på fredagen då den amerikanska dollarn blir helt uppslukad. Med detta är det vettigt att fortsätter att gå mot 0,75-motståndet, följt av 0,80-nivån. . Flera analytiker säger att om marknaden drar sig tillbaka så är det ett köptillfälle. Den högre kursutvecklingen är imponerande, och därför vill de inte bekämpa den typen av attityd. Aussien uppvisar en stor styrka, och har gjort så en tid. Erfarna valutahandlare anser att 0,71-nivån nu utgör golvet på marknaden och att ett utbrott under den nivån verkar extremt osannolikt.

Detta betyder inte att marknaden nödvändigtvis kommer att gå rakt upp, långt ifrån den. Inriktningen har dock bekräftats av åtgärden och vid denna tidpunkt är mycket uppenbart att detta är en marknad som inte kan kortslutas. Leta efter en sättning, dra nytta av den tillbakadragningen och följ den här trenden så länge du kan. Det kommer ibland att hicka på vägen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: För fantastisk valutahandel med ultralåg spread hos ett börsnoterat bolag, prova Plus500!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


En månad i samma område

När allt kommer omkring hade AUD/USD precis varit en månad i samma område och Jerome Powells tal på torsdagen såg till att valutaparet bröt ut till uppsidan. Med Federal Reserve som absolut gör ingenting för att stödja dollarn är detta en trend som bör fortsätta att ha ben framöver.

AUD/USD tar 0,7300 efter överskott på amerikanska dollar

AUD/USD bröt igenom 0,73, den högsta nivån för detta valutapar sedan december 2018. Detta kommer samtidigt som valutamarknaden ser en svaghet i den amerikanska dollar och ett rally i S&P 500 terminer. Fokus skiftar tillbaka till amerikanska data efter Powells nya policystrategi.

Efter en kort konsolideringsfas över natten förlängde denna major sin stadiga uppgång och överträffade topparna på 0.7290, nådd efter den amerikanska Federal Reserve (Fed) ordförande Jerome Powells Jackson Hole-tal.

Förskottet är att paret huvudsakligen drivs av den breda amerikanska dollarn svaghet. Greenbacken står inför en dubbelklack från Fed Powells antagande av den genomsnittliga inflationsmålsramen å ena sidan.

Samtidigt kände greenbacken värmen från en kraftig försäljning i USD JPY mitt i politisk osäkerhet i Japan efter att premiärminister Shinzo Abe rapporterades avgå. US-dollarindex sjönk till 0,36% till 92,66.

Pausen i det amerikanska statsräntorna under en förnyad riskaversion gynnade också Aussien, vilket ökade attraktionskraften för den australiensiska dollarn som en alternativt högre avkastande tillgång. Vidare stöder vinsterna i S&P 500-terminer också uppgången i AUD/USD.

Mitt i det optimistiska momentumet valde aussien att ta liten hänsyn till rapporterna om att Kina stoppade den australiensiska nötköttsimporten på grund av ett förbjudet ämne. Också USA: s president Donald Trumps löfte att sluta förlita sig på Kina “en gång för alla”, i sitt acceptanstal till republikanska nationella kongressen 2020, kunde inte avskräcka AUD-tjurarna. Trump sa också att han skulle införa tullar på företag som lämnar USA.

Nästa av relevans förblir US Core PCE Price Index och Consumer Sentiment data för aussie-handlarna, eftersom dammet lägger sig över Powell-efterdyningarna.

AUD/USD Tekniska nivåer

Valutamarknadens tjurarna tittar nu på den dagliga klassikern R2 på 0.7329 på väg den psykologiska barriären på 0.7350. Till nackdelen kan den dagliga svängningen vid 0,7255 testas. En paus under den senare kan ge 5-DMA-stödet 0,7230 i spel.

AUD/USD ytterligare nivåer

Överblick
Today last price 0.7308
Today Daily Change 0.0042
Today Daily Change % 0.58
Today daily open 0.7259

 

TRENDer
Daily SMA20 0.7181
Daily SMA50 0.7067
Daily SMA100 0.6829
Daily SMA200 0.673

 

Nivåer att bevaka
Previous Daily High 0.7291
Previous Daily Low 0.7217
Previous Weekly High 0.7277
Previous Weekly Low 0.7134
Previous Monthly High 0.7228
Previous Monthly Low 0.6876
Daily Fibonacci 38.2% 0.7262
Daily Fibonacci 61.8% 0.7245
Daily Pivot Point S1 0.7221
Daily Pivot Point S2 0.7182
Daily Pivot Point S3 0.7147
Daily Pivot Point R1 0.7294
Daily Pivot Point R2 0.7329
Daily Pivot Point R3 0.7368

Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.