fbpx

Kennet från Gärdet

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 35 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Euron sköt högre under handelssessionen på fredag, eftersom världen fortsätter att titta på Federal Reserve som höjer ribban för en stramare penningpolitik. Valutahandeln med EUR/USD har de sista veckorna blivit ännu mer intressant än vanligt och här går vi igenom vad som hänt på slutet och vilka stöd- och motståndsnivåer som valuta traders tittar på.

Powell valde att belysa hur Fed kommer att hantera penningpolitiken och inflationen framåt. Med tanke på de tidigare lättnadsåtgärderna för att bekämpa Coronavirus, både finanspolitiska och monetära, kommer inflationen sannolikt att öka i USA.

Euron steg kraftigt under handelssessionen på fredag och slog in på 1,19-nivån ännu en gång. Detta är ett område som har erbjudit ett betydande motstånd tidigare, så marknaden förväntar sig att euron skall stanna i detta område men bevakar prisutvecklingen noga. Flera analytiker säger att om marknaden drar sig tillbaka så är det ett köptillfälle. Den högre kursutvecklingen är imponerande, och därför vill de inte bekämpa den typen av attityd.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Börsnoterade Plus500 är en utmärkt sajt för trading med EUR/USD. Prova nu!

Riskvarning: 77% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.


Mycket talande kursutveckling

Det är talande att vi stannade precis på 1,19-nivån tidigt på dagen, då det här visar hur rädslan kryper in på marknaden eftersom valutahandlarna inte riktigt vet vad de ska tänka. Det är också mitt i semestersäsongen, så många stora pojkar är till och med där ute. Vi handlar för närvarande mellan 1,17-nivån längst ner och 1,19-nivån överst. Även om valutaparet fortsätter högre, och detta kan ge ledtrådar till vart vi ska gå längre, är EUR/USD fortfarande i huvudsak i denna region.

Detta par går rör sig helt enkelt i sidled mellan stora drag. Det lutar uppåt så valutamarknaden bör vara köpare och inte en säljare. Det är därför värt att följa detta valutapar, och agera på dippar vilket torde kunna fungera som potentiella köpmöjligheter. 1.20 nivån strax ovanför anses av de tekniska analytikerna som ett massivt motstånd, så kom ihåg det såväl som det har varit ett intressant område flera gånger genom åren. Det bör således innebära en betydande volatilitet, men gynnas av uppgången eftersom den så småningom kommer att bli högre.

EUR/USD öppnar för test av 1.2000

En dovish Federal Reserve ökade pressen på en redan svag greenback. Kombinera detta med att den tyska årliga inflationen förväntas ha återhämtat sig till 0,4 procent i augusti och det är enkelt att förstå varför valutamarknadens intresse är i fokus för detta valutapar.

EUR/USD är i en teknisk hausse men befinner sig fortfarande pris under årets högsta nivå på 1.1965.

Dollarn kom under stark press i slutet av veckan i efterdyningarna av en duvaktig amerikansk Federal Reserve, och avslutade veckan med förluster mot alla dess stora rivaler. EUR/USD-paret steg till 1.1919 för att avsluta veckan med betydande vinster strax över 1,1900. Det betyder att valutaparet misslyckades med att nå nya toppar, eftersom lokal data tyngde den. Den tyska GFK Consumer Confidence Survey föll till -1,8 och missade den förväntade prognosen om 1,2. EU:s ekonomiska sentimentindikator förbättrades i augusti till 87,7, även om företagsklimatet var nere till -1,33.

I USA ökade personliga utgifter (Personal Spending) och personinkomster (Personal Income) i juli med 0,4% respektive 1,9%, medan PCE-inflationen samma månad steg till 1,3% jämfört med samma period året innan, bättre än 1,2% -prognosen. Under tiden var aktierna nere i Asien och blandade i Europa, även om Wall Street lyckades stänga i en positiv region.

Stressig vecka

Den kommande veckan kommer att vara stressig, eftersom det är den första i månaden. På måndag publicerar Tyskland de preliminära uppskattningarna av inflationen i augusti, med en årlig KPI på 0,4% från 0,0% föregående månad.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Trading firman har funnits i mer än 15 år nu. Utmärkt spread på EUR/USD. Prova AvaTrade idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


EUR/USD kortsiktiga tekniska utsikter

Det dagliga diagrammet för EUR/USD-paret visar att det har återupptagit sitt förskott och förmodligen kommer att förlänga det under de kommande sessionerna. Det har tillbringat veckan med att kämpa med en platt 20 SMA och äntligen avancerat över denna nivå, medan tekniska indikatorer accelererade högre inom positiva nivåer.

I 4-timmarsdiagrammet tog sig paret över alla sina glidande medelvärden, med 20 SMA som bröt över 100 SMA, eftersom tekniska indikatorer går norrut och närmar sig överköpta avläsningar.
Support och motstånd på en valutagraf
Situationen i Europa skiljer sig åt om man tar hänsyn till kommentarer från en ECB-medlem i veckan. Styrelsemedlem Peter Kazimir sa på onsdagen att Europeiska centralbanken “inte är skyldig att använda hela kuvertet” (PEPP). Med andra ord kanske inte politiska beslutsfattare använder all den finansiering som redan har avsatts för att underlätta.

Trading med EUR/USD görs bäst hos Plus500 som erbjuder grymma spreads på majors. Alternativet är annars AvaTrade, som även dem har väldigt stabila kurser. Läs recensionen om AvaTrade här.

Supportnivåer: 1.1870 1.1825 1.1780

Motståndsnivåer: 1.1920 1.1965 1.2010

Informationen på dessa sidor innehåller framåtblickande uttalanden som medför risker och osäkerhetsfaktorer. Marknader och instrument som profileras på den här sidan är endast avsedda för informationsändamål och bör inte på något sätt vara en rekommendation att köpa eller sälja instrument i dessa tillgångar.

Du bör göra din egen grundliga undersökning innan du fattar några investeringsbeslut och tala med en ekonomisk rådgivare. Valutahandel.se garanterar inte på något sätt att denna information är fri från misstag eller felaktigheter. Det garanterar inte heller att denna information är i rätt tid. Att investera i öppna marknader innebär en hel del risk, inklusive förlust av hela eller en del av din investering, såväl som känslomässig nöd. Alla risker, förluster och kostnader i samband med investering, inklusive kapitalförlust, är ditt ansvar. De åsikter och åsikter som uttrycks i denna artikel är författarens.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: En skandinavisk valutamäklare för trading med SEK, NOK, EUR och USD. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.