fbpx

Tess från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 29 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
89% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den indiska rupien har stärkts 2.35% mot USD de senaste dagarna. De som roar sig med valutahandel mellan indiska rupien och USD, har dock noterat att gränsspänningarna mellan Indien och Kina kan ha dämpat investerarnas känslor.


Rupien lämnade tillbaka lite av sina tidiga vinster och USD stärktes 0.3% under torsdagen med 21 punkter till 73,44 mot US-dollarn på torsdagen, och följde dämpade inhemska aktier. Forexhandlare sa att gränsspänningarna mellan Indien och Kina dämpade investerarnas känslor.

På interbankvalutamarknaden bevittnade den inhemska enheten en mycket volatil handel. USD/INR öppnade på en stark ton vid 73.26, men tappade mark under dagen och slutade slutligen vid 73.60 mot greenbacken, ned 21 punkter jämfört med dess tidigare avslut på 73.39.

Under handelssessionen bevittnade den lokala enheten en topp på 73,25 och en låg på 73,80 mot den amerikanska dollarn. “Den indiska rupien försvagades mot den amerikanska dollarn bland oron över eskalerande geopolitiska spänningar mellan Indien och Kina”, säger Sriram Iyer, Senior Research Analyst, Reliance Securities.

Provocerande militära rörelser

I en ny incident i östra Ladakh genomförde den kinesiska armén “provocerande militära rörelser” för att “ensidigt” ändra status quo på södra stranden av Pangong Tsosjön men försöket motverkades av de indiska trupperna, sade den indiska armén i början av veckan. Igår så rapporterade Hindustan Times om Kina's misslyckade försökt runt midnatt.

Samtidigt steg dollarindexet, som mäter greenbackens styrka mot en korg med sex valutor, 0,09 procent högre till 92,45.

På den inhemska aktiemarknadsfronten handlade BSE-riktmärket med 30 aktier Sensex 745,60 poäng lägre till 38 721,70 och bredare NSE Nifty minskade 228,60 poäng till 11 419,00. Utländska institutionella investerare var nettoköpare på kapitalmarknaden när de köpte aktier till ett värde av 1 004,11 crore på fredag, enligt preliminär utbytesdata.

På längre sikt tror emellertid de flesta analytiker vi varit i kontakt med att rupien kommer att stärkas mot dollarn.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Sugen att prova trading med indiska rupies? Kom igång på snabbt med AvaTrade!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


USD/INR Prognos

Det impulsiva steget lägre borde de flesta människor tänka på samma sak, så vid denna tidpunkt kommer alla rallyn som kommer längs vägen, människor som var långa mer än villiga att komma ut ur marknaden eftersom det ger dem en möjlighet att fly.

Den amerikanska dollarn har gått sönder betydligt under handelssessionen på fredagen igen, eftersom Jerome Powell på torsdag föreslog att ribban för att höja högre räntor var ännu högre än tidigare. Detta har haft en extremt negativ inverkan på den amerikanska dollarn, och det börjar till och med ses på tillväxtmarknaderna. Den indiska rupien har stärkts mot 73-nivån och ligger nu bekvämt under 200-dagars EMA. Dessutom har vi till och med bryts ned under 68,1% Fibonacci retracement-nivå, så det är mycket troligt att vi kommer att försöka utplåna hela den föregående upptrenden.

Möten vid denna tidpunkt borde stöta på problem nära $ 74-nivån, vilket var det senaste klustret av handeln. Tills vi skulle bryta oss över nivån £ 75, måste du anta att nedåtgående trend kommer att fortsätta, eftersom botten har börjat falla ut. Om vi tittar på det här diagrammet är det mycket troligt att om vi tar bort nivån på £ 73 kommer vi att släppa ett annat stort handtag ganska snabbt. I slutändan kommer detta att förvärras av någon form av återhämtning i Indien, som naturligtvis kommer på vägen.

Rupien har blivit extremt populär – missa inte dessa intressanta möjligheter!

Med en massiv förändring i sentimenetet, vilket är ganska vettigt med tanke på att Federal Reserve nu kommer att använda “genomsnittet av inflationen” för att fatta ett beslut om när räntorna ska höjas, vilket innebär att de aldrig kommer att kunna göra det igen. Det ser ut som om valutamarknaderna har tagit fast på detta, och det är bara en tidsfråga innan vi fortsätter att se en hel del försäljning av amerikanska dollar. Det här är förmodligen bara början på en stor attitydförskjutning, och detta kan leda till enorma mängder inflation så var uppmärksam på guld, för det kommer att ge dig en uppfattning om hur svag greenbacken har blivit.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.