fbpx

Greg från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 44 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
73% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Kryptomarknaden lämnar ett turbulent år bakom sig när vi äntrar 2022 års sista dag och blickar framåt mot det nya som väntar. Vilka är utsikterna för krypto nästa år? Och vilka kryptovalutor kommer sannolikt att klara sig bäst ur den bistra kryptovinter som råder? Valutahandel gör en kort årsresumé av kryptomarknaden och listar topp 5 kryptovalutor att hålla koll på under 2023.

Kryptoåret 2022 kommer att gå till historien som ett av de mest turbulenta och sämsta någonsin. Kollapsade priser, konkurser och krascher har kantat de senaste tolv gångna månaderna, varför det är med glädje många av oss inatt stänger dörren till skräpåret 2022 och istället välkomnar 2023. Med nytt hopp om ett rejält uppsving på marknaden.

Efter idel nederlag under det senaste året har osäkerheten kring krypto emellertid ökat. Det ansträngda läget i världsekonomin har fått många att välja bort volatila och otrygga tillgångar som krypto, för att istället vända sig till mer säkra alternativ. Samtidigt tycks den samstämmiga bilden vara att krypto fortsatt har en självklar plats i framtiden, och därför kan vara en lönsam investering att satsa på.

För den som är villig och har möjlighet att ta risken med krypto så som läget ser ut nu, kan det finnas riktigt goda möjligheter att kliva in nu – i ett lågt prisläge – och potentiellt göra en stor förtjänst över kommande år. Gällande vilka valutor som tros ha extra potential under nästa år och framgent, finns framförallt några som enligt kryptoexpertisen utmärker sig och som därför kan vara bra att hålla ett extra öga på under 2023.

Topp 5 kryptovalutor att ha koll på 2023

Nedan listar vi de fem kryptovalutor som många experter bedömer kunna ha särskilt bra möjligheter att kunna prestera nästa år – mycket beroende på hur omständigheterna ser ut förstås. Viktigt att understryka är att listan inte ska ses som några investeringsråd. Den som investerar i krypto måste alltid göra egna analyser och fatta sina beslut utifrån egna prognoser och förväntningar.

1. Bitcoin

Ett dystert år till trots toppar Bitcoin ändå listan över topp 5 kryptovalutor att ha koll på under 2023. BTC är fortfarande världens största kryptovaluta och den som dominerar marknaden, likväl sätter tonen för många andra coins. Dit Bitcoin går, tenderar många andra att följa efter.

Bitcoins storlek gör den också till en tryggare investering än andra mindre kryptovalutor. Åtminstone i kryptomått mätt. Undantaget den skräputveckling vi sett 2022 har BTC också bjudit på flera starka bull-trender genom åren, där värdet stigit så pass mycket att det överträffat förväntningarna med råge. I dagsläget kostar 1 BTC 16 551 USD – att jämföra med en bit över 40 000 USD där priset låg vi årets början. Slår värdet i botten under det nya året kan ett nytt topprally potentiellt vara att vänta.

Handla BTC med CFD:er hos en av världens största kryptomäklare – bli kund hos eToro du med.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Säker och smidig kryptohandel med CFD:er hos en EU-reglerad mäklare. Registrera dig hos eToro och kom igång du också.

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


2. Ethereum

Nummer två på listan är inte heller någon överraskning. Ethereum fortsätter att vara näst störst efter Bitcoin och därför också en av de mest tongivande valutorna att ha koll på under nästa år. Precis som BTC lämnar även ETH ett tufft år bakom sig, men trots det tror många på en desto ljusare framtid. Inte minst då Ethereum av många har lyfts fram som ett bättre och vassare alternativ än Bitcoin – mycket på grund av de fler användningsmöjligheter som Ethereums nätverk erbjuder, och förstås hela grejen med DeFi och möjligheterna för olika NFT-projekt. Ethereums fusion från Proof of Work till Proof of Stake under hösten bäddar också för ett intressant nytt år runt dörren.

Liksom för Bitcoin har värdet för ETH sjunkit radikalt under 2022. Givet dess förmåga att prestera riktigt bra under tidigare bull-trender väntas emellertid ETH kunna repa sig mer än väl även när det blir dags för nästa.

3. XRP

Nummer tre på listan är lite av en gambling. XRP kan nämligen gå rakt upp i toppen nästa år, eller gå åt rakt motsatt håll. Bakgrunden till det här är förstås Ripples långdragna tvist med amerikanska SEC, vilka utrett Ripple under en längre tid och med det satt en rejäl press på XRP. Utredningen har emellertid pågått ett bra tag nu, varför ett avslut kan antas vara nära. Blir det till Ripples favör kommer det sannolikt sätta raketfart på priset på XRP. Ett tåg man i sådana fall gärna vill vara med på som investerare förstås.

Fälls Ripple måste vi dock vara beredda på det raka motsatta. För den som vill satsa på XRP är det alltså viktigt att vara medveten om risktagandet och att 2023 års utveckling till mångt och mycket hänger på hur tvisten mellan Ripple vs SEC slutar.

4. Dogecoin

Vad som började som ett meme-coin har på kort tid vuxit sig stort och blivit en av världens mest populära kryptovalutor. Dogecoin har fångat intresset hos kryptovärlden och lockat både traders och kända investerare som bland andra Elon Musk. Trots att myntet har ett lågt värde just nu, tycker vi ändå att DOGE har gjort sig välförtjänt av en plats på den här listan.

Inför 2023 tycks förtroendet vara fortsatt högt för valutan. Under det gångna året har Dogecoin skrapat ihop inte mindre än 4,5 miljoner investerare världen över – och har i dagsläget över 3 miljoner följare på Twitter. Med det i åtanke, samt det faktum att tunga investerare som Elon Musk och Mark Wallace håller kvar sina insatser, känns Doge som ett lovande projekt inför näst bull-period. En bull-period vi förhoppningsvis får se under 2023.

5. Binance Coin

Sist men inte minst har vi Binance Coin som en av topp 5 kryptovalutor att ha koll på nästa år. Valutan, som är backad av världens största kryptoplattform Binance, har historiskt gått riktigt bra i tjurmarknader – men också lyckats hålla sig relativt väl över ytan under björnmarknader. Här spelar sannolikt kopplingen till Binance in. Att myntet backas av världens mesta kryptojätte nummer ett skänker trygghet, legitimitet och höga förhoppningar om BNB.

Inför 2023 ser det lovande ut för Binance Coin. Myntet är världens femte största kryptovaluta sett till marknadsvärde och visar inga tecken på att ge vika från den positionen. Åtminstone inte nedåt. Efter höstens drama med FTX, där Binance lyckades hålla huvudet högt och framgångsrikt undvek en kollaps likt den för FTX, har Binance (och med det BNB) visat att man fortsatt har en stark position på marknaden. Så länge Binance fortsätter att dominera i kryptovärlden, kommer dess native coin BNB också fortsätta att vara starkt.

Valutahandel med krypto 2023 – vågar man satsa?

Fem intressanta coins med goda förutsättningar inför 2023 – men törs man ta risken med krypto så länge läget ser ut som det gör i världen? Här kan varje individuell investerare och trader enbart svara för sig själv. Valutahandel ser, liksom många andra, fortsatt enorm potential i krypto och tror att en ljus framtid väntar – men ska man handla är det viktigt att vara medveten om riskerna samt att man är insatt i vad krypto är och vilken volatilitet som följer. De stora och plötsliga svängarna i priser är både de enorma möjligheterna och de stora riskerna med krypto.

Huruvida nu är rätt läge att satsa för dig vet bara du. Blir det som väntat att många coins stiger rejält i pris om en nästa tjurtrend kommer under 2023 (eller när den än kommer), kan emellertid nu vara ett bra tillfälle att kliva in.

Med denna titt in i kristallkulan för 2023 passar Valutahandel på att önska ett riktigt gott nytt år – och många goda investerings- och tradingmöjligheter under det nya som väntar.


Betyg: 8.7/10
Minsta insättning: 500 SEK
Beskrivning: Prova en svensk sajt för enkla, smidiga och snabba kryptoinvesteringar. Upptäck Safello du med.

Riskvarning: Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.