fbpx

Johan från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 7 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Spännande valutahandel med “majors”, dvs. riktigt stora valutapar, såsom EUR/USD och USD/JPY flera fördelar. Det är lättare att förutspå, volymen och likviditeten är alltid betryggande och teknisk analys fungerar väldigt mycket bättre på större valutor. Valutahandel är världens största finansiella marknad och den är alltid öppen på veckodagar, 24 timmar per dag! Det erbjuds emellanåt hög risk och alltid höga belöningar, till inbitna online traders som vågar satsa och är redo att vinna. Varje enskild valuta som är i ett par med en annan, betyder att du får välja sida. Tror du på dollarn eller svenska kronor? Förutspår du att turkiska liran ska bli svagare, eller att norska kronan är på väg upp? Här går vi igenom några av de bästa valutaparen som du kan handla, förslag på alternativa instrument och vad som säkerställer en bra valutaaffär.

3 bästa majors att handla

De mest volatila är oftast exotiska valutapar, som EUR/TRY (turkiska lira) eller “crosses”, som innebär en större valuta som inte är associerad med USD, t. ex EUR/GBP eller GBP/JPY. Men likviditeten och spreaden är på en helt annan nivå med de 3 bästa valutorna som bör provas.

EUR/USD – Världens mest handlade valuta och den som är mest värd att trada också, enligt de flesta experter. EUR/USD har alltid supermånga köpare som står på rad, så oavsett när du vill ta hem en vinsten eller stänga en mindre förlust, så är det möjligt!

GBP/USD – Detta valutapar har de största svängningarna när den rör sig och för närvarande tycks GBP vara inne i en nedgångsperiod. Många skulle nog bli förvånade ifall pundet och dollar blev lika starka, med tanke på att kursen står för £1 står i $1,214 idag. Men ifall GBP/USD når $1.15 efter en dålig Brexit, där Storbritannien lämnar utan överenskommelse med EU, så blir nog ingen förvånad. Det är snarast hur mycket pundet kommer fortsätta falla, tror de negativa spekulanterna som mig. Vid öppningen i USA, runt 15.00 i Sverige, så är det ofta stora rörelser i GBP/USD, samt när London öppnar kl 10.00.

USD/JPY – Har ofta mindre rörelser än de andra. Japanska Yen (JPY) ses också som en “safe heaven” valuta, tillsammans med schweiziska franc (CHF). Så i tider utav oro så kan det vara allt fler som söker sig hit. De sista månaderna så har kursen gått från 132 till 124 Yen för en USD. Prova handla ett stort och ansett valutapar med schysst belåning på SwissQuote, en internationell valutamäklare med egen banklicens.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


2 alternativa majors, istället för valutor

Guld (XAU) har haft en stark uppgång den sista tiden. Många analytiker tror att guldpriset kan nå 1700 usd inom ett år. Men idag så står guldet i drygt 1497 USD per oz. (1 oz är samma som 28.34952 gram). Vid oroligheter på finansmarknaden så söker många investerare ofta skydd i guld, samt ökar sina centralbanksreserver med just denna ädla metall för att minimera risken och diversifiera tillgångarna.

Olja (ICE) är en annan av de mest handlade råvarorna. Med oroligheter i Iran, så kan priset sticka vilken dag som helst. Samtidigt så är handelskriget som USA börjat en möjlig anledning till att oljepriset gått ner på slutet. I dagsläget så är många oljeaktier extremt undervärderade och på sikt så är det sannolikt att många kommer gå upp rejält i pris.

Valuta handel: Höga volymer på grafen

5 anledningar att köra valutahandel med “majors”?

En bra affär kan göras först när du har rejäl volym och aktivitet. Det är därför som vi på Valutahandel.se rekommenderar “majors” eller “super majors”. Här kommer 5 anledningar till att du bör prova!
1. Förutspå priser är lättare: Varje dag skrivs det spaltkilometer om EUR, USD, JPY och GBP. De är bra valutor att handla, för många följer dem, ger analyser och statistik som kan användas.
2. Lättare att sälja och ta hem vinst: En försäljning går på en millisekund, det är hur likvid marknaden är!
3. Teknisk analys fungerar mycket bättre: Hos mäklare som SwissQuote så får du ett helt gratis teknisk analys plugin att använda (värde: 10 000 kr per månad), som säger till dig när det är läge att handla. Så även om du inte kan teknisk analys själv, så går det att tjäna bra på det med AutoChartist som ges kostnadsfritt till alla SwissQuote kunder som sätter in minst 10 000 kr på sitt konto.
4. Enkelt och kul att följa nyheter: Du kommer tycka det är roligt med nyheter som valutahandlare. Hör när dina förutsägelser slår in och tjäna på det samtidigt.
5. Lägst spread : De största valutaparen har extremt låg spread, förutom då det släpps statistik och större nyheter. Ofta kan du handla med minimal spread på 1 pip eller lägre, vilket innebär att du ofta är break even eller plus inom någon sekund.

Ps. De 10 största valutaparen har också högst belåning, upp till 30x (3000%) är möjligt.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.