fbpx

Henrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 37 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Handel med valutor är enligt BIS (Bank for International Settlements) senaste rapport från april 2019 den största finansiella marknaden i världen. Varje dag så omsätts i genomsnitt $US 6.6 biljoner (P*), eller “6.6 trillions” som det kallas på engelska. Det är så stora volymer att det är svårt att förstå ens hur mycket pengar det faktiskt är. Men det finns också många fördelar med likvida marknader som valutahandel. Här kommer några:

1. Det går inte att manipulera marknaden så lätt!
Aktiehandel kan ofta påverkas av ett fåtal aktörer, som får kurser att sticka rejält, ofta i motsatt riktning som man själv har satsat på. Det är extremt ovanligt att någon kan rubba en valutakurs, eftersom volymerna och antalet marknadsaktörer är så många. Det är bra för alla små och medelstora investerare, som kan dra nytta av den likvida marknaden.

2. Det går alltid att sälja, på en millisekund!
Fördelen med valutahandel jämfört med aktiehandel är att det alltid finns fullt av köpare och säljare redo. Du behöver inte vänta i timmar eller dagar för att hitta en köpare för lite större volymer, som kan vara fallet med mindre svenska börsplatser, så kallade småbolagsbörserna som First North eller tillväxtmarknaden NGM. Den totala dagliga volymen på valutamarknaden innebär att du alltid kan hitta en köpare blixtsnabbt, vilket är otroligt skönt både när du ska plocka hem en vinst, eller stänga ner en förlust.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


3. Belåning (hävstång) som heter duga & möjlighet att blanka!
För att belåna aktier på Avanza eller någon annan gammalmodig svensk sajt så är det svårt att ens få 2x belåning, om inte omöjligt. Du kan inte heller blanka aktier så lätt som via en högklassig online trading mäklare, som har allt i ett paket. Tror du att Tesla ska gå ner, så går det att köpa med 500% belåning (5x), eller blanka aktien med lika stor hävstång. Möjligheterna att tjäna pengar är oändliga, ifall du läser på och har koll på vilka aktier som är på gång eller vad som är på väg att tappa. För valutahandel så gäller normalt 30x (3000%) belåning för större valutapar som EUR/USD eller GBP/USD. Inte illa om du vill få en stor kassa utan att sätta in mycket pengar. Men var är då valutahandel störst idag och hur ser det ut i framtiden?

Storbritannien flagga - 375 pixlar

Vilka länder handlar mest valuta?

De största länderna för valutahandel är idag Storbritannien (2.4 biljoner per dag), USA (1.3 biljoner per dag), Singapore (0.5 biljoner per dag), Hong Kong (0.4 biljoner per dag), Japan (0.4 biljoner per dag), samt ett antal Europeiska länder som Frankrike, Schweiz och Tyskland. Många blir kanske förvånade att Storbritannien är överlägset stört och inte USA, men det är framför allt på grund av stora importer och exporter av varor och tjänster, framför allt med USA och Europa, som landet ligger först. Ifall Brexit utan någon samarbete med EU sker, så är det framför allt London och England som kommer drabbas av en rejäl ekonomisk nedgång, men även EU kommer få vissa mindre smällar av detta. Men EU har ju mestadels handel inom blocket och det är således mest problem för Storbritannien som kommer få kraftigt höjda importtullar för alla varor som importeras. Inför framtiden så kommer valutahandel med Euro att bli allt viktigare, då det är tydligt att USD tid som herre av alla valutor är på väg att försvinna enligt Bloomberg. Allt fler riksbanker säljer av sina reserver i dollar och satsar på guld istället, från Ryssland till Kina och vissa Europeiska och Asiatiska länder.

Hur handlas valuta idag?

Det finns två sätt att handla – elektroniskt via en dator eller röststyrd valutahandel som stora mäklarfirmor kan göra. 33% av dagens trading sker idag med röststyrd valutahandel, men majoriteten, 67% – sker elektroniskt från olika framstående valutamäklare.

Vilka är valutorna som handlas mest?
Drygt 44% av all valutahandel sker idag med USD, då många varor och tjänster fortfarande är kvoteras i dollar. Men Euro är på stark frammarsch och inom några år så kommer allt fler centralbanker världen över ha bytt delar av sina reserver från USD till EUR. Idag så stor Euron för 15.7% av all trading med valutor, men förväntas nå över 22% innan 2022, enligt prognoserna från Valutahandel.se. Det enklaste sättet att komma igång med valutahandel är genom eToro eller Skilling, som båda har fantastiska sajter för att handla valuta på nätet.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


*Peta (P): Förkortningen för en biljard eller flera biljarder skrivs ut med prefixet peta (P) i den förkortade formen och har femton nollor i slutet. Exempel på 1 biljard: 1 000 000 000 000 000. Värdet på en biljard kan enklast förstås genom att det har samma relation till en biljon (dvs. 1 000 000 000 000) som en miljard (1 000 000 000) har till en miljon (1 000 000).

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.