fbpx

Nils från Båstad

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 4 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den brittiska centralbanken förväntar sig en tillväxt på över 7% under 2021, den högsta tillväxten på mer än 70 år. En negativ ränta från Bank of England är därför osannolik under 2021. Det är kanske snarare en fråga om hur snabbt räntan kommer höjas i Storbritannien? Det känns i alla fall som att GBP blivit allt hetare för valutahandel de senaste veckorna och frågan är ifall det håller i sig?

För bara 3 månader sedan så låg landets BNP tillväxtförväntningar på drygt 5%. Efter halvtidsvalet i Storbritannien, där Tories fick ytterligare stärkt ledning, så har valutahandlare blivit allt mer positiva igen. Mattias Kaneteg som vi intervjuade förra veckan har pundet som sin favoritvaluta, vilket tycks ha vara ett bra val. Bara sedan mitten av januari (2021) så har pundet ökat från 1.35 till mer än 1.42 mot den amerikanska dollarn, en ökning på över 5%. Många analytiker tror att mer är att vänta de kommande året, ifall Storbritannien lever upp till tillväxtförväntningarna. Som referens kan nämnas att Sveriges förväntade BNP-tillväxt är 2.7% under 2021, jämfört med 3.7% i genomsnitt för EU-medlemsländerna, skriver EU kommissionen.

Hur är utsikterna för GBP/USD?

CitiBank skriver till sina wealth management kunder att dollar indexet kan återigen överträffa EU-området de närmaste 2-3 kvartalen, med en superhög tillväxt. Risken för dollarn är att centralbanken inte höjer räntan, trots en högre inflation.

Citibank menar för övrigt att GBP/USD är mellan 10-15% för svag. En ökad mängd utländskt kapital som köper tillgångar i Storbritannien kan troligen stödja växelkursen för pundet, menar investmentbanken. BoE har dock varnat för att de inte förväntar sig att höja räntan innan 2024, vilket kan hindra pundets goda utsikter 1-2 år frammåt i tiden, förutsatt att centralbanken fortfarande har liknande utsikter.

Commerzbank skriver att GBP/USD har stöd vid 1.41 och att 2018's högsta nivå på 1.4377 finns i sikte. TradingCentral föredrar också långa positioner och har på medellång sikt målkurser på 1.4375 följt av 1.5 och i en förlängning även 1.56. På lite kortare sikt så har går TC lång med riktkurs på 1.4240 och därefter 1.4380 och slutligen 1.45. Ifall GBP/USD bryter 1.3950, så är 1.38 nästa stödnivå.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tror Du som Commerzbank och CitiBank, att pundet ska stärkas? Prova trading med Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Varför har pundet gått bra sedan februari, 2021?

Pundet har stärks till sin högsta nivå mot dollarn sedan februari efter att det brittiska konservativa partiet stärkt makten, medan utsikterna för en folkomröstning i Skottland blivit avsevärt mindre sannolikt.

Storbritanniens halvtidsval gav premiärminister Boris Johnson och hans parti en rad segrar, inte minst tack vare snabb utrullning av Covid-19 vaccineringen i landet. Skottlands nationella parti misslyckades också vinna majoritet i Skottland, vilket kommer leda till att det inte blir någon ny omröstning gällande utträde ur Storbritannien.

Bank of England har höjt sina framtidsutsikter för landets tillväxt rejält. Det förväntas en BNB tillväxt på hela 7.25% under 2021, en uppjustering med 2.5% från den tidigare prognosen som låg på 5% tillväxt. Räntenivån ligger på 0.1% i Storbritannien och förväntas ligga kvar där fram till 2024. Valutastrateger på UBS Wealth Management förutspår att USD/GBP avancerar ytterligare och når 1.49 vid årets slut med bakgrund av de förbättrade prognoserna. Av analytikerna som Valutahandel.se följer så är 62% positiva till pundet på kort sikt, 19% är negativa och 19% tror på sidledes riktning för valutan mot USD.

Riskerna för pundet

Bland de största riskerna för pundet just nu är bland annat:
-Covid-19: Fortfarande drygt 3000 konfirmerade covid-19 fall per dag, trots att en stor del av befolkningen är vaccinerad. En majoritet av alla nya insjuknande kommer från den indiska varianten av Covid-19, skriver BBC.
-Export från Storbritannien till EU kan förväntas minska rejält de kommande året. Författaren själv upplevde en 2 månaders försening vid import från Storbritannien, vilket tillsammans med importskatt gör att det inte längre är ett alternativ att köpa produkter från öriket längre.
-Moody's har nedgraderat Storbritanniens kreditbetyg efter ökande stadsskuld.
-Konsumenter i Storbritannien är fortfarande väldigt negativa.
-Allt mer konkurser inom detaljhandeln.

Möjligheterna för pundet

+Kraftigt ökad tillväxt för landet; upp emot 7.5% BNB tillväxt under 2021.
+Har hanterat Covid-19 vaccineringen väldigt snabbt jämfört med Europa.
+Konsumentprisindex (KPI) ökade med 1.5% under de senaste 12 månaderna fram till april, 2021 enligt officiella siffror.
+Arbetslöshet på under 5%, rapporterade BBC för bara några dagar sedan.
+Pundet fick ett enormt fall inför Brexit och har återhämtat sig bra under året.
+De flesta analytikerna tror att pundet ska bli avsevärt starkare under 2021.
+En majoritet av alla valutahandlare tycks vara positiva till pundet.
+Handlas inom en väldefinierad trading range.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med världens ledande tjänst för copytrading. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.