fbpx

Bert från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Libertex för 25 minuter sedan.

» Prova Libertex du med.
70.8% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD med den här leverantören.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Dagens intervju sker med den svenska miljardären, entreprenören, säljaren och investeraren Mattias Kaneteg, min första chef – som alltid varit väldigt inspirerande, driven och fokuserad på tillväxt. Här bjuds det på inside fakta från hans första börsnoterade bolag till dagens resa med Miss Hosting gruppen, som är på väg att bli ett av norra Europas största hostingnätverk, med 29 olika varumärken.

Redan under tiden på Binero Group (fd Eastpoint och senare Getupdated), 2006-2007, där jag hade hand om ett team för marknadsföring i sökmotorer, så var Mattias Kanetegs tillväxtambitioner slående. Vissa veckor så kom 10 nya personer in på kontoret, som var del av det “senaste” uppköpet. Bolaget växte så det knakade och efter ett oväntat företagsförvärv så fick jag hux flux flytta till London för att hjälpa till med uppstarten av det nya kontoret där. Det var alltid mycket på gång, med engagerade team och bra sammanhållning på Mattias första börsnoterade företag. Men, hur började herr Kaneteg med hosting då?

Så började Mattias med webbhosting

Entreprenören Mattias Kaneteg såg redan i början av 2000-talet hur hosting branschen i Sverige växte och ville in till varje pris. Problemet var bara att han knappt visste något om webbhostingbranschen.

Men, han ville lära sig hur man kunde tjäna pengar på detta och besökte därför en av de största firmorna i Stockholmsområdet. När han träffade ägaren så var frågan väldigt rak: Kan Du lära mig allt Du kan om hosting? Webbhotellsägaren gick med på uppgiften och började visa Mattias hur hosting fungerade efter ett smart samarbete som gynnade båda. Idag sitter han där med Skandinaviens kanske största hostinggrupp och växer så det knakar. Lärdom? Var aldrig rädd för att fråga någon, vem som helst. Det värsta som kan hända är att Du får ett första nej, men det kanske hjälper till att finslipa din fråga?

Fem uppköp görs vissa år

Lite mer traditionella företag kanske gör 1-2 uppköp varannat eller var tredje år, ifall de växer riktigt snabbt. Mattias Kanetegs bolag köper dock ofta 3-5 bolag per år, för att maximera tillväxttakten. Med vissa lite lugnare perioder, så har Mattias hållit på i denna takten under drygt 15 år – att växa så det knakar. Om någon presterar väl så får de ökade möjligheter, medan lågpresterare får sparken. Under mitt första år i London så tillhörde jag den sistnämnda gruppen, som inte lyckades sälja tillräckligt mycket.

Både fått kicken och blivit uppköpt två gånger

Från mig personligen så har Mattias (eller bolag där han varit involverad) köpt mina gamla bolag inom sökmotormarknadsföring och en webbplats inom hosting affiliation, i två vitt skilda affärer. Men jag har också blivit sparkad från hans företag dessförinnan, då jag inte är en säljare och misslyckades med att få in nya kunder till bolaget där jag var anställd.

Mattias är väldigt snabb på att ta beslut och redo att göra tuffa val, men det är nog också en nyckelfaktor till att han lyckats så bra med sina företag. Att vela eller köra framåt i 20 km/h är svårt om man satsar på att bli ett miljardbolag.. Då är det snarare full gas som gäller.

Vem är Mattias Kaneteg egentligen?

Jag skulle vilka kalla honom en folkkär miljardär, som alltid brukar vara uppskattad av sina anställda och vänner. Han har alltid varit fokuserad på entreprenörskap och sökt affärer med hög marginal och snabb tillväxt. Säljande har alltid varit fokus och Mattias är grymt duktig på att övertyga folk att köpa hans tjänster. Visst, de är bra också, men när det kommer till försäljning så har detta alltid varit A och O i bolagen där han varit involverad. Egentligen inget konstigt med det; desto mer försäljning, desto mer intäkter.

På sex år har han byggt ett bolag från noll till en omsättning på drygt 500 miljoner kronor. Dessutom gör hostinggruppen en rörelsevinst före avskrivningar på runt 250 miljoner kronor. Målet är en omsättning på över 100 miljarder euro i årlig försäljning och en rörelsemarginal på minst 50%, berättar Mattias Kaneteg. Kommer han lyckas? Mest sannolikt, så kommer han att göra det och i värsta fall tar det troligen bara lite längre tid än initialt förväntat.

Vad är hans affärsidé?

Som fd VD för ett av landets ledande bolag inom SEO, så har sökmotortrafik alltid varit viktigt för Mattias i hans olika bolag. Han har vidare alltid haft lönsamhet och affiliates (partners), som viktiga stommar i sin affärer. Genom att köpa många små eller medelstora bolag, så har han lyckats köpa till lägre multiplar, vilket i slutändan blir värt mer när hans företag blir allt större. Så målet har troligen varit att köpa billigt och sälja dyrt, vilket är en trevlig affärsidé.

Ni verkar otroligt stora på hosting i Skandinavien. Vad är tillväxtplanerna framöver?

Ja vi är ledande i Baltikum och jobbar hårt på Spanien. Sen omsätter vi över 150 miljoner i USA.

Är du Sveriges okrönte uppköpskung måntro?

Valutahandel fortsätter: Kommer ihåg säkert 10 bolag inom hosting och marknadsföring som ni köpte, Men hur det ser ut på hosting fronten? Vet själv ingen som köpt fler bolag..
Mattias svarar: Ledande vet jag inte, men vi är aktiva i marknaden och troligtvis mest aktiva i Sverige.

Vad är det 3 viktigaste sakerna som du tittar på vid ett uppköp?

Kundnöjdhet, lönsamhet och kassaflödet.

Vad tror du om kryptovalutor?

Valutahandel säger vidare: Är det något du satsar på eller funderar på att erbjuda för folk som vill skaffa konto hos MissHosting?

Ja, krypto är absolut något jag tror på. Vissa av våra bolag erbjuder redan det som en betalningsmöjlighet.

Betyg: 5.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: En flexibel kryptosajt med allt du kan önska. Prova Stormgain idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Förutom hosting: Kör du några andra bolag?

Ja inom fastigheter framförallt.

Du kallas «hemlig» i en nyligen publicerad tidningsartikel. Är du verkligen så hemlig?

Valutahandel fortsätter: Har allltid tyckt att du verkar rätt öppen?
Mattias säger: Haha, det är en tolknings fråga. Tror jag är rätt ointressant.

Har du någon favoritvaluta, som du helst har pengarna i?

Euro och pund är mina favoriter, två stabila valutor som har framtiden för sig.

Finns det någon valuta som du absolut inte skulle vilja äga?

Zimbabwe dollar är väl inget som står högst på listan, men även Turkiska lira tycks vara rätt riskabel just nu.

Handlar du några råvaror? I så fall vilka?

Nej, det gör jag inte.

Valutahandel förvånas: Va! Inga råvaror? Det talas om att en supercykel är på ingång. Då kanske det är dags att sprida riskerna lite mer? Ett tips är att prova Skilling, Sveriges kanske mest mångsidiga och smidiga online trading sajt.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla guld och silver till fördelaktiga priser, med snabba avslut. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Elise: Villa i Marbella
Mattias ena villa till salu, som heter “Elise”, ligger i Marbella.

Är fastigheter din favoritinvestering, förutom hosting?

Ja, jag har mycket fastigheter och det är en favorit, helt klart.

Valutahandel kommenterar: Gillar verkligen utseendet och känslan på den där Elise villan.

Var ser du tillväxtmöjligheter framöver nu?

Valutahandel frågar: Någon speciell industri eller trender som du tror på just nu?

Mattias svarar: Hosting är något jag tror på, säger Mattias.

Hur är livet i Dubai?

Är som överallt annars, när allt är som vanligt.

Har du något förslag på vem vi ska intervjua efter dig?

Ja, Fredrik Björklund min co-founder.

Valutahandel.se svarar: Det hade Du gillat va? Helst MissGroup 7 dagar i veckan kanske? Faktum är att de flesta vi intervjuar helst vill att vi nästa gång ska ta deras partner eller affärskollega, men det gör vi tyvärr aldrig. Försöker få mer variation på det hela.

Hur som helst: Mattias, vi tackar så mycket för dina svar och önskar dig lycka till med utvecklingen av MissHosting.
Mattias Kaneteg finns på Twitter med användarnamnet @kaneteg.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: En storslagen brittisk valutamäklare som har licens i EU. Prova själv CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.