fbpx

Christian från Umeå

Registrerade sig hos valutamäklaren AvaTrade för 36 minuter sedan.

» Prova AvaTrade du med.
71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel och schack – har de några likheter? Faktum är att det finns flera större samhörigheter, men även olikheter såklart.

En serie som fick mig att verkligen uppskatta schack och allt som det kan associeras med är The Queen's Gambit som visas på Netflix. En kort recension och ett klipp från trailern kan ses längre ner i artikeln.

Här går Valutahandel.se igenom vad Skilling Open faktiskt är för något, vilka prispengarna det handlar om, varifrån mästarna kommer, vilka samband och skillnader det finns mellan valutahandel vs schack och hur du själv kan få del av spänningen. Häng med, det är roligare än du kan gissa..

Vad är Skilling Open?

Det kallas mästarnas schackturnering (Champions Chess Tour) och är en av flera turneringar för de bästa inom schack. Idag så går andra dagens omgång av Skilling Open, en del av Champions Chess Tour, där Skilling är huvudsponsor och fått sitt bolagsnamn inkluderat i årets tävlingsnamn. Vinnaren i tävlingen går hem med $1.5 miljoner i förstapris. För närvarande så leder Anish Giri Skilling Open, precis före Magnus Carlsen och David Antón Guijarro.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Starta med Skilling idag!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.


magnus carlsen från Norge

Vilka deltar i Skilling Open?

Totalt så är det 16 spelare med i tävlingen. Bland de mest namnkunniga deltagarna så återfinns först och främst den regerande världsmästaren Magnus Carlsen (varumärkesambassadör för Skilling), som utan tvekan är den mest framgångsrika spelaren i modern tid. Den 1:e januari 2010 så blev Magnus, då 19 år gammal, den yngsta schackspelaren i världen att ranka först. Magnus har vunnit World Rapid samt Blitz Championships i juni 2014. Han har även försvarat titeln mot alla stora stjärnor fram till dagens datum. Men det finns många fler intressanta motståndare, varav några diskuteras nedan.

Peter Svidler, headshot
Peter Svindler är en åttafaldig rysk mästare, som vunnit guld i Olympiska Spelen 5 (!) gånger och blivit världsmästare 3 gånger. Honom skämtar man inte bort såklart. Han är en taktiker som är enormt bra på att försvara sig när andra attackerar. Tillsammans med det ryska laget så har Peter vunnit guld i fem olympiader.

Utanför schackbordet så är herr Svidler en utmärkt biljardspelare, med enastående engelska. Han är en stor fan av cricket som är hans favoritsport utanför schack.

Anish Giri, headshot
Anish Giri är en 26-årig nederländsk schackspelare som tycks vara inne i ett flyt. Han föddes i St Petersburg, men har bott i Nederländerna sedan barnsben. Anish har blivit holländsk mästare hela fyra gånger. Han har även vunnit Reykjavik Open 2017 och Shenzhen Masters 2020.

Redan vid 14 års ålder så blev Anish stormästare i schack. Anish är en av Magnus Carlsens svåraste motståndare genom tiderna.

vidit gujrathi headshot
Indiska Vidit Gujrathi är 26 år gammal och riktigt på gång. Han vann online schack olympiaden 2020, samt Prague Masters Runner-up, följt av Grandmaster Tournament Biel 2019 och Tata Steel Challengers 2018.

Det är på YouTube som Vindit Gujrathi fått många nya följare, efter hans framgångar i Indien. Många av hans gratis lektioner på YouTube om ämnen såsom schack på nätet har över 300 000 visningar.

Varför stödjer Skilling ett schackmästerskap?

Förmodligen så är det inte jättemånga konkurrenter som försöker gå in och hitta nya målgrupper inom schack. Troligen ser Skilling det som en möjlighet att enkelt komma in på en marknad som anses väldigt smart och automatiskt få in ett liknande tänk om varumärket Skilling. Absolut inget fel i det, vi ser det snarare som en smart drag när de flesta trading firmor samarbetar med fotbollslag. Som kan läsas i posten om 15 förbättringar hos Skilling, så är numera Aston Villa fotbollslaget som stöds av Skilling.

Det finns ju trots allt väldigt många likheter mellan schack vs valutahandel och annan trading på nätet.

Likheter

+ Strategi: Både aktiviteterna kräver en plan som man följer. Läs mer om generella trading strategier eller specifika strategier som VIX.
+ Tålamod: Utan tålamod och möjlighet att fokusera så är det svårt att lyckas med både trading och schack.
+ Framsynthet: Du kan inte bara flytta en pjäs, eller gå in i en trade, utan att tänka efter några steg framåt först. Sätt stopp loss inom trading, tänk 5-10 drag framåt i schack.
+ Du måste lära dig hur olika pjäser (instrument) rör sig och dess för- och nackdelar för att lyckas.
+ Hålla koll på rörelser. Ha förutbestämda drag (stop-loss eller vinsthämtning i trading) och var alltid redo för det värsta.
+ Du kan alltid träna på att bli bättre. Man blir aldrig “fullärd”. Öva. Handla. Upprepa.

Skillnader

-Schack kräver att man vinner kontinuerligt för att nå förstaplatsen. Trading tillåter att man förlorar emellanåt och ändå kan gå vinnande ur dagen.
-Trading håller på dygnet runt, 5 dagar i veckan. Det är ofta längre paus mellan schack, på gott och ont. Det finns fler möjligheter med valutahandel än både aktier och schack.

Queen's Gambit: En schackfilm du måste se

Världens mest omtalade film om schack enligt CNN, där flera grand masters förutspår att filmen kommer skapa en “schack boom” de kommande åren.

Queen's Gambit handlar om Beth Harmon, som lär sig schack i smyg under uppväxten på ett barnhem. Hon förbättrar sig ständigt och blir slutligen en svårslagen stormästare i den mansdominerade världen av schack. Filmen bjuder på spänning, kulturskillnader mellan USA, Mexiko och Ryssland samt mycket underhållning.

Se trailern nedan för The Queen's Gambit och kom igång med ett gratis demokonto på Skilling idag.

Missa nu inte världens första helt digitala schackturnering. Tänk dig schack som en blandning av sport, konst och vetenskap i ett. Upptäck några spännande drag genom att följa våra nyhetsflashar och registrera dig på Skilling idag!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upptäck en ny värld. Prova med ett demokonto hos Skilling nu!

Riskvarning: 89% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.