fbpx

Olof från Gävle

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 27 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutaparet EUR/USD representerar euron mot den amerikanska dollarn.

Det är ett annorlunda valutapar än de flesta, eftersom dollarn är nämnare eller offertvaluta. Andra valutapar som involverar den amerikanska dollarn inkluderar vanligtvis dollarn som täljare eller basvaluta. Som ett resultat, när dollarn stärks mot euron, rör sig EUR/USD lägre, och under perioder med dollarns svaghet (mot euron) ökar paret i värde. Idag ska vi på Valutahandel diskutera varför valutapar noteras som de gör, varför det heter euro mot dollarn och inte tvärtom samt var man kan handla dessa valutaparen.

Förstå valutapar: Så fungerar basvalutor

I ett valutapar kallas den första valutan basvalutan, och den andra kallas citatvalutan. Valutapar kan också delas in i två typer, direkt och indirekt. I ett direkt citat är utländsk valuta basvalutan, medan den lokala valutan är citatvalutan. Ett indirekt citat är tvärtom: den inhemska valutan är basvalutan och den utländska valutan är citatvalutan.

+EUR/USD är valutaparet euro mot dollar.
+Ett valutapar är en bråkdel som innehåller en täljare och en nämnare, som också kallas basvaluta och citatvaluta.
+Medan de flesta valutapar som anger dollarn anger dollarn som täljare eller basvaluta, har EUR/USD euron först och anledningen beror mest på konvention.
+Euron introducerades som redovisningsvaluta 1999 och är den näst mest aktiva valutan bakom den amerikanska dollarn.
+Trots sitt okonventionella format är EUR/USD det mest aktivt handlade valutaparet i världen.

Sättet för valutapar kan variera beroende på i vilket land tradern bor – de flesta länder använder direkta citat, medan Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada föredrar indirekta citat. De flesta par som använder den amerikanska dollarn är direkta citat.

För en amerikansk handlare är emellertid en EUR/USD -offert indirekt. Så till exempel innebär en offert på 0,80 EUR/USD att 1 EUR skulle kosta dig 0,80 dollar. Om paret stiger till 1,00 har euron ökat i värde eftersom det nu kostar 1 dollar att köpa en euro. Å andra sidan, om paret är noterat .75, ser dollarn styrka eftersom det nu kostar bara $ 0,75 att köpa en euro. Förmodligen kommer vi inte se sådana nivåer inom den närmaste tiden, då EUR/USD för närvarande noteras runt kursen 1.16.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Tror du på ytterligare USD förstärkning? Testa EUR/USD trading hos skandinaviska Skilling. Prova ett riskfritt demokonto nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Euro mot dollar

Eurovalutan har sitt ursprung på grund av Maastrichtfördraget 1992 och infördes som en redovisningsvaluta 1999. Euron började cirkulera i länder i Europeiska unionen i januari 2002 och ersatte under åren valutorna i de flesta medlemsländerna. Euron har blivit den näst mest aktiva valutan i världen bakom den amerikanska dollarn och EUR/USD -paret ser mest handel i världen av alla valutapar.

Även om nästan 89% av valutahandeln som görs runt om i världen involverar amerikanska dollarn och majoriteten av paren listar dollarn först, noteras alltid valutaparet EUR/USD indirekt.2 Orsaken till detta är mestadels konventionell. En EUR/USD -offert kan enkelt visas som USD/EUR genom att göra en enkel beräkning, men det finns inga strikta regler som avgör om ett valutapar visas direkt eller indirekt.

Var kan man handla EUR/USD?

I vår topplista över valutamäklare för svenskar så återfinns ett flertal bra alternativ för dig som vill handla. Favoriten som svensk är dock Skilling (recension), som är skapad av skandinaver och därför mer användarvänlig för oss. Du kan t. ex enkelt komma igång med bankID, vilket ger maximal säkerhet och du är igång på minuten, på ett väldigt säkert sätt. Samtidigt så är spreaden väldigt låg och dina affärer får avslut på någon millisekund, oavsett tid på dygnet (förutom helger, då valutamarknaden är stängd). Du kan med fördel börjar med ett demokonto hos Skilling.

På så vis går det att experimentera och prova hur Skilling Trader plattformen fungerar innan du sätter in riktiga pengar.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.