fbpx

Fredrik från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren eToro för 26 minuter sedan.

» Prova eToro du med.
79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Både Bitcoin och Ethereum har senaste veckan bjudit på en rejäl uppgång i sina respektive kurser – men vad kan det bero på? Kan återhämtningen från senaste tidens prisfall antas hålla i sig ett tag framöver, eller kan mer nedsida vara att vänta?

Innehavare av kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum har de senaste dagarna kunnat glädja sig åt markanta prisuppgångar som ökat värdet på deras investeringar en hel del. Detta har givetvis varit särskilt välkommet med tanke på att hösten 2021 hittills har varit betydligt mer negativ för de virtuella valutornas del, med kraftiga värdetapp som orsakat stora förluster (ej realiserade dock om man inte sålt i nedgång förstås).

För att någorlunda kunna förutspå – eller åtminstone prognostisera – huruvida den positiva trenden kan tänkas fortsätta ett tag till, eller om det finns risk för att ytterligare en nedgång väntar – måste förstås de bakomliggande orsakerna till utvecklingen tas med i beräkningen. Varför går Bitcoin och Etheruem upp så mycket nu? Och varför såg det så dystert ut tidigare i år? Häng med när Valutahandel.se undersöker läget och utsikterna för Ethereum & Bitcoin.

Förbudet i Kina är kryptosnacket på allas läppar

Kinas genomgående restriktiva inställning till kryptovalutor (andra än den egna digital yuanen förstås) har skruvats till och dragits åt rejält under 2021. De åtgärder som vidtagits i Kina och de förbud som införts mot krypto får troligen sägas vara den enskilt största anledningen till varför kurserna för stora digitala valutor som BTC och ETH svajat och tappat mycket i värde de senaste månaderna. Viktigt att komma ihåg är också att de beslut som fattas i fjärran öst – i världens största tillväxtekonomi – ger ringar på vattnet som sträcker sig långt utanför den inhemska kinesiska marknaden. Det ger kännbara konsekvenser på kryptomarknaden i stort.

Steget mot ett totalförbud av transaktioner i kryptovalutor inleddes i Kina under våren/försommaren 2021, då landets styre fattade beslut om att banker och betaltjänster inte längre tilläts erbjuda tjänster kopplade till kryptovalutor. Åtgärden fick värdet på Bitcoin att rasa, men än så länge omfattades endast institutionella aktörer av förbudet. Kursen återhämtade sig till viss del under sommaren – men i slutet av september kom ytterligare ett dråpslag då landet meddelade att man sätter totalt stopp för alla transaktioner med såväl BTC som andra coins. Handel med krypto är numera totalförbjudet i en av världens största och mest tongivande ekonomier, vilket givetvis är något som påverkar kryptomarknaden i stort.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Upplev en förbättrad plattform som gör det enkelt att analysera dina affärer med bland annat krypto. Prova Skilling idag!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Är Kina-tappet över?

I samband med att Kina tillkännagav sin nya nolltolerans mot krypto drabbades markanden av en rejäl kalldusch. Under senare halvan av september föll Bitcoin från drygt 410 000 kr till 353 000 kr på bara två dagar, och värdet på Etheruem rasade från strax över 33 000 kr i början av månaden till 23 000 kr i mitten/slutet av september.

Viss volatilitet till trots, med ett par ytterligare djupa dippar för framförallt BTC, ser dock vinden ut att ha vänt. Faktum är att Bitcoin nu ligger på sin högsta nivå på drygt fem månader, och att oktober väntas bli en fortsatt bra månad för kryptotillgångar överlag. Anledningen? Den amerikanska centralbankens uttalande om att USA inte kommer att följa Kinas exempel och förbjuda transaktioner med krypto, är en tydlig bidragande orsak. Dagen efter Fed-chefens uttalande steg BTC-kursen med över 8%. Ethereum ökade också den i värde med nästan 6%.

I sociala medier och olika forum för krypto är förväntningarna på att den positiva trenden håller i sig så pass starka att årets oktober fått smeknamnet “Uptober”.

Inflationsoro i USA ännu en bidragande orsak

Vid sidan av positiva besked om kryptovalutornas forsatta legala existens på den amerikanska marknaden, tros även en allt mer tilltagande inflationsoro i USA vara bidragande till uppgången i BTC, ETH, Ripple och andra coins. Bara häromdagen kom en skarp varning från finansministern Janet Yellen om att landets skuldbörda måste lösas akut för att man ska undvika en ekonomisk recession och inflationspress. Oroligheter på den traditionella finansiella marknaden tycks ge fyr åt den alternativa, med uppgångar i krypto som resultat.

Huruvida uppgången i kurserna kommer att fortsätta går som vanligt inte att säga säkert. I synnerhet inte när det gäller just krypto, vilka ju är (ö)kända för att vara särkilt volatila tillgångar. Tror du på en fortsatt positiv trend – eller att nedgång kan komma men med en dubbeltopp som vändning – kan en investering vara tänkvärd. Är du mer skeptiskt inställd, just med tanke på att nivån nu är den högsta på ett tag, kanske en blankning känns mer rimligt.

Var kan man handla krypto?

Kryptovalutor kan idag handlas hos ett stort antal mäklare och exchangesajter på nätet. I takt med att gemene mans intresse för virtuella valutor växer, ökar också tillgängligheten för trading.

För dig som haka på den positiva trenden och testa trading med Bitcoin eller Ethereum – eller som redan är inbiten kryptohandlare men letar efter en bättre mäklare – kan Valutahandel framförallt rekommendera Skilling, hos vilka du kan handla såväl krypto som en mängd andra tillgångar. Skilling är en svenskgrundad onlinemäklare som på bara ett par år vuxit rejält i storlek och blivit särskilt populär för det breda utbud av instrument som erbjuds, de låga avgifterna samt säkerheten som följer med inloggning med BankID. Skilling erbjuder även tre olika tradingplattformar (samtliga tillgängliga för krypto); Skilling Trader, MT4 och cTrader.

Hos Skilling kan du trada såväl Bitcoin som Ethereum med några av marknadens snabbaste exekveringshastigheter och minimalt slippage. Givetvis finns plattformarna tillgängliga i både dator och mobil. Prova själv Skilling redan idag!

Har du siktet inställt på mindre coins än de två största klassiskerna? Då kan såväl Stormgain som Capital vara värda att testa. Stormgain erbjuder som fulfjädrad kryptoplattform marknadens största utbud samt möjligheten att såväl trada som växla och staka krypto. Hos Capital finns både kända coins som BTC ETH, Ripple, Litecoin och Bitcoin Cash samt mindre alternativ som DogeCoin, LUNA och Ravencoin.

Signa upp dig hos Stormgain för en komplett kryptoupplevelse. Eller bli kund hos Capital om du föredrar en mer allsidig handel med olika slags tillgångar.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: EUR250 (≈ 2500 SEK)
Beskrivning: Handla Ark Invest, aktier, valutor, krypto och andra instrument med rekordbra spread och marknadens bästa villkor. Testa Capital idag!

Riskvarning: 79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.