fbpx

Albert från Nordstan

Registrerade sig hos valutamäklaren FP Markets för 10 minuter sedan.

» Prova FP Markets du med.
75.31 av alla användare förlorar pengar vid handel med CFD'er hos First Prudential Markets Ltd.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Om några veckor börjar sommaren lida mot sitt slut och det blir dags att kicka igång hösten med nya rutiner och kanske nya trading- och investeringsmål. Valutahandel ger dig 6 handfasta tips på hur du optimerar dina förutsättningar vid nystarten, och förhoppningsvis får en så lyckosam handel som möjligt.

Bra resultat inom finansiell trading och investeringar bygger framförallt på att hitta bra tillgångar, att tajma sina in- och utgångar i positioner samt att med både förnuft, kunskap och känsla navigera sig fram på marknaden. Förutom direkt handelsrelaterade faktorer finns emellertid också annat som mycket väl kan påverka hur väl du lyckas i din handel, och som därför kan vara bra att tänka på. Som sömn, aktivitet och balans mellan arbete och fritid till exempel.

Nedan listar vi tips på hur du kan skapa en bra helhet runt din trading för att i längden kunna nå så långt som möjligt.

Rutiner som håller

Tack vare olika tidszoner som gör att olika marknader har öppet olika tider på dygnet, är det i teorin fullt möjligt att i princip handla dygnet runt. Lagom till att de europeiska börserna stänger för dagen öppnar de amerikanska upp, och när de amerikanska stänger öppnar marknaderna i Asien – och så vidare. Lägg därtill kryptomarknaden och valutamarknaden, vilka har öppet dygnet runt sju respektive fem dagar i veckan så kan en utan problem hålla igång non stop.

Rent praktiskt är trading dygnet runt emellertid inte möjligt. Vare sig du handlar professionellt och försörjer dig på din trading eller om du kör på hobbynivå vid sidan av ditt vanliga jobb, behövs en bra balans mellan aktivitet och vila. För att orka vara alert och prestera bra är det viktigt att du sätter bra rutiner som är hållbara i längden och som funkar för dig. Se till att få tillräckligt med sömn och att göra rimliga anpassningar efter de marknader du vill handla på.

Kunskapstörsta mer

Inte ens den bästa, mest erfarna tradern blir någonsin fullärd. Oavsett hur länge du hållit på, om du nyss börjat handla eller är gammal i gamet, bör du aldrig stagnera i din utveckling. Håll dig ajour med marknadsnyheter, vidga dina kunskaper inom teknisk och fundamental analys samt de marknader och tillgångar du vill handla.

För detta finns naturligtvis mängder av bra källor. Här på Valutahandel.se hittar du bland annat nyhetsuppdateringar och recensioner av olika plattformar. För handelsinspiration, diskussioner och tips är till exempel Twitter en bra kanal, liksom communitys hos mäklare med social trading – av vilka eToro är störst.

Fysisk aktivitet och meditation för bättre fokus

Nog för att finansiell trading absolut kan vara pulshöjande många gånger, men inte för att det är fysiskt ansträngande. Tvärtom innebär det istället en hel del stillasittande – vilket i sin tur behöver vägas upp med regelbunden träning och aktivitet.

Förutom alla de fysiska hälsofördelar som följer med att träna kondition, rörlighet och styrka har det också en suverän inverkan på psyket. Otaliga forskningsstudier visar att fysisk aktivitet förbättrar både koncentration och fokus och att man tänker både snabbare och bättre om man regelbundet rör på sig. Något som i sin tur gör dig bättre rustad att lyckas i din trading och fatta smarta, strategiska beslut.

Förutom fysisk aktivitet har också meditation visat sig vara mycket effektivt för såväl minne som tankeförmåga. Ta hjälp av en meditationsapp med guidade sessioner och börja med kortare stunder om du är ovan, och se sedan om du kan göra det till en daglig och långsiktig rutin.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Handla valutor, krypto, aktier och annat med CFD:er till låg spread. Prova eToro!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Utforma en strategi – och håll dig till den

Apropå strategiska beslut – en tydligt utformad tradingstrategi är på många sätt a och o för huruvida du kan lyckas med din handel eller inte. Har du inte haft någon strategi tidigare är nu en utmärkt tid att börja.

Din egen tradingstrategi bör innehålla en plan för din handel, vilka tillgångar du ska trada och vilka kriterier de ska uppfylla för att du ska gå in och ur en position, vilken budget du har och så vidare. Ett slags ramverk för hur du ska förhålla dig i din handel, med ett antal regler för dig själv. Främsta syftet med en strategi är att hjälpa dig hålla en röd tråd i din handel samt att undvika impulsiva och förhastade beslut – till exempel när det råder mycket volatilitet på marknaden.

Hitta en riktigt bra mäklare

Med dagens enorma utbud av onlinemäklare finns absolut ingen anledning till att du ska nöja dig med en som “funkar helt okej”. Kosta på dig att sondera terrängen och utforska utbudet om du har något som skaver med den aktör du handlat hos fram tills nu. Skillnader i villkor och avgifter kan tyckas minimala mellan de olika plattformarna, men för slutresultatet spelar även marginella differenser stor roll.

För att hitta en bra mäklare kan du med fördel öppna gratis demokonton hos olika aktörer du är intresserad av. Med demokonto kan du testa plattformen helt kostnads- och riskfritt under en begränsad period (handel sker med en fiktiv portfölj) och därefter välja att öppna ett livekonto om du vill. På Valutahandels topplista över bästa valutamäklare och bästa kryptomäklare hittar du utförliga recensioner och omdömen om många olika mäklare. Perfekt för inspiration och urval.

Tips! Hos Skilling registrerar du dig med BankID och handlar med marknadens lägsta spread. Bli kund hos Skilling här!

För tradingdagbok

Sist men inte minst är utvärdering och reflektion viktigt för att kunna utvecklas och nå fortsatta framgångar. För du inte redan en tradingdagbok bör detta absolut vara ditt nästa inköp inför hösten. Använd den till att notera dina positioner, din strategi och dina resultat och utvärdera sedan vad som funkat och vad som inte funkat. Liksom din egna strategi är en dagbok ett utmärkt hjälpmedel för att hålla fokus och fatta mer strategiska beslut.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Skandinavisk mäklare med grymma villkor, flera plattformar och 1000+ tillgångar. Bli kund hos Skilling nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.