fbpx

Alvin från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 16 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Valutahandel kan idag utse de två senaste månadernas höjdare. EUR/GBP har nämligen handlas omkring den högsta nivån på två månader. Den som arbetar med teknisk analys noterar att valutaparet EUR/GBP nu är attraherar ett stort intresse. Valutaparet har de senaste handelssessionerna handlats kring sitt motstånd kring 0,9000 men inte riktigt klarat av att bryta genom detta. Nu ser det ut som att köparna har hittat ett sätt att bryta detta motstånd. Lyckas de kan det betyda att vi kommer att få se en starkare kursuppgång i EUR. Men under dagen, så är det istället GBP som tuffar på och går starkt. Riskerna för ett snabbt slut för uppgången kan dock troligen komma rätt snart ifall ifall ekonomin i Storbritannien bromsar in snabbare än väntant.

Det finns även fortfarande anledning för valutaparet att fortsätta stiga när pundet ställs inför Brexit-riskerna under de kommande veckorna. Sedan har euron sina egna risker att tänka på med EUs förslag om återhämtningsfond som fortfarande är långt ifrån en garanti i detta skede.

Som två av de mest framträdande valutorna är valutaparet EUR/GBP extremt populär på globala finansmarknader. Med utmärkt likviditet och hög volym samt kontinuerlig handel är det inte konstigt att så många handlar EUR/GBP. Just nu är risken (men också möjligheten) för detta valutapar att det inte klarar av att stanna ovanför 0,9000. Det betyder att den som tror att valutaparet lyckas kan köpa detta, medan den som är tveksam istället väljer att sälja. Upptäck mer om vad som påverkar valutakurser och hur du snabbt kommer igång med valutahandel här.

Eur GBP Graf

När kan Du handla EUR/GBP och hur?

Teoretiskt sett kan du handla detta valutapar dygnet runt, men det bästa tiderna att handla EUR/GBP när valutaparet är mer volatilt. Handeln i EUR/GBP är vanligtvis som störst mellan 06:00 och 16:00 (GMT).
Som en relativt ny valuta har euron kommit mycket långt från första början. Ursprungligen infördes Euron som en helt digital valuta mot slutet av 1900-talet, nu euron nu den nationella valutan för en stor del av den europeiska kontinenten.
Euron har dock inte haft en helt framgångsrik historia. Efter den amerikanska subprime-krisen upplevde Europa sin egen lågkonjunktur, och euron upplevde flera stora prissvängningar när politiska och ekonomiska händelser stötte på valutan.

För närvarande är pundet den fjärde mest omsatta valutan på valutamarknaden och representerar en betydande del av handel över hela världen. Tidigare händelser som påverkade pundet inkluderar: nedskrivningen av den amerikanska dollarn 1965 som påverkade de brittiska räntorna; när Storbritannien lämnade valutakursmekanismen 1992 och 2001, då priserna åter föll när dot-com-bubbla slutligen brast.

Det brittiska pundet är en relativt stor valuta som kan handlas hos i princip alla valutamäklare. En av våra favoriter är IG, som erbjuder valutahandel med turbo warranter. Det nästa 50 år gamla bolaget har en enastående webbplattform och en ännu bättre mobil tradingplattform för valuta och råvaror. När det kommer till spreads så ligger IG bland de bästa på marknaden för just EUR/GBP, samt EUR/USD. Registrera dig hos IG nu!

IG erbjuder dock inte CAD/EUR, vilket du dock hittar hos Skilling som även har EUR/SEK och EUR/NOK samt massvis av andra valutapar med de svenska kronorna. Läs recensionen om Skilling, eller ifall du är sugen på att komma igång direkt så registrera dig hos Skilling nu! Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla EUR/GBP med CFD hos en valutamäklare du kan lita på. Skandinaviska, tech-proffs som skapat en enastående plattform. Se själv nu!

Riskvarning: 73% av retail kunder förlorar pengar.


Eurons betydelse

En av de viktigaste faktorerna för prissättningen av pundet är räntorna. På grund av detta är Europeiska centralbanken (ECB) en av de viktigaste finansiella institutionerna som alla valutahandlare följer noga.
Varje månad släpper ECB rapporter som ger uppgifter om de framtida ekonomiska utsikterna och räntenivåerna i hela Europa. Med hjälp av dessa siffror försöker valutahandlare att förutsäga vilken inverkan detta kommer att ha på pundets pris på marknaden.
En annan viktig faktor som spelar en stor roll för kursförändringen av EURGB är ekonomiska data, till exempel sysselsättningssiffrorna i Europa. Dessa konsoliderade siffror är fritt tillgängliga och har spelat en viktig roll för detta valutapar historiskt sett.

Bruttonationalproduktens påverkan på pundets värde

Priset på pundet påverkas av ett stort antal faktorer, varav den största sannolikt är penningpolitiken som antagits av Bank of England (BOE). När BOE anser att inflationen stiger för snabbt kan de till exempel använda penningpolitiska verktyg för att försöka kontrollera detta. Dessa ränteförändringar är något som valutahandlare håller noga koll på.

Ekonomins utveckling i Storbritannien påverkar också det brittiska pundets. Det finns tre rapporter om bruttonationalprodukten (BNP) som släpps: preliminär BNP, reviderad BNP och slutlig BNP. Alla dessa är viktiga som en indikation på Storbritanniens ekonomiska hälsa och övervakas av både spekulanter och investerare. Prova trading med EUR/GBP idag hos IG!


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Handla EUR med IG, den största och äldsta valutamäklaren. Underbar plattform, allt på svenska och otroligt bra support. Prova nu!

Riskvarning: 72% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.