fbpx

Marcus från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IC Markets för 35 minuter sedan.

» Prova IC Markets du med.
74.32% av alla traders förlorar pengar hos denna IC Markets EU (LTD) med CFDer.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Den politiska signalen för återhämtningsfonden är stark, men hur påverkar det kursutvecklingen för Euron? Återhämtningsfonden som den har beskrivits i EU-kommissionens förslag anses av många marknadsbedömare uppfylla de krav som just nu ställs för att valutahandel med EUR ska fortsätta stabilt. 80 procent av av medlen kommer gå till medlemsländerna. Samtidigt har en verklig bottom-up-analys av sektorernas behov har gjorts för att fördela medlen till de hårdast drabbade länderna.

Naturligtvis kommer förhandlingarna nu att inledas om villkoren och om andelen bidrag och lån. I Dagsläget sägs det att återhämtningsfonden storlek kommer att ligga på 750 miljarder euro, varav 500 miljarder euro ur fonden delas ut som bidrag och 250 miljarder euro som lån till krisdrabbade länder. Tanken är att EU-kommissionen i sin tur ska låna upp pengar från marknaden med EU:s mångåriga budget som säkerhet för att finansiera den nya fonden.

Den italienska ekonomikommissionären Paolo Gentiloni bekräftar på twitter att EU-fondens storlek blir 750 miljarder EUR. Han kallar kommissionens förslag för ett europeiskt genombrott. Detta motsvarar 18 000 kronor per person. EU:s medlemsländer har redan tidigare kommit överens om ett annat stödpaket på 540 miljarder EUR. Dessutom har EU-parlamentarikerna kommit överens om att EU:s krisfond ESM ska kunna användas för att täcka hälsovårdskostnader som orsakats av coronaviruset.

Det här innebär dessutom att taket för de egna medel som EU får uppbära temporärt utökas till 2 procent av BNI från nuvarande 1,26 procent. De lånade pengarna kommer att betalas tillbaka via EU:s kommande budgetar mellan åren 2028 och 2058, bekräftas av Valutahandel. Sugen på att handla EUR? Då kan du prova mot TRY, turkiska lira, som är en högst omtalad valuta på sistone och som har relativt hög volatilitet. Ifall du tror på Turkiet och dess ekonomi, så kan du köpa TRY. Ifall du tror att EU är bättre rustade för att möta krisen, så kan du istället köpa EUR mot TRY. Skilling har flera olika valutapar mot EUR – så bara välj!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta tryggt hos Skilling. Använd avancerade verktyg, på en supersmidig plattform. Prova nu!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


Räkna inte med ett beslut innan årsskiftet

Flera EU-toppmöten kommer säkert att behöva äga rum under de kommande månaderna för att nå ett antagande vid årets slut. Det är emellertid viktigt att ha i åtanke att den politiska signalen är mycket stark, vilket är viktigt för riskpremier, valutor och kreditspreadar.

Ekonomiskt, eftersom utbetalningarna kommer att spridas över fyra år från och med 2021, bör inte denna europeiska återhämtningsfond förväxlas med det stöd som krävs på kort sikt för att gå igenom den nuvarande ekonomiska kollapsen i flera medlemsstater. För detta är enskilda länder fortfarande mestadels på egen hand och beror starkt på ECB: s stöd. Förlängningen och ökningen av PEPP, som vi borde veta mer om nästa vecka, är fortfarande en viktig ingrediens för att länder ska kunna spendera sig ut ur krisen.

Låt oss inte glömma att det som har gjort de flesta av de svagare medlemsländerna svaga inte främst är bristen på finanspolitisk disciplin utan bristen på tillväxt. Prioriteten måste vara att låta dem spendera för tillväxt. Lär dig mer om valutahandel på 5 minuter genom vår korta into.

EU flagga

Inget land klarar av detta på egen hand

Kommissionsordföranden Ursula von der Leyen säger att inget EU-land kan klara coronakrisen på egen hand. Hon säger att unionen står inför ett binärt val där man antingen lämnar länder och regioner åt sitt öde eller väljer att tackla problemen tillsammans.

– Inget land borde ställas inför valet att tackla krisen och att satsa på sina medborgare. Kommissionen kommer också att utreda nya inkomstkällor för att finansiera krispaketet.

von der Leyen säger att unionen i framtiden kan samla in pengar via utsläppsrätter, koltullar och en skatt på digibolag. Andra metoder för att finansiera paketet är nedskurna stöd till medlemsländerna och höjda medlemsavgifter. De länder som kommer att gynnas med av detta är länderna i Sydeuropa, många av dem som ingår i den så kallad PIIGS-gruppen. Det är i synnerhet Spanien och Italien, två länder som har drabbats hårt som kommer att gynnas mest av detta. Båda dessa länder har drabbats hårt av Coronapandemin, och det finns en stor oro för att dessa länders lånekostnader kommer att stiga ytterligare på grund av denna kris. Portugal har dock kraftigt förbättrat sina låneåtagande de senaste åren och återbetalat sina lån tidigare än planerat.

Monopol pengar

Vem skall då betala för detta?

Det är inte Spanien och Italien som kommer att betala, de kommer att gynnas av detta. Dessa länder har dessutom problem med sin tillväxt. De kommer dessutom att få ytterligare problem när gränserna öppnas och det saknas turister. 2018 utgjordes den spanska bruttonationalprodukten till 14,6 procent av inkomster relaterade till turism. För Italien var samma siffra 13,8 procent. Greklands siffra var 20,8 procent. Dessa länder saknar eller har i alla fall en svag ekonomisk tillväxt.

EU och ECB kommer inte att betala detta. EU har inga pengar, de kommer att samla in pengarna genom att uppta obligationslån, och det kommer sannolikt att vara till en mycket låg ränta. Att EU skall kunna ge ut en obligation som förfaller 2058 med en negativ ränta låter otroligt så det kommer troligen medföra årliga utbetalningar i form av ränta, något som i värsta fall skulle kunna försvaga EUR. Men mycket beror på hur utvecklingen sker i EU jämfört med andra regioner också, när man tittar på växelkurserna i realtid.

Kom ihåg reglerna i sällskapsspelet Monopol. Banken kan alltid fortsätta, den kommer aldrig att gå i konkurs, vilket de enskilda deltagarna kan. Vi har redan sett Storbritannien lämna EU, och det kan komma att bli ytterligare länder, framförallt från Nordeuropa som lämnar den Europeiska unionen då de är trötta på att finansiera länder i södra Europa utan tillväxt och gigantiska lånebehov. Ju fler länder som lämnar ju svagare blir Euron.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.