fbpx

Niklas från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Pepperstone för 16 minuter sedan.

» Prova Pepperstone du med.
75.9% av alla retail investerkonton förlorar när de handlar CFDs med Pepperstone.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Vilka är de bästa kryptovalutorna att investera i 2022? Många marknadsbedömmare säger att Solana, Qtum, Terra, Polygon, Polkadot, Crypto.com och stablecoins med hög yield kommer att framstå som stora värdeskapare under det kommande året.

2021 var mememyntets år, med Shiba Inu, Dogecoin och Dogelon Mars som uppnådde häpnadsväckande värderingar. Vad dessa mynt har gemensamt är att de alla huvudsakligen var baserade på “skämt” och de kan tillskriva det mesta av sitt “värde” till Elon Musk eller ren samhällsdriven hype. Det förutspås att kryptoinvesterare kommer att bli mer kräsna 2022, lägga “Memecoins år” bakom sig och insistera på verkligt grundläggande värde, snarare än hype och kändisstöd. Vilka projekt kommer att erbjuda verkligt värde och användbarhet och vara de bästa kryptorna att investera i 2022 bland Qtum, Solana och EverGrow?

Solana (SOL) – flest transaktioner per sekund

Trots att Solana redan har stigit rejält under 2021, så avslutades året med en rejäl nedgång som har fortsatt in i 2022. Men var ligger botten; 80, 100 eller 120 USD?

Dess anhängare förväntar sig att Solana har möjlighet att nå ytterligare toppar 2022, efter 40% nedgång sedan toppen. Solanas unika blockchain-teknologi innebär att transaktioner bearbetas i ordning, vilket gör dem otroligt snabba men också till mycket låga kostnader. Över 50 000 transaktioner per sekund stödjs av SOL och transaktionsavgifterna är sällan över 0.5 USD.

Detta ställer Solana direkt mot Ethereum, som för närvarande är den näst högst rankade krypton i världen med marknadsvärde, endast överträffad av Bitcoin, men med 70-100 USD transaktionsavgift. Om Solana kan uppnå massadoption, skulle de kunna konkurrera head-to-head med Ethereum, vilket ger dem så mycket som 700 procents potentiell uppsida härifrån. Solana är dock svårare att överföra pengar till än ETH och har väldigt få användare i jämförelse med ETH, så det är en lång bit kvar innan de når ens i närheten av samma nivå.

Terra (LUNA) – Den snabba & billiga kedjan

Terra (LUNA) finns i en snabbt växande sektor, där många letar efter snabbare överföringar och lägre transaktionskostnader. Varje vecka de sista året, så har Terra växt i rekordfart och det finns ingen större anledning att tro att den snabbt ska sluta växa. Efter att ha rört 100 dollar nivån i december 2021, så gick LUNA ner 33% i början av januari. Men uppgången på 1 år är ändå över 10 000%, vilket givetvis kommer med både risker och möjligheter. Idag så sticker Terra igen med drygt 12%, för att handlas omkring 79 USD. Idag så räknas denna kryptovaluta som den 10:e högst värderade (utifrån börsvärde), men vi blir inte direkt förvånade om den någon gång under 2022 når topp 7. Kunderna hos Terra kan staka krypto såsom UST med upp till 20% årlig ränta, vilket är bra mycket mer än om man använder traditionella dollar. Det går även att handla syntetiska aktier, såsom AirBNB (mABNB), Apple (mAAPL), Amazon (mAMZN) eller Alibaba Group (mBABA) på Terra Station. Men den verkligt stora fördelen med Terra är snabbheten och att det kostar så otroligt lite med varje transaktion. 10 transaktioner på Terra, kostar inte ens 1/20 av vad en transaktion på ERC-20 nätverket (Ethereum) kostar, vilket gör det väldigt konkurrenskraftigt. Du kan med fördel handla Terra hos Skilling, som har lägst spread för denna crypto-valuta.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla Terra (LUNA) med en säker, skandinavisk sajt. Läst spread för Terra av CFD mäklare och du kan välja mellan hävstång eller inte. Registrera dig för ett demokonto hos Skilling idag!

Riskvarning: 82% av retail kunder förlorar pengar.


Crypto.com's egna mynt (CRO)

De kallar sig världens snabbast växande crypto app och har över 10 miljoner kunder, som kan köpa och sälja över 250 olika crypto-valutor. Du kan koppla ett Crypto.com VISA-kort till ditt konto, för att enkelt ta ut och använda pengarna när som helst. Crypto.com's eget mynt – CRO – har gått från 0.1 USD som lägst förra året, till över 0.8 som bäst i slutet av 2021. CRO bygger på Crypto.org chain, som är en blockchain som Crypto.com utvecklat över tid. Efter att ha droppat rejält från toppen, så kanske det kan vara köpläge snart igen för CRO. Vad tror du? Det går att handlas genom bland annat Crypto.com direkt.

Staking med stablecoins

Stablecoins är något som varit mycket omdiskuterat på slutet, inte minst för att FED i USA snart planerar komma ut med ett dokument om detta. Det som attraherar kunder till att inneha stablecoin är bland annat dess höga ränta, mellan 10-20% som bäst, vilket är avsevärt bättre än nationella valutor såsom USD, SEK eller EUR. Swissborg är en av sajterna som ger bäst staking belöning för USDT och USDC. Så ifall dessa är intressant så kan du prova stablecoin staking här.

Polygon (MATIC) – ökar snabbt antalet anhängare

Polygon har sett väldigt lovande ut under de sista månaderna, med rejäla uppgångar. Deras anhängare är ofta avhoppare från ETH och BSC kedjan, som vill ha snabbare avslut och lägre avgifter. De har dock haft den del problem med exekvering på slutet, efter att kedjan blivit överbelastad. Det kanske gör att allt fler investerare undviker denna kryptovaluta just för närvarande? Ifall de börjar få ordning på de snabbt ökade volymerna, så tror vi det kan finnas bra möjlighet med MATIC-kedjan.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.