fbpx

Peter från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 8 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
Ett smartare sätt att investera i krypto
Klicka för större bilder

Swissborg är en av de mest intressanta uppstickarna på marknaden för kryptohandel och investeringar i kryptovalutor - och den senaste i raden att testas och recenseras av oss på Valutahandel. Sajten lockar med modern layout, användarvänligt gränssnitt och inte minst stöd för flera intressanta kryptotillgångar samt riktigt bra möjligheter att få ränteintäkter på dina innehav. Dessutom erbjuds en helt unik tjänst där plattformen är integrerad med flera stora exchange-plattformar för att alltid garantera dig handel till bästa pris. Här handlar du samma kryptotillgångar för mindre. Nedan finner du en oberoende recension av den europeiska kryptoplattformen Swissborg, med ärliga omdömen om såväl olika funktioner och detaljer som det övergripande helhetsintrycket. Vill du testa själv redan nu? Registrera dig för ett kostnadsfritt konto hos Swissborg och kom igång snabbt och smidigt.

Swissborg

Swissborg logo

Totalt betyg

9.38/10

Betyg-detaljer

9
9
8
8
7
9
6
9

 • Min. insättning

  100 kr

 • Plattformar

  3

 • Grundat

  2017

 • Licenser

  2

 • Land

  Estonia

 • Råvaror/Krypto

  Nej, Ja

 • Aktiehandel

  Nej

 • Svenskt språk

  Nej

 • Support

  Ja

 • Valuta insättning

  SEK CHF EUR GBP

 
Europeiska kryptoplattformen Swissborg riktar sig till dig som är dedikerad till kryptovalutor och som letar efter en plattform att investera och växla krypto via - och som dessutom är på jakt efter en plattform helt unik i sitt slag. Sajten fokuserar främst på sina så kallade wealth management kunder, alla som sätter in över 50 000 CHSB, deras lokala token. De har lovat tillgång till IPO'er och en egen account manager som Genesis Premium kund, den högsta nivån, men inget sådant har någonsin återförvisats på över 3 månader.

Platform är annars framtagen i syfte att förenkla kryptohandeln genom att erbjuda en infrastruktur som har försökt att låta kunderna förvalta sina innehav på ett mer effektivt sätt. Dessvärre så är många missnöjda med sajten, vi på Valutahandel.se inkluderat, då bolaget sänkt yielden rejält på nästan alla kryptovalutor som marknadsfördes med högst yield. Ibland så har sänkningarna varit över 50%, allt för att bolaget ska få högre marginaler.

Bland annat är sajten integrerad med flera av marknadens största exchange-sajter, och ägarstrukturen bygger på en community-baserad modell. Hos Swissborg har du som användare en röst och något litet att säga till om, t. ex kan rösta på vilka nya mynt som plattformen ska ta in.

Swissborg drivs av ett internationellt team på ett tjugotal personer som tillsammans initialt hade en vision om att erbjuda en kryptoplattform med bra villkor, hög säkerhet och gott om utrymme för varje individuell handlare att utvecklas. Dessvärre så har de inte lyckats vidare bra med detta. Vi räknar Swissborg som den mest ombytliga kryptoplattformen på marknaden, då förutom att yielden ofta sänks så har de även bytt sina insättningsadresser, utan att ge folk tillräcklig med tid att skifta. Detta har lett till att kunder troligen förlorat miljoner miljontals euro - pengar som antingen går rätt ut i ingenstans, eller som har fastnat hos den nya plånboksaddressens konto.

Givet den helhjärtade inriktningen på krypto finns alltså inga andra tillgångar att trada eller investera i på den här sidan. Är du ute efter en komplett mäklare där du kan samla all din handel med olika tillgångar under ett och samma tak är Swissborg förmodligen inte rätt val.

Förutom en snygg hemsida och en riktigt bra desktopbaserad plattform står också två olika appar till buds - Wealth App och Community App. Som tidigare nämnts så fungerar Wealth App riktigt illa och det är troligen ett av marknaden sämsta ställen att stoppa in pengar som ifall du har mycket på kontot.

Det finns dock ett par trevliga funktioner, trots sina brister med sänkt yield, att du kan tjäna ränta (yield) på dina kryptoinvesteringar om man ligger i dem ett bra tag. Detta börjar bli en väldigt populär strategi för HODL'ers. Vi hoppas att Swissborg inte fortsätter sänka sin yield med 50% var 3:e månad, för de blir det snart inte lönt att vara kund. Ifall du tror att bolaget kommer förbättras, så kan du testa att tjäna ränteavkastning genom att registrera dig på Swissborg.
 
Swissborg tillämpar KYC vid registrering, men olika omfattande för olika nivåer. KYC-reglerna ser ut enligt följande:

Legitimering: Level 1 - Insättningar och uttag på upp till CHF 5000
Bostadsadress: Level 2 - Insättningar och uttag på upp till CHF 100 000
Kapitalunderlag: Level 3 - Obegränsade insättningar och uttag

Öppna ett konto hos Swissborg, du med.
 
Det finns ingen belåning på Swissborg, men det behövs ju inte på kryptovalutor som redan är så volatila.
 
Vad gäller overhead-kostnader för registrering av konto samt insättningar och uttag ligger Swissborg mycket bra till. Att öppna ett konto är helt gratis, liksom att göra depositioner i fiat - undantaget eventuella avgifter från den bank du använder. Swissborg i sig tar inte ut några avgifter för insättningar. Vid uttag i fiat däremot görs ett påslag om 0,1%. Insättningar och uttag i krypto är gratis.

En mindre serviceavgift tillkommer när du köper/säljer krypto/krypto samt fiat/krypto. Avgifterna ser lite olika ut för olika valutor och även för Standardkontot respektive Premiumkontot. Som exempel kan nämnas 1% för ETH till fiat och 0,5% för BTC till ETH.

Swissborg är som synes inte helt avgiftsfritt att använda, men till skillnad från många andra aktörer är de transparenta med vad tjänsten kostar. Du kan sätta in mellan 50 kr till 100 000 kr per dag.
 
Insättningar kan göras med hjälp av banköverföring eller via valfri krypto ifall du har någon annan kryptoplånbok. Vi hoppas att de med tiden även tillåter andra insättningsmetoder, så det blir lättare att komma igång. Insättning med banköverföring tar normalt 1-2 bankdagar innan det kommer in på kontot.

 
+ Unik plattform utvecklad för att effektivisera och förenkla kryptoinvesteringar
+ Integrerad med flera stora exchangesajter för att garantera handel till bästa pris
+ Snygg hemsida med mycket användarvänligt gränssnitt
+ Relativt låga avgifter på de större kryptovalutorna.
+ Möjlighet att köpa och sälja både krypto/krypto och fiat/krypto
+ Möjlighet att tjäna ränta på kryptoinsättningar, även om den sänkts med över 50% på slutet.
+ Attraktiva förmåner kopplade till plattformens egna token CHSB.
 
- Hemsidan finns inte på svenska
- Supporten saknar en funktion för livechat.
- I våra tester så har det tagit upp till 5 dagar att få svar på supportförfrågningar.
- Serviceavgifter läggs på alla uttag.
- Väldigt få kryptovalutor som erbjuds.
- De lockar ofta med hög yield initialt, men sänker sedan yielden rejält när många kommit in.
 
Swissborg har en egenutvecklad desktop-plattform samt två olika mobilappar; Wealth App och Community App. Krypto kan köpas och säljas i både dator och mobil, men framförallt är det Wealth App som promotas - även om den bara utmärkt sig på ett dåligt sätt från alla vi talat med. Sänkt yield, inga crypto IPO's som de talades vilt om till potentiella kunder och ingen hjälp med investeringarna. Dessutom, ett väldigt lågt utbud av olika kryptovalutor, vilket gör det svårt att ta plattformen seriöst och använda den som huvudplattform.

Appen är annars relativt enkel att använda. Bra verktyg finns att tillgå, det går mycket smidigt att såväl köpa och sälja som att få en bra överblick över sina innehav. Tack vare den så kallade Smart Engine-funktionen är handlare garanterade bästa möjliga likviditet och bästa möjliga priser.

Community App är ett intressant och spännande inslag hos Swissborg. I appen kan användare spekulera i framtida prisutvecklingar för Bitcoin - och tjäna pengar om ens prognos slår in. Såväl Wealth App som Community App finns tillgängliga för både iOS och Android.

Du har flera hjälpsamma indikatorer som kan göra det enklare att se ifall en krypovaluta är på gång, eller på väg neråt. Ta hjälp av bättre teknisk analys indikatorer utan att dra några egna trendlinjer. Registrera dig på Swissborg idag ifall du tror att bolaget ska bli bättre inom kort.


 
Ingen information om företagskonton finns att hitta på hemsidan.
 
Swissborg erbjuder engelskspråkig kundservice via mail och en funktion för direktmeddelanden på hemsidan och i appen. Trevligt bemötande, men otroligt långsamma svar som hela tiden skickas vidare till olika avdelningar. De har med andra ord inget bra backend system för att hantera kunder. Vid Valutahandel.se's senaste test, så tog det 5 dagar, innan ett svar kom tillbaka som kunde anses som det slutgiltiga.

Uppfattningen är att denna Estniska kryptoplattform (med ett Schweiziskt namn och kontor, men Estnisk licens) tappat stinget på slutet. Med långsammare support, de byter sina token-adresser för insättningar vilket gjort att många kunder blivit av med pengarna och de sänker yielden. Man undrar hur länge bolaget kommer finnas kvar ifall deras support och affärside fortsätter på denna nivå.
 
Swissborg är licenserade enligt nedanstående jurisdiktion(er). Dock verkar det som licens inom EU saknas, vilket kan tyda på att bolaget inte behöver följa lika strikta kundfrämjande processer och/eller på vissa sätt ökar risken för dig som kund. Det är inte ovanligt att licens saknas helt eller inom EU, när det kommer till kryptomäklare utan hör snarare till vanligheten eftersom få EU-länder erkänner Bitcoin och andra kryptovalutor som officiella betalmedel.

 
 

Vilka fiatvalutor kan man göra insättningar i hos Swissborg?

Depositioner i fiat kan göras i EUR, CHF, GBP, SEK, CZK, HUF, DKK, NOK och PLN.

Hur många tillgångar finns totalt att handla?

Swissborg erbjuder totalt 14 kryptovalutor och 15 fiatvalutor i dagsläget, men fler adderas löpande och många nytillskott av krypto väntas inom kort.

Är Swissborg en reglerad mäklare?

Swissborg har tre olika licenser - en i Schweiz och två i Estland. Licensen i Schweiz är utfärdad av den oberoende organisationen VQF och i Estland har man en Virtual Currency Exchange License samt en Virtual Currency Wallet License.
Bolaget bakom Swissborg har tidigare hetat eller kallas ibland fortfarande för Swissborg Solutions, Sborg SA
  Inga fler nyheter om Swissborg tillgängliga.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.