Växlingskurserna uppdateras var 5:e minut (senast 2019-05-22 14:01:09). Procentuell (%) förändring jämfört med gårdagens kurs.
USD/SEK 9.64 - 0.16 %
EUR/USD 1.12 + 0.03 %
EUR/GBP 0.88 + 0.48 %
GBP/USD 1.27 - 0.44 %

Följ oss på

Site Logo
USD/SEK 9.64 -0.16 %
EUR/USD 1.12 +0.03 %
EUR/GBP 0.88 +0.48 %
GBP/USD 1.27 -0.44 %
USD/CHF 1.01 -0.33 %
USD/TRY 6.1 +0.86 %
USD/GBP 0.79 +0.44 %
USD/NOK 8.74 -0.22 %
featured image

Om ert nyårslöfte är att bli en bättre valutahandlare så kan detta vara något för er. Vi tänkte nämligen börja året med ett inlägg om de bästa böckerna för traders 2019. Många sätter höga mål för året men glömmer bort att utbilda sig. När det gäller trading så blir man aldrig fullärd och det gäller hela tiden att hålla sig uppdaterad med vad som händer i branschen. Det här är vår korta topplista på de mest läsvärda tradingböckerna för kunna hantera valutamarknaden 2019.

Market Wizards

Den här boken har fått legend status bland traders. Det är en samling intervjuer gjorda av Jack Schwager. Han intervjuar några av de största namnen inom branschen. Det finns ett flertal traders med och även en del fondförvaltare. Att få tips av kanske världens bästa traders är något man inte vill missa. Har du inte läst Marker Wizards så kan det vara dags att göra det nu. Boken passar både för nybörjade och lite mer avancerade traders.
Bok

Trading in the Zone

Det här är en klassisk bok som säkert många av er redan har läst. Skulle ni ha missat den så är det bara att sätta igång. Mark Douglas går på djupet och analyserar hur traders tänker. Vad är det som styr en trader och hur fattas besluten? Psykologi är viktigt när man håller på med trading och det är viktigt att fatta rätt beslut i pressade situationer.

Trend Following

Trender är något som de flesta inom valutahandel använder sig av och genom att kunna förutspå en trend så har man fältet öppet. Den här boken går igenom den kanske mest lönsamma metoden när det kommer till trading. Det spelar ingen roll om man sysslar med forex trading eller någon annan form av trading. En intressant sak med Trend Following är att man får se hur det har gått för olika hedge fonder som har använt denna strategi. Det ger en känsla av vilken avkastning som är rimlig om man använder sig av strategin på rätt sätt.

Black Swan

Det här är en bok för lite mer avancerade traders och fokuserar på osäkerhet och slumpmässighet. Den är skriven av Nassim Taleb som är en filosof med kärlek för statistik. Boken går igenom historiska händelser och svårigheten att förutsäga dem. Boken är intressant om man vill veta mer vad som orsakar stora händelser i ekonomin. För er som inte vet vad en svart svan är så är det en händelse som kommer utan förväntning och påverkar marknaden negativt. Nassim Taleb’s har även några fler böcker i ämnet. Liksom the den svarta svanen så är även “Skin the Game”, “Antifragile”, “Fooled by Randomness” och “The Bed of Procrustes” alla uttrycka ungefär som en uppsats, med flera självbiografiska sektioner samt historiska och vetenskapliga diskussioner som överlappas.

Trade your way to Financial Freedom

Vårt sista boktips blir Trade your way to Financial Freedom av Van Tharp. Här går författaren igenom 14 steg för att sätta upp ett lönsamt trading system. Det finns inga specifika strategier i boken, utan det är mer tips för att göra upp en plan och hålla sig till den. Boken handlar mycket om psykologi och hur man hanterar olika situationer. Man tar ofta dåliga beslut när man utsetts för psykologisk press och därför är det viktigt att veta hur man ska hantera situationer som kan dyka upp.

Ifall det är någon extra bok som bör läggas till våra topp 5 trading böcker för 2019, så skicka gärna ett meddelande till oss. Det skulle verkligen uppskattas, både av oss och andra valutahandlare! En del av böckerna ovan finns att låna på biblioteken och alla går att köpa online via t. ex Amazon. Det beror så klart på vilken typ av trader man är och hur mycket man redan kan och är mest intresserad att lära sig mer om. De flesta av tradingböckerna för aktier och valutahandel är underhållande och även om man inte lär sig så mycket så är det intressant att få en inblick i hur andra traders tänker, hur historien varit och vad som kan förväntas i framtiden.


Publicerad:
TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

kontakta oss.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital du är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inte framtida resultat. Informationen på denna sajt är av utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2019 www.valutahandel.se All Rights Reserved